Niemodne czytanie
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Nowy(a)
Niemodne czytanie
Z badań poziomu czytelnictwa w naszym kraju wynika, że w 2000 roku statystyczny Polak przeczytał pół książki. Ciekaw jestem, ile książek w ciągu roku czyta statystyczny słuchacz WSR? Ja mogę się pochwalić, że przerabiam mniejwięcej 4 książki na rok, przez co podnoszę średnią krajową.
-
- Początkujący(a)
już trochę nieaktualne te badania, z roku na rok sukcesywnie poziom czytelnictwa w Polsce się jednak zwiększa
i bardzo dobrze. Mi samej trudno wyliczyć, ile czytam rocznie, bo nieraz przeczytam nawet 4-5 książek w ciągu jednego miesiąca a czasem przez dwa miesiące nic, ale wydaje mi się, że liczba ta oscyluje w granicach 8-10 książek rocznie. Niestety to nadal mało w porównaniu z Europą Zachodnią. A co do mody, czy "niemody" - wydaje mi się, że właśnie na czytanie mody jest, wystarczy pojeździć rano metrem 

-
- Początkujący(a)
-
- Nowy(a)
-
- Początkujący(a)
zalezy od finansow i wydawnictw;p
jesli wychodza ksiazki ktore mnie interesuja i mam pieniadze to potrafia to byc 2-3 miesiecznie, jesli nie ma ktoregos z powyzszych spelnionych warunkow to i pol roku potrafi byc bez czytania ksiazek (pomijam artykuly, fora, czesci ksiazek na konkretny temat czy o konkretnym problemie)
jesli wychodza ksiazki ktore mnie interesuja i mam pieniadze to potrafia to byc 2-3 miesiecznie, jesli nie ma ktoregos z powyzszych spelnionych warunkow to i pol roku potrafi byc bez czytania ksiazek (pomijam artykuly, fora, czesci ksiazek na konkretny temat czy o konkretnym problemie)
-
- Zawsze coś napisze