kamil_pld pisze:Witajcie,
jestem swiezo po maturze, czytalem juz duzo Wasze forum, jednak nadal mam w glowie mam dziwne bariery dotyczace wyboru szkoly. Jeszcze wczoraj bylem pewny, ze pojde na WSR i bede zadowolony, dzisiaj juz nie mam pojecia co robic.
Witaj Kamil. Twoje dylematy wydają się zupełnie normalną rzeczą. Normalną z co najmniej dwóch powodów. Po pierwsze kiedy przychodzi moment ostatecznego wyboru pojawiają się wątpliwości, czy jego efektem będzie realizacja założonych planów (zwłaszcza, kiedy decyzję można jeszcze zmienić). Po drugie zaś rynek edukacyjny w Polsce stał się nieco nieprzejrzysty. WSR jest producentem filmu promocyjnego z targów edukacyjnych, które odbyły się wiosną tego roku.
Mój kolega i ja, którzy głównie staramy się dbać o edukowanie specjalizacji TV & Film zaangażowaliśmy kilkoro Słuchaczy z drugiego roku do realizacji zlecenia. Dopiero drugiego i trzeciego dnia w pełni profesjonalnie, chłodno i wyrachowanie

kręciliśmy materiał. Pierwszego dnia byliśmy natomiast zdumieni niebywałą feerią edukacyjną: państwowe uczelnie, np. UJ, UW "stoisko w stoisko" z prywatnymi, uczelnie niepaństwowe z propozycją licencjatu, prywatne szkoły zapewniające wykszatałcenie zawodowe we wszystkich chyba możliwych branżach. Doprawdy można sobie wyobrazić nie lada dylematy uczestników targów, młodych ludzi poszukujących swego miejsca w świecie.
Moje zainteresowania to reklama, tworzenie internetu - tworzenie stron, jak i tworzenie wiekszych projektow internetowych od podstaw. To co chcialbym umiec robic, to tworzyc wieksze projekty ktore sa przemyslane na podlozu reklamowym.
Jedyną szkołą reklamy z kilkoma specjalizacjami, która na targach się pokazała była WSR. To, iż wspominam nie tylko o targach edukacyjnych, ale także to, że WSR wyprodukował film promocyjny bierze się stąd mianowicie, iż już w trakcie edukacji w WSR nasi Słuchacze z różnych specjalizacji mają okazję wypróbować swoje umiejętności, zmierzyć z profesjonalną pracą jeszcze w trakcie edukacji w naszej szkole.
Jeśli interesujesz się internetem, marketingiem internetowym, kreowaniem serwisów internetowych będziesz miał wiele sposobności, aby taką wiedzę zdobyć, projekty realizować.
Czy w mojej sytuacji, dobrym krokiem bylo by podjecie sie takiej nauki. Gdzie moglbym dokonczyc edukacje, aby miec wyzszy stopien i przynajmniej po czesci kontynuowac reklame?
Reklamy w Warszawskiej Szkole Reklamy można się z pewnością nauczyć nieźle. To oczywiście nie tylko kwestia standardów, które tu obowiązują, ale także Twoich motywacji. Reklama jest wbrew dość często spotykanym obiegowym opiniom trudną materią, stąd m. in. pomysł, aby WSR miał tzw. system collegowy. Przedmioty obowiązkowe i bardzo duży wybór fakultatywnych. Dzięki temu sam w znacznym stopniu decydujesz czego się uczysz.
Czy sa jeszcze jakies inne uczelnie w Warszawie, ktore mogly by zaoferowac kierunki zwiazane z internetem i reklama?
Całkiem serio mówiąc szkoły o takim profilu i koncepcie jak nasza prawdopodobnie nie ma. Jest natomiast sporo uczelni, czy kierunków typu zarządzanie i marketing. Rzecz jednak w tym, że - nie wiemy dlaczego - typowa edukacja na wydziale marketingu często pomija reklamę, która jest czescia marketingu. To bardzo zastanawiająca sytuacja, ale tak to w Polsce na ogól wygląda.
Poki co to tyle pytan, jesli ktos pomoze mi chociaz w malej czesci, byc moze porozmawiamy wiecej. Nadal chetnie pojawilbym sie w WSR, jednak watpliwosci rowniez jest duzo.
Jeśli masz więcej pytań daj znać.