Gry i zabawy na biwak

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
ewula126
Nowy(a)

Gry i zabawy na biwak

Post autor: ewula126 » 13 cze (sob) 2009, 19:05:12

Mam takie pytanko... Czy ktoś zna jakieś ciekawe zabawy na biwak :?:
Bo wybieram sie z 3 koleżankami na biwak i nasz kilka zabaw w np. "x czy y" lub "kupisz to?" nie wystarczą nam na tydzień... Więc mam prośbę, jak macie jakieś pomysły to dawajcie, mogom być karciane, ale tego to znam sporo...

:!: :!: :!:
Tylko mała wskazówka... Niech będą głupie lub śmieszne
:!: :!: :!:

Artur0
Ekspert
Ekspert

Post autor: Artur0 » 13 cze (sob) 2009, 21:36:43

Zabawa w białego misia: Wlać do szklanki połowę wódki i połowę Coca coli (opcjonalnie Pepsi) Wypić połowę szklanki i dolać wódki do pełna. Wypić połowę szklanki i dolać wódki do pełna. Wypić połowę szklanki i dolać wódki do pełna. Czynność powtarzać aż zawartość szklanki będzie przezroczysta - to się nazywa dojście do białego misia. Jeżeli ktoś dojdzie do tego momentu, to może spróbować iść w odwrotnym kierunku - do brązowego misia.

ewula126
Nowy(a)

Post autor: ewula126 » 14 cze (ndz) 2009, 14:47:34

Noo tak... Ale my mamy po 14 lat.... I to jest mały problem =(
Ale innym razem spróbuje xD

Annka
Bywalec
Bywalec

Post autor: Annka » 14 cze (ndz) 2009, 16:52:30

yyyyyyy..........
i w wieku 14 lat jedziecie na biwak :?:
no chociaż rzeczywiście, w tym przypadku gry i zabawy mają sens. A zabawa w białego misia może być fajna :lol:

budzik
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

coś łagodniejszego

Post autor: budzik » 15 cze (pn) 2009, 08:32:21

Ja polecam zabawy z dzieciństwa, które na wyjazdach grupowych w przestrzeni sprawdzają się na starość 200% bardziej. Tj. chowanego, ciuciubabka, razdwatrzy babajaga patrzy. Radzę tylko dobrać sobie jeszcze kilka osób z sąsiednich namiotów, najlepiej tych z porozrzucanymi dookoła brudnymi ubraniami (to na pewno będą faceci:)

Gry standardowe: takie jak rozbierany poker czy kuku, albo znana przez wszystkich butelka. W kuku można też świetnie się bawić na kary. Czyli przegrany dostaje karę od ludzi, których nie zgadł koloru lub figur i musi spełnić życzenie, często ośmieszające go w pewien sposób lub po prostu perfidne.:D Inną podobną zabawą jest pytanie czy zadanie. W tej grze wszyscy uczestnicy przed jej podjęciem przyrzekają sobie mówić prawdę i tylko prawdę. Jedna osoba zaczyna od pytania do wybranego przez siebie uczestnika gry, (który na przyszłość zapamiętuje tę podłość) "Pytanie czy zadanie", osoba, która jest pytana może sobie wybrać czy woli mówić szczerą prawdę na pytanie bardzo osobiste czy zrobić coś, co wymyślił sobie nasz kat.:) och tę zabawę polecam szczególnie :).

Karcianych gier jest tak dużo, że ciężko wybierać, ja pamiętam ze swoich prywatnych wyjazdów, (ale one nie zaczęły się tak wcześnie jak u koleżanki), że świetnie się bawiliśmy przy grach takich jak > dupa biskupa, kibel, czy świetna gra strategiczna mafia. Ale jej zasady gdzieś w sieci na pewno krążą.
Polecam też RPG na długie bezsenne noce, ale do tego trzeba być już zaawansowanym graczem po lekturze podręcznika no i w dzisiejszych czasach ciężko jest znaleźć godnego przeciwników mistrza gry.
Kurcze jest jeszcze tego mnóstwo, ale bez przesady to forum nie dotyczy gier i zabaw na plenerach WSR. Choć może to nie byłby zły temat.:D

Bądź, co bądź najlepszą dla mnie rozrywką jest siedzenie przy ognisku ze znajomymi i gitarą. Takich wspomnień nie przebiją żadne gry i zabawy. Także radzę się dołączyć do ogniska już rozpalonego z facetem z gitarą. :) I życzę udanego wyjazdu.

p.s. Mam czternastoletniego brata i mam nadzieje, że on nie zna jeszcze zabawy w białego misia ;>

ewula126
Nowy(a)

Post autor: ewula126 » 15 cze (pn) 2009, 14:34:15

Hmmm...
No to ja może wyjaśnie...
Mamy po 14 lat, ogólnie to ja w tym roku jadę 8 raz na obóz, dla mnie to nie nowość...
Biwak odbywa sie kawałek za chatą mojej koleżanki, chociaż pod "opieką" jej rodziców...
Mieliśmy zaplanowany wypad z jej kuzynem i jego kumplami :D
Ale się pokłucili i nie wypali... :(

...Przeżyjemy...

A tak dla ścisłości to my poprostu chcemy się dobrze bawić, nic innego :wink:

ewula126
Nowy(a)

Post autor: ewula126 » 15 cze (pn) 2009, 18:09:03

A tobie bardzo dzękuje.. pomogłaś mi :D

ODPOWIEDZ