Jeśli tak jest istotnie - to katastrofa. Niemniej jednak nie zamierzam ustawać w wysiłkach.
Tym razem proszę wziąć sobie szczerze do serca bardzo ważną lekturę obowiązkową. Od wtorku 17 maja w czytelni czekać na Was będzie "Film w świetle badań nad audiowizualną komunikacją" Stefana Morawskiego. Tekst niesłychanie ważny, kilka stron traktujących o rozmaitych konceptach komunikacji audiowizualnej. Rodzaj panoramy myśli światowej, czego coraz mniej mamy na rynku polskim. W przeciwieństwie do publikacji z lat 80. i 90.
Bez względu na to, ile osób zdąży przystąpić do obrony w tym semestrze KAŻDA dyplomantka / KAŻDY DYPLOMANT musi do końca maja znać materię merytoryczną zawartą w eseju doskonale.
Drugą obowiązkową lekturą jest "Gramatyka języka filmu" Daniela Arijon. Większość tę ksiązkę dość długo w zaciszach domowych 3mała, spodziewam się zatem, że wybrane 3 rozdziały do rzetelnego opracowanie nie powinny nikomu sprawić większych problemów.
I pozycja trzecia, także będąca w obiegu od wielu tygodni, to "Telewizja i jej gatunki po Wielkim Bracie" Wiesława Godzica. Pozycja znawcy i erudyty, jeden wybrany rozdział opracowany w formie notatek itp. także nie powinien sprawić nikomu z Was problemu.
Proszę moją prośbę / zalecenie potraktować wyjątkowo poważnie.
Sprawozdanie z lektur, konspektów, pomysłów, które wybraliście wygląda nieźle. Jednakowoż pewne minimum obowiązkowe (na tym rzecz się nie kończy) jest niezbędne. Proszę mi wierzyć: nie dla mojej satysfakcji, lecz dla Waszych korzyści.