Wyrazy podziwu :)

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
FiLCiA
Nowy(a)

Wyrazy podziwu :)

Post autor: FiLCiA » 22 lut (ndz) 2004, 20:04:08

Witam Was wszystkich serdecznie!
Na adres tej szkoly natknelam sie przypadkowo, choc szukalam na sieci duzo i jak dotad zawrocilo mi w glowie zupelnie inne miejsce. Obecnie jestem na trzeciem roku informatyki, ale nie chce poprzestawac na jednym kierunku zwlaszcza, ze fotografia jest moja pasja od dawien dawna. Poczatkowo myslalam o studiach zaocznych na WSR, gdyz musze jednoczesnie onczyc informatyke. Po jednej z wypowiedzi zrozumialam, ze studia zaoczne nie oddaja w pelni 'smaku' tej placowki. Chcialabym sie jak najwiecej od Was dowiedziec na temat tego miejsca- jak faktycznie wyglada proces rekrytacji, co Was cieszy, co byscie zmienili, jak wygladaja sesje, jacy sa prowadzacy..?
Mam nadzieje, ze pod wplywem Waszych informacji skusze sie na ta szkole, gdyz opinie na jej tamt sa bardzo pochlebne. Dodatkowo chcialabym zapytac o ewentualne linki do planow zajec na poszczegolne semestry, gdyz jak dotad ich nie znalazlam.
Dziekuje za wszelka pomoc i pozdrawiam
FiLCiA

zyrafa
Ekspert
Ekspert

Post autor: zyrafa » 22 lut (ndz) 2004, 21:54:51

Nie wiem czy Ci pomoge, ale o WSR moge jedno napisac - z taka druga szkola sie nigdy nie spotkalam i o takiej nie slyszalam. Ludzie i wykladowcy sa naprawde zyczliwi i pomocni. Zna sie praktycznie kazdego, bo przede wszystkim sami wybieramy zajecia niezaleznie od specjalizacji. Ja uwielbiam ten klimat, ta atmospere ciepła - pełna tolerancja i akceptacja (w moim przynajmniej odczuciu). Wiem ze slodze - szkola jest super, ale jak kazda posiada i wady - ale na ich temat moze ktos inny sie wypowie. O jednym moge wspomniec - troche z organizacja kiepsko. Nawet w czasie sesji i nie było wszystko do konca jasne. Jak cos jeszcze wymysle to dopisze.

senq
Ekspert
Ekspert

Post autor: senq » 22 lut (ndz) 2004, 23:38:22

niech zyja pierogi z serem!

Miluuutka
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: Miluuutka » 22 lut (ndz) 2004, 23:42:06

Witaj Filcia :) Ja też nie wiem czy pomogę, ale spróbuję :D Szkoła jest naprawdę inna niż większość szkół w naszym mieście co do kraju nie mam informacji :) Wykładowcy są naprawdę spoko jeśli Ty jesteś ok. Wiadomo,że mimo tego iż panuje atmosfera przyjkaźni każdy zasługuje na szacunek nie tylko my (uczniowie), ale także kadra. Sesje są do przejścia... jedno powiem, jeśli się starasz na pewno będzie to docenione!!! O rekrutacji masz oddzielny temat, ale jeśli chcesz się tu uczyć to nie sądzę by były problemy z przyjęciem. Co bym zmieniła... hmm... chyba tylko to by ta szkoła była na Woli :D Pozdrawiam i zapraszam :D

Ato
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: Ato » 22 lut (ndz) 2004, 23:54:33

ja od siebie napisze tyle:
myslalem ze w nastepnej szkole wytrzymam max 1/2 roku i tyle.. ale po 1/2 roku szkoly, mysle o zostaniu na dodatkowy 3 rok,
w soboty gdzie sa tylko dodatkowe zajecia w zeszlym semestrze siedzialem 10 godzin i jesli beda rownie ciekawe zajecia w tym tez bedzie sie to zapowiadac, kiedy w poprzedniej szkole nie chodzilem na wyklady i po 1.5 godziny cwiczen nie wiedzialem gdzie jestem, po co i co odemnie chca (zreszta tez informatyka),
zajecia i wyklady prowadzone sa jasnym, przejrzystym i ludzkim jezykiem
a organizacja, no coz :mrgreen: , przed sesja to nie wiedzialem co i jak zalicze , ale udalo sie 100%

ale my za ciebie nie wybierzemy, namiastke atmosfery zajec mozesz zauwazyc na forum, zobacz czy te zajecia co sa ciebie interesuja, odwiedz szkole i ... i zapraszamy :mrgreen:

FiLCiA
Nowy(a)

Post autor: FiLCiA » 23 lut (pn) 2004, 19:00:43

Dzikuje za odpowiedz. Nikt jednak nie wspomnial o tych ewentualnych linkach do planow zajec. Czy ktos tym dysponuje?

