"Chcesz być na naszym miejscu?"

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
Nicole_a
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

"Chcesz być na naszym miejscu?"

Post autor: Nicole_a » 30 wrz (czw) 2004, 20:53:27

Widział ktos nową "reklamę" (zapomnaiłam jak to się fachowo nazywa :cry: ) "chcesz być na naszym miejscu?" To apel do osób parkujacych na miejscach przeznaczinych dla osób niuepełnosprawnych. Nareszcie zorbili na nich nagonkę, bo w naszym kochanym kraju nie szanuje się takich rzeczy i ogólnie prawa. A co wy o tym sądzicie?
Ps. pokazywali anwet zdj. (bo oglądałam reportaz na ten temat) i niemal wszytskie miejsca dla niepełnosprawnych zajmowali "normalni" kierowcy. kara od 20 do 800 zeta, ale podobno mają dawać najwyższą - słusznie :wink:

Mika
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: Mika » 30 wrz (czw) 2004, 21:20:44

Reklamą społeczną zwie się takie coś.

Niestety nie widziałam, ale jestem jak najbardziej za. W naszym kraju jest straszna znieczulica na ludzi niepełnosprawny, zreszta chyba nawet nie ma róznicy czy pełno czy nie....

Dobrze, że ktos pokazuje i mowi na głos takie rzeczy, zobaczymy tylko czy jakis efekt to przyniesie. Miejmy nadzieje.

Nicole_a
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: Nicole_a » 30 wrz (czw) 2004, 21:27:36

Aaaaaaaaaaaaaaaa reklama społeczna, no tak :wink: Dziękuję, za odświeżenie mi mózgu :D
A to może ta reklama od dziś wejdzie do tv, a ja oglądałam "pokaz przdpremierowy" :roll: Bo rozmawiali ludziska w tv na ten temat.
W każdym bądź razie trzeba się rozejrzeć za bilbordami itd. Jak będą z napisem "czy an prawdę chcesz być na naszym miejscu" to to to :D (chyba zrozumeili wszyscy :wink: )
Teraz bardziej będe zwracać uwagę kto parkuje nie tak, bo ma jakiś problem z rozszyfrowaniem znaków :evil:

ginka
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: ginka » 01 paź (pt) 2004, 16:44:26

Widziałam te billboardy - świetna reklama i trafiające hasło. Popieram! Chamstwo się szerzy i to tylko dlatego, że bussinesman nie chce zaparkować merola dalej od wejścia do firmy, by nie pobrudzić swoich świerzo wypastowanych bucików...

ODPOWIEDZ