poszukiwany, poszukiwana

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

Ato
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: Ato » 01 maja (sob) 2004, 11:13:54

poszukuje teraz jakis ciekawych motywow muzycznych wszystkiego co nie jest b. popularne a jest bardzo dobre i w nowym albo wrecz folkowym stylu, ale odleglym , nowatorskim. albo cos co mozna nazwac standardem w danej muzyce, jak mas que nada w sambie, czy Guantanamera w salsie. zna ktos cos ciekawego?
zeby bardziej zobrazowac o co mi chodzi podaje przyklady:
Enya & Enigma - Almost, Enya - Boadicea, Olodum - Samba Reggae, Olodum - Faras divindade do egipto, Tito Puente - oye como va, leningrad - karmani polnie

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 04 maja (wt) 2004, 17:52:56

Polecam Quidam. To jest akurat bardzo bliska mi muzyka. Roznie to nazywaja art-rockiem albo rokiem progresywnym. Mniejsza o to bardzo ciekawa muzyka na pewno sporo nawiazan do folku. Swietne teksty. Co sie im chwali po polsku w przeciwienstwie do Collage. Poza tym maja swoj wlasny styl.

Strona zespolu

http://www.caladan.art.pl/quidam/pol/albumy.php

mozna tam posluchac fragmentow piosenek. Jakby co mam kasete y ich debiutanckim albumem moge Ci pozyc.

Drugi zespol moze nie jakos nowatorski bo to juz historia ale ciekawy to Bijelo Dugme. Dawny zespol Bregovica wiec dla Ciebie Ato to mozna powiedziec swojskie klimaty ;) Rock i folk(lor) balkanski. Ja od pierwszego zasluchania uwielbiam kawalek Hajdemo u planine ale inne tez sa ciekawe.

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 22 cze (wt) 2004, 18:11:53

Przydatny link dla szukajacych muzyki zreklam choc efkety czasem moga byc rozne

www.reklamy.tv

Kesonex
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kesonex » 22 cze (wt) 2004, 22:18:39

Dzieki sliiiiczneeeeee nareszcie wiem kto puszcza moje owieczki w taka melancholije mentosem:)

Ato
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: Ato » 23 cze (śr) 2004, 00:08:32

super link, znalazlem tytul dlugo poszukiwanej piosenki z kitkata,
i przypomniales mi przy okazji ze jeszcze nie oddalem ci twojej kasety "quidam",

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 23 cze (śr) 2004, 13:26:50

A NLP? :) Spoko i tak widzimy sie jeszcze w lipcu. Zreszta nie ma pospiechu rownie dobrze mozesz mi to oddac na jesieni. Ja mam zdaje sie jakies Twoje plytki. Jak cos wiecej to mi przypomnij.

A co do stronki to faktycznie kopalnia wiedzy. Dobrze ze jest taka strona. Chociaz np. w Niemczech CD z muzyka z reklam sa w normalnej sprzedazy. Wszystkim to sie oplaca wykonawcom, producentom i agencjom. No nic teraz czekam na jakies info do Okocimia. A moze Wy znacie ten kawalek...

Ato
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: Ato » 23 cze (śr) 2004, 23:22:00

A NLP?
a nlp bym musial wpierw miec :mrgreen: , jak bede oddawal mod to wtedy bede mial nlp, a jako ze mam troche czasu ostatnio to do technik powinienem nawet to przeczytacObrazek

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 25 cze (pt) 2004, 09:56:23

Aaha :) Znalazl sie Okocim (Blur - Song 2) Ale juz mam nastepny obiekt poszukiwan. Chodzi o soundtracka do In the cut. Film beznadziejny. M. Ryan niech juz lepiej gra w romantycznych komediach. Kto jest psychopata mozna sie bylo domyslic juz polowie filmu. Jedyne co bylo ciekawe to zdjecia i muzyka. Filmu nie mam pod reka wiec w liscie plac nie sprawdze. Na imdb nie ma nic. Na polskich stronach tez ani sladu OST. Jak byscie znalezli jakis listing dajcie znac

ODPOWIEDZ