Klatka

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
sinar
Loża WSR
Loża WSR

Klatka

Post autor: sinar » 14 sty (śr) 2004, 12:32:46

Nie chodzi o kolezanke z forum ale o ostatni film Latkowskiego. Dla tych co nie maja albo nie widzieli jest szansa zeby zobaczyc w tv:

Dzis (sroda 14.01) Dwojka 22.35

senq
Ekspert
Ekspert

Post autor: senq » 15 sty (czw) 2004, 00:07:04

A kolega to co wynosil w tym czarnym worku? 8O

Mika
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: Mika » 15 sty (czw) 2004, 00:12:09

Czarny worek? Oj Sinar! 8O

Ato
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: Ato » 15 sty (czw) 2004, 00:49:53

film kiepski, latkowski chcial przekazac cos co sie jednak nie udalo, dzwiekowiec do d... , zamiast pokazac beznadziejnosc sytuacji film utrwalal wizerunek grafitti, rugby, valetudo, kibicow, biedna mlodziez z ustawkami i bezsensowna przemoca,
w dyskusji najlepiej sie wypowiadali michalczewski (na fragmencie filmowym) i pani psycholog,
szczesny i siwy prawnik chyba nie zastanawiali sie nad tym co mowia, i strach pomyslec ze oni sa na takich stanowiskach 8O

p.s.
bardzo ciekawy byl (jest) film puszczony zaraz po dyskusji o palestynczykach i izraelitach

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 15 sty (czw) 2004, 09:25:07

Siaki forek. Ja nic nie wiem. To znaczy wiem no ale co mozna nosic w czarnym worku. Smieci, powietrze, kosci ;) Cholewcia chyba sie przerzuce na czarna aktowke.

Zreszta jak nie wiecie co sie nosi w czarnym worku to polecam klip Toma Petty - Mary Jane's last dance z Kim Basinger hmm w roli glownej.

A co do Klatki to trudno mi sie wypowiadac bo widzialem tylko polowke ;)(filmu oczywiscie). Tez mi sie wydaje ze film w sensie przekazu nie za bardzo wyszedl Latkowskiemu. Tak to jest jak sie probuje balansuje na krawedzi miedzy obiektywizmem a krytyka.

senq
Ekspert
Ekspert

Post autor: senq » 15 sty (czw) 2004, 09:31:46

Mi sie ogolnie film podobal (powiedzmy w 73%). Myslalem ze zobacze cos nowego (wiekszosc byla na tvn - pod napieciem) ale jestem za filmem. I tak byl za subiektywny. Tyle. Zgadzam sie z Miką że te wstawki walk w tej klatce byly za dlugie, za duzo ich i byly nudne. Gwiazdor byl fajniejszy.
Pozdrawiam

SenQ III kategori

Ato
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: Ato » 15 sty (czw) 2004, 14:13:27

a dla mnie czesc w klatkach byla najciekawsza, tylko dzwieki udezen sztucznie dodane,

film mi sie nie podobal dlatego ze nie przekazywal tego co mial przekazac (wg. wypowiedzi latkowskiego)i byl nieco nudnawy, sprawial wrazenie nieposkladanego, znacznie ciekawszy byl program po nim tylko za duzo czasu mowila prawa strona, ciekawe bylo to jak chlopak wypowiadajac sie o napisie na murze interpretowal to jako pomaganie sobie nawzajem, a prawnik na to - kumple i tak cie oleja. Niezle nastawienie na mlodziez, juz na samym poczatku skazujace

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 16 sty (pt) 2004, 11:51:17

Tej dyskusji po nie widzialem, a szkoda. Caly film zobacze pewnie na spokojnie po niedzieli, ale faktycznie wygladalo to troche jakby Latkowski posklejal kilka materialow i dodal troche od siebie. Jakiejs nowej jakosci to raczej nie tworzylo. Mnie osobiscie te sceny walk w klatkach troche wybijaly z rytmu. A z filmow Latkowskiego najbardziej podobal mi sie Nakreceni czyli szolbiznes po polsku. Niezle przejechal sie tam po naszej napuszonej branzy rozrywkowej. Gwiazdor tez byl ok, no a Blokersi to juz nie moje klimaty, obejrzalem tylko z ciekawosci.

Mika
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: Mika » 16 sty (pt) 2004, 18:55:44

Mi się średnio podobało, szczególnie ze względu na te walki, których było za dużo. W połowie po prostu poszłam do komputera i oglądałam tylko kątem oka... :]

Poza tym Latkowski w kółko pokazuje to samo. Dorwie jakąś grupke młodzieży, która niezbyt składnie potrafi opisać to co się dzieje dookoła nich. Jakby wyrwac sceny z "To my, rugbiści" i niektóre z "Klatki", pozamieniać to nie byłoby większej różnicy, a chyba nie o to tu chodzi. Po kilku scenach mamy wrażenie, że film w kółko się powtarza i zazwyczaj nic nowego się nie dzieje. "Blokersi" owszem obejrzałam, bo moje klimaty, ale zachwycona nie byłam, skierował się właściwie w kierunku jednego artysty i tak na prawde nie pokazał prawdziwego oblicza hip hopu. "Nakręceni" byli moim zdaniem najlepsi i to dlatego, że to było coś innego, pokazał jakiś tam przekrój społeczeństwa. "Gwiazdora" nie widziałam, jak ktoś ma to chętnie zobacze :)

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 16 sty (pt) 2004, 19:11:58

Powiem co ja sadze:
dla mnie to jakby kilka etiud ktore z racji balaganu przy montazu storzyly calosc coz czasem moze takie zlepienie jest ciekawe i oryginalne nimniej w tym wypadku uwazam iz mozna sie pogubic. Fil moim zdaniem nie jest spojny, sskupia sie na zbyt wielu tematach na raz. Bo juz wstawienie do tego fragmentow z filmu gdanskiego o graffiti 'men in black' bylo przezemnie niezrozumiale w pelni.
Co do wypowiedzi Latkowskiego po projekcji to mialem ubaw gdyz wczesniej zapoznalem sie z kilkoma recenzjami - momentami czuc bylo dla mnie ze do nich pije; bylo troche tak jakby bronil sie i tlumaczyl z wytknietych tam elementow.
Coz tytul jest dla mnie adekwatny do zawartosci - jednak nie w znaczeniu walk w klatce czy czyms takim - tresc jest jakby roznego pochodzenia, dotyczaca roznych tematow upchnieta w taka ograniczona czasem projekcji konstrukcje.
Jednym slowem dla mnie to ow film to taka klatka z martwa ekhm... przepraszam spiaca papuga steskniona za fiordami;)
Pozdrawiam

Seaneusz
Nowy(a)

Post autor: Seaneusz » 17 sty (sob) 2004, 14:44:09

jak dla mnie porażka. nawet nie mam jakiś konkretnych argumentów, ale strasznie mi się nie podobał, zresztą tak samo jak "Blokersi" i "To my rugbyści".

senq
Ekspert
Ekspert

Post autor: senq » 17 sty (sob) 2004, 16:23:45

Zrób lepsze 8)

Seaneusz
Nowy(a)

Post autor: Seaneusz » 25 sty (ndz) 2004, 02:03:32

hehehe. jak bede miał ten sprzet co Latkowski i ludzi to mogę zrobić :D

KILLA
Nowy(a)

Post autor: KILLA » 13 lut (pt) 2004, 13:59:00

ej... no normalnie sie zawiodlam..... buuuuu...

A juz myslalam ze tu mowa bedzie o "klatce" braci Mekas ktorej usilnie poszukuje bez sqtq.... :(

ODPOWIEDZ