To film, który powstal na planie filmu fabularnego pt. "Zakochany Aniol" (krecony tego lata w Krakowie), w którym graja najwieksze gwiazdy polskiego kina, min. Jerzy Trela, Janusz Gajos czy Krzysztof Globisz.
Jak pamiętamy film jest udostępniany tylko przez Internet pod warunkiem wyłożenia 10 PLN.
Postanowiłem usunąć pełną treść maila, który de facto był reklamą.
Jest mi przykro, głupio, że dałem się nabrać na argumenty (chociaż brzmiące w wymianie korespondencji niesłychanie przekonywająco) typu: producent zabronił mi emisji, mamy rocznicę Stanu Wojennego, trzeba walczyć, jestem ofiarą systemu etc.
Wyadaje mi się, że facet chciał przytulić parę groszy i tyle. Dzisiejsza wymiana maili między nami utwierdziła mnie tylko w tym przekonaniu. Boleśnie przykry ton, na granicy agresji pana P.Z. wziął się stąd, że poprosiłem go, reprezentując instytucję edukacyjną o skróconej nazwie WSR, o przekazanie naszej Szkole jednej kopii. Zostałem oskarżony o typową dla branży reklamowej pazerność itp. itp. itp.
Bardzo długich maili P.Z. oczywiście nie będę przytaczał, nie o to wszak chodzi. (Tym bardziej, gdy Boże Narodzenie WRESZCIE tuż tuż

Niech go Opatrzność ma swej opiece,