Zajęcia - Przygotowanie materiałów graficznych do druku
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski
-
- Zaczyna działać
Zajęcia - Przygotowanie materiałów graficznych do druku
Czy jest możliwość aby szkoła utworzyła taki przedmiot jak w temacie? Może już coś takiego istnieje tylko w kolejnych semestrach? Fajnie by było gdyby powstał taki przedmiot lub kurs..
Są jacyś chętni ?
Są jacyś chętni ?
-
- Czasami coś napisze
-
- Bywalec
RGB i CMYK, różnice między nimi i konwersja z jednej na drugą, profile barwne, rodzaje rastra i np. czym skutkują jego różne kąty, Pantone'y, kolory specjalne, tinta a apla, kolor Key a kolor Registration, rodzaje spasowywania kolorów i tysiąc innych rzeczy...
Ja coś z tego kojarzę piąte przez dziesiąte i bardzo bym chciała, żeby ktoś mi tę wiedzę pomógł uporządkować i uzupełnić. Moglibyśmy też np. w ramach zajęć wybrać się raz czy dwa z wizytą do drukarni. Ale nawet bez tego myślę, że byłyby to wartościowe zajęcia, przede wszystkim dla grup SG. Świetny pomysł, bardzo bardzo się piszę!
PS. Jeśli ktoś ma wątpliwości, czy naprawdę nam to potrzebne, to polecam np. zajrzeć na stronę biura reklamy "Polityki" do wskazówek technicznych dot. reklam publikowanych w piśmie:
http://www.polityka.pl/_resource/fs/res ... niczne.pdf
Nie sądzę, żeby było wśród nas wiele osób, które to wszystko rozumieją, a myślę, że powinniśmy
Ja coś z tego kojarzę piąte przez dziesiąte i bardzo bym chciała, żeby ktoś mi tę wiedzę pomógł uporządkować i uzupełnić. Moglibyśmy też np. w ramach zajęć wybrać się raz czy dwa z wizytą do drukarni. Ale nawet bez tego myślę, że byłyby to wartościowe zajęcia, przede wszystkim dla grup SG. Świetny pomysł, bardzo bardzo się piszę!

PS. Jeśli ktoś ma wątpliwości, czy naprawdę nam to potrzebne, to polecam np. zajrzeć na stronę biura reklamy "Polityki" do wskazówek technicznych dot. reklam publikowanych w piśmie:
http://www.polityka.pl/_resource/fs/res ... niczne.pdf
Nie sądzę, żeby było wśród nas wiele osób, które to wszystko rozumieją, a myślę, że powinniśmy
-
- Zaczyna działać
No właśnie koleżanko! Właśnie to miałem napisać;-) ... Tylko nie wiedziałem, że to to;-) wiem że jest to bardzo ważne, szczególnie kiedy szuka się pracy. Pomyślmy o tym. Ja jestem z foto ale pracuje na stanowisku grafika i chciałbym znać takie rzeczy przy zmianie pracy....
Dzięki za fachowe podejście i wytłumaczenie:-)
Dzięki za fachowe podejście i wytłumaczenie:-)
-
- Początkujący(a)