cześć:)
planuję rozpocząć naukę w tym roku na specjalizacji strategia reklamy i PR obecnie jestem na drugim roku socjologii czy myslicie, ze to dobre połączenie?
i czy da ułożyć plan tak by nie kolidował mi z zajęciami na socjologii?
czy może lepiej iść na zaoczne? czy plan studentów zaocznych bardzo różni się plany studentów dziennych?
z góry dziękuje za odpowiedzi:)
zaoczne czy dzienne?
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Zawsze coś napisze
Re: zaoczne czy dzienne?
Witam,nurek119 pisze:cześć:)
planuję rozpocząć naukę w tym roku na specjalizacji strategia reklamy i PR obecnie jestem na drugim roku socjologii czy myslicie, ze to dobre połączenie?
i czy da ułożyć plan tak by nie kolidował mi z zajęciami na socjologii?
czy może lepiej iść na zaoczne? czy plan studentów zaocznych bardzo różni się plany studentów dziennych?
z góry dziękuje za odpowiedzi:)
według mnie specjalizacja Strategia reklamy i PR (w skrócie SR) jest najbliższa merytorycznie kierunkowi studiów, który obecnie realizujesz.
Jeśli zagadnienia związane z reklamą, promocją, public relations, mediami, marketingiem oraz tworzeniem i zarządzaniem powyższymi elementami Ciebie interesują i chciałbyś się w tej dziedzinie rozwijać to ta specjalizacja powinna spełnić twoje oczekiwania.
Nie wiem w jakim trybie studiujesz, dlatego trudno i powiedzieć czy uda się Tobie ułożyć odpowiednio plan, tka żeby nie kolidował z zajęciami na uczelni.
W trybie dzienny zajęcia odbywają się od pon do pt. W pon i w śr są realizowane zajęcia obowiązkowe dla specjalizacji SR i musiałbyś być w te dni. Poza tym musisz wybrać sobie minimum 6 przedmiotów z minimum programowego, które są realizowane od wt do pt. Liczba zajęć i godzin ich realizacji jest w trybie dziennym oczywiście większa w porównaniu do trybu zaocznego. Na pewno uczniowie dzienni dzięki temu zyskują.
W trybie zaocznym zjazdy dla specjalizacji SR będą miały miejsce w następujące weekendy:
- 01/02.X
- 15/16. X
- 29/30. X
- 12/13. XI
- 26/27. XI
- 10/11. XII
- 07/08. I (SESJA)
- 04/05. II (SESJA)
Zajęcia obowiązkowe odbywają się w nd, natomiast do tego uczniowie zaoczni wybierają sobie minimum 3 przedmioty z minimum programowego, które są realizowane w pt i sob.
Plany zajęć trybu dziennego i zaocznego nie różnią się aż tak bardzo. Zajęcia obowiązkowe w danym semestrze są dla obu trybów są takie same, drobne różnice dotyczą przedmiotów z minimum programowego, czyli informatyk, j. angielskiego, lektoratów i przedmiotów fakultatywnych.
W podjęciu decyzji mogą pomóc Tobie spotkania w ramach Dni otwartych, na których możesz dowiedzieć się więcej odnośnie tego jak wygląda nauka w naszej szkole policealnej. Aktualne terminy znajdują się na naszej stronie internetowej.
Pozdrawiam
WSR