Wydanie książki lub sam wydruk

Ogłoszenia, prośby o pomoc itp.

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski

ODPOWIEDZ
Czupir
Nowy(a)

Wydanie książki lub sam wydruk

Post autor: Czupir » 25 maja (wt) 2004, 22:51:56

Szukam kogoś kto byłby w stanie pomóc w wydaniu mojej pierwszej książki fakt, że skończyłem już następną ale chcę na razie wydać pierwszą albo chociaż ją wydrukować, ale na to niema sianka bo jestem zbyt młody ( strona o książce http://smoczapiesc.w.interia.pl )

crypter
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: crypter » 07 cze (pn) 2004, 00:36:17

pomoc moge ale zastanow sie nad wydaniem e-book taniej i lepiej z dodtarciem do czytelnika przeciez kazdy mlody czlowiek korzysta z sieci i nie musiasz marnowac czasu na koleportarz i dystrybucje (za to tez trzeba zaplacic)

Awatar użytkownika
az
akademiareklamy.edu.pl
akademiareklamy.edu.pl

Post autor: az » 07 cze (pn) 2004, 00:59:12

O bezpieczenstwo elektronicznych publikacji mozesz zadbac uzywajac kompilatorow do ksiazek np:
http://www.caislabs.com/epe_features.htm
http://natata.hn3.net/help/ver3/eBook1.htm

Czupir
Nowy(a)

:)

Post autor: Czupir » 07 cze (pn) 2004, 14:02:01

crypter pisze:pomoc moge ale zastanow sie nad wydaniem e-book taniej i lepiej z dodtarciem do czytelnika przeciez kazdy mlody czlowiek korzysta z sieci i nie musiasz marnowac czasu na koleportarz i dystrybucje (za to tez trzeba zaplacic)
<BR>
to znaczy w jakim sensie mozesz pomoc :) znasz gogos lub jaka instytucje godna pomocy?? :D

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 07 cze (pn) 2004, 14:21:16

crypter pisze:pomoc moge ale zastanow sie nad wydaniem e-book taniej i lepiej z dodtarciem do czytelnika przeciez kazdy mlody czlowiek korzysta z sieci i nie musiasz marnowac czasu na koleportarz i dystrybucje (za to tez trzeba zaplacic)
... coz ja powiem od siebie tak:
- po pierwsze tez sobie cos tam pisze jak dalo sie zauwazyc wczesniej i mnie osobiscie taki e-book az tak bardzo by nie satysfakcjonowal, mozliwe ze jednak jestem bardziej 'tradycjonalista'
- po drugie jako czytelnik znacznie bardziej wole zaczytywac sie w materialnym wydaniu niz latajacych po ekranie znaczkach - to jednak nie jest to samo ...

Pozdrawiam

Czupir
Nowy(a)

Post autor: Czupir » 07 cze (pn) 2004, 14:24:15

ja tez wlasnie lubie sobie usiasc wygodnie i poczytac jakas ksiazke, juz bym wolal tradycyje wydawnictwo albo sam wydruk wlasnej ksiazki. :)

crypter
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Re: :)

Post autor: crypter » 07 cze (pn) 2004, 14:45:46

moge pomoc w DTP jaki i w szukaniu drukarnii, najlepij odezwij sie domnie na gg albo na mail to pogadamy o szczegolach.

crypter
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: crypter » 07 cze (pn) 2004, 14:47:58

o czywiscie ze lepij sobie poczytac "paierowa" kasiazke zawsze to jest cos a jak juz chodzi o scislosc to zawsze leciej czytac rekopis autora to ma dopiero dusze ehhh :wink: ale powaznie to chcodzi tu glownie o ciencie kosztow bo stego co sie doczytalem to oboje nie ma cie kasy a chcieli byscie wydac cos 8)

crypter
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Re: :)

Post autor: crypter » 07 cze (pn) 2004, 14:49:25

Czupir pisze:ja tez wlasnie lubie sobie usiasc wygodnie i poczytac jakas ksiazke, juz bym wolal tradycyje wydawnictwo albo sam wydruk wlasnej ksiazki. :)
no tak jak juz pisalem wszystko sie rozchodzi o kase jak to w tych czasach :cry: ehhh

Czupir
Nowy(a)

niom

Post autor: Czupir » 07 cze (pn) 2004, 17:00:07

no masz wlasnie racje, ale mysle ze mlodym powinno sie pomagac

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 07 cze (pn) 2004, 17:14:38

Wersje elektroniczne mozna spokojnie wlasnymi kanalami udostepniac itd ale nie da sie ukryc ze zawsze czym innym bedzie dla autora 'tradycyjne wydanie'.
Osobiscie np to swoje w wersji elektroniczej i roboczej poprzekazywalem kilku znajomym do zapoznania i przyznam ze ten komu sie podobalo rzucal zawsze [niezaleznie od siebie nawzajem] ze jak to wydam to chca miec 'prawdziwa ksiazke' z autografem :))) a czesc ze im sie zle czyta ksiazki na komputerze... :)
NIe da sie ukryc iz zreszta od samego poczatku osbiscie nie widze zbyt duzej przyszlosci dla takich e-book'ow... Audio-book'i natomiast sadze przezyja jeszcze druga mlodosc :)

crypter
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Re: niom

Post autor: crypter » 07 cze (pn) 2004, 19:17:42

Czupir pisze:no masz wlasnie racje, ale mysle ze mlodym powinno sie pomagac
no tak pomagac oczywiscie ale nikt nie bedzie twoim sponsorem i za darmoche nie kupi paieru i farby i nie wlorzy pracy w wyprodukowanie ksiazki chodz szkoda ze tak nie jest :) bedzie wola rzucic na maszyne robote za kase a nie towja ksiazke, chocicz zalezy jaki format bys chcial tego zawsze mozan cos wymyslic no i jaki naklad 8) , jak mowielm odezwij sie na maila albo gg to pogadamy o szczegolach :)

crypter
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: crypter » 07 cze (pn) 2004, 19:18:57

seize pisze:Wersje elektroniczne mozna spokojnie wlasnymi kanalami udostepniac itd ale nie da sie ukryc ze zawsze czym innym bedzie dla autora 'tradycyjne wydanie'.
Osobiscie np to swoje w wersji elektroniczej i roboczej poprzekazywalem kilku znajomym do zapoznania i przyznam ze ten komu sie podobalo rzucal zawsze [niezaleznie od siebie nawzajem] ze jak to wydam to chca miec 'prawdziwa ksiazke' z autografem :))) a czesc ze im sie zle czyta ksiazki na komputerze... :)
NIe da sie ukryc iz zreszta od samego poczatku osbiscie nie widze zbyt duzej przyszlosci dla takich e-book'ow... Audio-book'i natomiast sadze przezyja jeszcze druga mlodosc :)
hihihi audio-book-i no napewno szczegolnie dla takich leni jak ja co czytac im sie niechce :wink:

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 07 cze (pn) 2004, 19:44:34

crypter pisze:hihihi audio-book-i no napewno szczegolnie dla takich leni jak ja co czytac im sie niechce :wink:
Tu nie tylko chodzi o lenistwo ale takze o pewna magie, jaka posiadaly np sluchowiska ktore to kiedys bardzo czesto byly prezentowane w radiu...

Czupir
Nowy(a)

Post autor: Czupir » 07 cze (pn) 2004, 19:49:13

dobra jakos sie skontaktuje, a moze nie lenistwo ale tez zdrowie od kompa sie oczy psuja :)

ODPOWIEDZ