Komedia dokumentalna

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
andy
Ekspert
Ekspert

Komedia dokumentalna

Post autor: andy » 13 gru (pn) 2004, 15:40:15

Wczoraj opublikowałem za zgodą autora treść dość obszernego maila, w którym P.Z. zapraszał nas do obejrzenia komedii dokumentalnej pt. "Baron".
To film, który powstal na planie filmu fabularnego pt. "Zakochany Aniol" (krecony tego lata w Krakowie), w którym graja najwieksze gwiazdy polskiego kina, min. Jerzy Trela, Janusz Gajos czy Krzysztof Globisz.

Jak pamiętamy film jest udostępniany tylko przez Internet pod warunkiem wyłożenia 10 PLN.

Postanowiłem usunąć pełną treść maila, który de facto był reklamą.

Jest mi przykro, głupio, że dałem się nabrać na argumenty (chociaż brzmiące w wymianie korespondencji niesłychanie przekonywająco) typu: producent zabronił mi emisji, mamy rocznicę Stanu Wojennego, trzeba walczyć, jestem ofiarą systemu etc.

Wyadaje mi się, że facet chciał przytulić parę groszy i tyle. Dzisiejsza wymiana maili między nami utwierdziła mnie tylko w tym przekonaniu. Boleśnie przykry ton, na granicy agresji pana P.Z. wziął się stąd, że poprosiłem go, reprezentując instytucję edukacyjną o skróconej nazwie WSR, o przekazanie naszej Szkole jednej kopii. Zostałem oskarżony o typową dla branży reklamowej pazerność itp. itp. itp.

Bardzo długich maili P.Z. oczywiście nie będę przytaczał, nie o to wszak chodzi. (Tym bardziej, gdy Boże Narodzenie WRESZCIE tuż tuż :-D

Niech go Opatrzność ma swej opiece, :!: zaś mnie na przyszłość chroni przed zbytnią łatwowiernością.
Ostatnio zmieniony 14 gru (wt) 2004, 17:26:30 przez andy, łącznie zmieniany 8 razy.

Neema
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: Neema » 13 gru (pn) 2004, 16:26:04

Ja również dostałam takiego maila 8)

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 13 gru (pn) 2004, 17:34:43

A co Wy powiecie. Tez dostalem :) Wyglada ze cale forum dostalo

Nie wiecie czy ten Zakochany aniol to dalszy ciag Aniola w Krakowie? Bo widze ze tez z Globiszem

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 13 gru (pn) 2004, 17:38:58

Tak. To kontynuacja filmu "Anioł w Krakowie";.

PS: nie wiem jak u innych ale u mnie podane linki do stron niefunkcjonuja poprawnie [adres zablokowany]

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 13 gru (pn) 2004, 18:00:30

Faktycznie zablokowany. Coz pozostaje kontakt na maila.

Drievous
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: Drievous » 14 gru (wt) 2004, 05:34:34

Akcja sama w sobie niezła.

katon -> zachęcający chociaż 20 sek teaser tego co stworzyłeś był by wręcz nieoceniony. Założe się o Johnego Walkera, że krótki trailer wypełniony esencją tego tworu, posiałby sluch o nim troche dalej niż słowo pisane.

...dosyć tego dłubania po nocach, czas na kimo, bo tymczasem 5 rano, a przydałoby się wstać o 6.30...

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 14 gru (wt) 2004, 08:32:28

Tak Drievous ma racje. Cena moze nie wygorowana ale wiekszosc ludzi nie lubi kupowac kota w worku. Pomimo tego opisu cos w rodzaju trailera by sie przydalo.

andy
Ekspert
Ekspert

Post autor: andy » 14 gru (wt) 2004, 10:56:12

Nie wspomne już o tym, że Pawel moglby po prostu podarowac jeden Szkole :mrgreen:
Nie chce żeby mi słoma zaczela z butów wystawać, no ale topic (reklamowy) mu zafundowalem; gratis ;-)

andy
Ekspert
Ekspert

Post autor: andy » 14 gru (wt) 2004, 14:18:51

Wszystko wskazuje, ze o 5 pm ta kryptoreklama znika z naszej witryny. Mam takie (narastające z minuty na ....sekundę) bolesne wrażenie, że dałem się zrobić w trąbkę. :mrgreen:

Właściwie to już został okrojony z uwagi na kuriozalnego maila, jakiego dostałem od naszego nieszczęsnego prześladowanego. Ano, co nagle to po diable. Powinienem był się nieco dłużej zastanowić.
Mea culpa. I bardzo przepraszam za zamieszanie :-)

Drievous
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: Drievous » 14 gru (wt) 2004, 15:48:02

No cóż... trailer mnie szczerze nie zachęcił, wręcz przeciwnie. Napisze parę słów krytyki.

Kiepsko zmontowany to na pewno, mamy prawie 4 min gdzie ponad połowa to po prostu pokaz kiczu/wypełniacz. Jak już wspomniałem, 30 sek esencji była by lepsza, a tu brniemy przez te sekundy gdzie na końcu widzimy biedną staruszkę, która nie potrafi się wysłowić z uwagi na sytuację (odebrałem to negatywnie raczej i jeśli to miało być chociaż trochę śmieszne, to nie było).

Te słowa jednak mają skłonić autora do lekkiej mobilizacji i pokazania czegoś, po czym bedzie można sięgnąć po tych pare zły...

peace and love

ODPOWIEDZ