Pozdrawiam!

Ato
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: Ato » 23 lut (pn) 2004, 19:20:53

FiLCiA pisze: Nikt jednak nie wspomnial o tych ewentualnych linkach do planow zajec.
pewnie dlatego ze nawet nie znam planu na zajecia ktore zaczynam za tydzien

CASE
Ekspert
Ekspert

Post autor: CASE » 23 lut (pn) 2004, 19:26:24

No właśnie :?

aw
akademiareklamy.edu.pl
akademiareklamy.edu.pl

Post autor: aw » 23 lut (pn) 2004, 20:28:16

plany zajęć sa publikowane w szkole i na forum naukowym niedostępnym dla ludzi spoza szkoły
PS
plan dla zaocznych jutro po południu na forum naukowym
- pierwsze zajęcia w najbliższą sobotę - pobódka wszyscy :)

FiLCiA
Nowy(a)

Post autor: FiLCiA » 23 lut (pn) 2004, 23:32:54

Ku swemu zaskoczeniu widze, ze odzewy na posty pojawiaja sie baardzo szybko :) Slyszalam, ze macie wlasnie rekrutacje na semestr letni. Duzo chetnych? Jak to wyglada gdzy zaczyna sie od tego semestru cala nauke? Ma sie wtedy wszystko przesuniete?
Jak wyglada pierwsza sesja na kierunku 'fotografia'? Czy jest ktos, kto moglby wprowadzic mnie w szczegoly programowe na tej specjalizacji? W fotografiach interesuje mnie raczej wartosc artystyczna niz fotografia na rzecz reklamy. Czy na tych studiach sie w takim razie odnajde?
I jakie mieliscie przygody w szukaniu pracy po tym studium (zwlaszcza po fotografii)?
Pozdrawiam

zawieja
Nowy(a)

Post autor: zawieja » 23 lut (pn) 2004, 23:54:31

z tego co wiem nabór letni już zakończony - zabawne że letni to ten zimą a zimowy to ten w wakacje ;)
co roku w zimę (znaczy lato :)) przyjmują tylko 20 osób
zupełnie inaczej jest w wakacje (tak będzie bezpieczniej hihi)
co do reklamy - to tylko element programu - jak chcesz robic zdjecia reklamowe, to najpierw i tak musisz sie nauczyc robic zdjęcia
ze słowem "artystyczne" to bym tak nie galopowała - jak ktos nie umie poprawnie naeksponować filmu, to zaraz mówi, że to był taki zamysł artystyczny
generalnie:
jak chcesz robic zdjecia to mozesz w naszej budzie je robic
chcesz zrobic film, zrobisz go
jak nic nie chcesz - to nikt Cie do niczego nie zmusi

co do sesji: wszystko jest do przejscia, tak na prawde najważniejsze jest robienie zdjęć i ich analiza i znow robienie itd
jesli chodzi opracę wiadomo, po fotografi i filmie jest zawsze najtrudniej ale znam kilkanaści osób, które sobie radzą - trzeba byc dobrym i chcieć
Ja chcę :)

aw
akademiareklamy.edu.pl
akademiareklamy.edu.pl

Post autor: aw » 24 lut (wt) 2004, 00:03:15

Hmm
co do przedmiotów, to głownie pracownia foto, warsztaty, organizacja studia, laboratorium, historia fotografii, historia sztuki, zasady kompozycji itd itd
Ale także promocja, reklama, marketing, prawo itp.

Chodzi o to, zeby robiąc fotografię artystyczną móc z czegoś wyżyć, czyli umieć sprzedać siebie, swoje zdjęcia i umieć się obronić przed szakalami - stąd prawo autorskie itp.

Do tego języki, komputer etc - czyli to co dziś niezbędne - zwłaszcza obróbka komputerowa zdjęć, ich modyfikacja, szukanie nowych środków wyrazu.

PS
a w kwestii naboru jest niewielka szansa dostać się jeszcze do grup zaocznych; wybór między dziennymi i zaocznymi to dylemat nie do rozwiązania - wiadomo że mercedes jest lepszy od malucha ale czy zawsze? to jest system dla tych, którzy nie mają innej alternatywy i uświadamiają sobie jego ograniczenia ograniczając je do minimum pracą w domu

ODPOWIEDZ