O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
disaster
- Początkujący(a)

autor: disaster » 05 mar (czw) 2009, 18:43:49
wstydzę się, nie pokaże

ale skoro sie upierasz to napiszę:
1. mój faks robi identyczne zdjęcia
2. nijaka poza z dziwnym zgarbieniem, zbyt głębokie czernie, bez pomysłu
3. Każdy kiedyś zaczyna

4. nijaki krajobraz, nijakie kolory, ramka dobija
5. pstryknięte widać bardziej przypadkowo niż celowo, wszystko leci w lewo
reszta zdjęć to takie tam przeciętne pstrykacze, bez pomysłu ze średnim wykonaniem.
Moja krytyka nie ma na celu ataku na kogokolwiek po prostu obiektywnie mówię czy mi się coś podoba czy nie, też siedzę na SG ale od 6 lat zajmuję się fotografią, można by powiedzieć "profesjonalnie" czyt. utrzymuję się z tego.
-
trocu
- Czasami coś napisze

autor: trocu » 05 mar (czw) 2009, 20:25:26
Marcin, szczerze Cię podziwiam, bo zebrałeś się na ogromną moim zdaniem odwagę i upubliczniłeś swoje - domyślam się - nie najlepsze prace. Tymczasem zamiast lekkiej krytyki i kilku pochwał dostajesz tęgie baty. Podziwiam i mam nadzieję, że tyłek masz z żelaza, bo właśnie przeżyłeś twarde lądowanie

-
marcin1978wawa
- Bywalec

autor: marcin1978wawa » 05 mar (czw) 2009, 20:26:38
Tomash20 pisze:Niestety grafikiem tez jestes kiepskim, jezeli tak wyglada reszta twoich prac graficznych to powiem ci ze zmarnowles poltora roku swojego zycia w wsr, pomyliles powolania ;p takie grafiki to w dwie minuty gora 3 ;p
zgadza się te grafiki zajęły mi 2 max 3 minuty

Taka krytyka jest bardzo niegrzeczna i świadczy tylko o twoim upośledzonej wielkości swego ego. Nikt nigdy nie powiedział że jestem dobrym grafikiem. Nikt kto wcześniej nie miał do czynienia z grafiką ( bo nie pracuje w tej branży ) po 2 latach w wsr nie będzie dobrym grafikiem. Do tego potrzebna jest praktyka. A twoje ostre słowa świadczą tylko o tym że jesteś ograniczony .. i tyle.
-
marcin1978wawa
- Bywalec

autor: marcin1978wawa » 05 mar (czw) 2009, 20:36:38
dziękuje Trocu za miłe słowa. Jednak ja się nie przejmuje. Jak patrze na ludzi którzy studiują w WSR to większości pracują już w branży reklamowej czy graficznej. Ja poszedłem do tej szkoły z jednego powodu. Nie chcę pracować dłużej fizycznie i zmienić pracę na lżejszą. Ja z grafiką miałem tyle wspólnego co sam sobie dłubałem dla zabawy. Poszedłem wiec by się dowiedzieć więcej. I wiem dużo więcej.

Nie jestem rewelacyjny jak moi utalentowani koledzy, którzy uwiązani są do komputera i myszki od 15 roku życia. Ale staram się nie podawać. Jednym się podoba co robię innym nie. I trudno. Nic nie poradzę. Martwi mnie tylko ze taka krytyka to nie krytyka tylko pospolite chamstwo, ludzi którzy tak są zadufani w swoje możliwości że tępią każdego kto jest gorszy. I spotkałem się z tym bardzo często. Na szczęście łagodzą to pochwały i dobre rady od ludzi którzy poza wiedzą dysponują taktem i cierpliwością.
-
disaster
- Początkujący(a)

autor: disaster » 05 mar (czw) 2009, 20:39:22
a myślisz, że jak zaczynałem to wszyscy mi pisali, że jestem wspaniały? Też nie raz oberwałem

Wystawiając prace na forum musisz się z tym liczyć.
-
marcin1978wawa
- Bywalec

autor: marcin1978wawa » 05 mar (czw) 2009, 20:44:57
wiem wiem. Zreflektowałeś się pisząc o co chodzi wiec ok. Nie mam nic za złe.
-
Samson
- Czasami coś napisze

autor: Samson » 05 mar (czw) 2009, 23:21:28
Ale gościa zjechaliście..
-
Smierc*
- Czasami coś napisze

autor: Smierc* » 06 mar (pt) 2009, 00:58:57
8O

wtf?

ludzie....
mysle ze dlatego ci nie wyszly zdjecia bo zamiesciles ich 7 zamiast max 5

-
disaster
- Początkujący(a)

autor: disaster » 08 mar (ndz) 2009, 20:48:39
Żeby nie było chciałbym coś poradzić

Polecam Ci zainwestowanie w jakiś aparacik typu czajka, zenit czy praktika i pobawienie się nimi ze zwykłą kliszą B&W, myślę że przyniesie więcej efektów niż pstrykanie cyfrą

z resztą kobusiński mi też coś takiego poradził po obejżeniu moich zdjęć. No i fakt bo nic nie sprawia takiej radości jak popstrykanie (w moim przypadku) fotek na czajce. Szczerze polecam, dla odprężenia chociażby. Zazwyczaj kiedy biorę ten aparat ze sobą na jakieś wyjazdy i porównuję zdjęcia nim wykonane ze zdjęć z "cyfry" to dużo ciekawsze są dla mnie te analogowe, nie wiem czemu, ale jakaś moc w nich tkwi
no i nadrabiając rzucę się na pożarcie
www.disaster.digart.pl - i nie po to żeby pokazywać jaki jestem wspaniały czy słaby ale po to żeby można było zobaczyć moje "postępy" od początków do teraz (czyli 2004-2009) chociaż najnowsze zdjęcia które wykonuję już z Narzeczoną (dobrze nam się współpracuje

) można zobaczyć na jej profilu
http://charlotterouge.digart.pl/digarty (wszystkie te z podpisem 2hearts na fotkach są robione wspólnymi siłami).
po'zdrowaśki
-
Samson
- Czasami coś napisze

autor: Samson » 08 mar (ndz) 2009, 23:53:19
aa jeszcze ja napisze swoje zdanie ale tylko do 2 zdjeć;) bo przecież nie znam sie na fotografii
Wiec w pierwszym.. hm.. Coś chciałeś osiągnąć ale chyba to nie to..
aa 2 zdjecie było najładniejsze moim skromnym zdaniem:):)
Pozdrawiam