Przyjęcie weselne

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ

Na jakie wesele najchętniej wybrałabyś się / wybrałbyś się?

impreza w pubie
2
10%
przyjęcie w restauracji
1
5%
bankiet w eksluzywnym klubie
1
5%
tradycyjne wesele greckie
0
Brak głosów
wesele wg tradycji celtyckich
3
15%
wesele polskie wiejskie na 300 osób, 3 doby
10
50%
każde jest OK
3
15%

Liczba głosów: 20

andy
Ekspert
Ekspert

Przyjęcie weselne

Post autor: andy » 14 maja (sob) 2005, 20:05:49

Czy gdybyś otrzymała / otrzymał zaproszenie na ten sam termin na ślub i wesele, zaś każde z nich zapowiadałoby zupełnie inną formę przeżycia (inny klimat, koloryt, "współczynnik odlotowości" itp,) co wybrałabyś?

Przyjęcie weselne / bankiet w Holliday Inn, wesele w stylu greckim, celtyckim.

A może typowe weselicho wiejskie, z klimatami krajowymi, na 300 osób. Takie trochę jak z Wyspiańskiego?

Na typowych bankietach, przyjęciach w klubach, restaurants chyba stosunkowo często bywamy.

A co z (prawdopodobnie) zanikającym, w niebyt odchodzącym polskim, wiejskim weselem? 3-4 dni, kapela, poprawiny, zapachy siana ;-) itp.?

Bywając w Grecji prawie nigdy, poza uroczystościami w mojej Familii, nie byłem na czym innym niż tradycyjnym, urokliwym weselu w stylu greckim, zachowującym wiekowe tradycje. Odlot.

Wiejskie wesela krajowe znam bardziej z barwnych opowieści, jakkolwiek znienacka okazało się, że ta tradycja na szczęście jeszcze nie wymarła. Nie chodzi o skansenowe imitacje, ale produkt autentyczny.

Zapraszamy do wiosenno-letniej zabawy + voting 8O

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 14 maja (sob) 2005, 20:35:10

Wybralem celtyckie bo lubie te klimaty :) Hehe chetnie na cos takiego bym sie wprosil wiec jakby ktos wiedzial niech da znac :D Coz greckie widzialem tylko na filmach. Mysle ze kazde z w/w ma swoj urok.

A w ogole to cos sie kroi? Z jakiej okazji ten temat? Wczoraj spotkalem kolo szkoly Miluuutka. Wygladala swietnie jak zwykle a nawet lepiej mimo ze wieczor byl :) Po jakiejs sesji szkolnej slubnej byla. Kurcze co to sie w tej szkole dzieje ;) :D

W przyszlym rok kolo wrzesnia pazdziernika bede testowal wesele wloskie (wlasciwie poludniowowloskie) jak moja siostrzyczka Anula bedzie sie hajtac. Juz tam wszystko rezerwuja. Bedzie ze 100 gosci ze strony Carla. Od nas z Polski pewnie tylko 20-30. Elita hehe.

Z ciekawszych roznic moge powiedziec ze tam to goscie dostaja prezenty od mlodych. Fajnie nie. A i cos z tancami jest raczej nie tego. Zdaje sie ze tylko siedzenie i jedzenie. Cholewcia zaczynam juz swoj italiano szlifowac co by pokonserwowac znaczy sie pokonwersowac z Wloszkami ;) :D

Nicole_a
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: Nicole_a » 14 maja (sob) 2005, 21:11:48

Ogólnie to wesel nie lubię :evil:
Jak już wybrałabym się do pubu, choć na codzień wkurza mnie, że tam jest tak nakopcone :evil:
Mi trudno dogodzić, to dlatego Obrazek

Havoc
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Havoc » 14 maja (sob) 2005, 22:51:26

ja oddalem glos na Celtic Frost :twisted: Podoba mi sie oprawa slubu i co bardziej wesel. Zero sztucznosci ale z zachowaniem pewnych norm bardzo klimatyczne poza tym :D

wit3k
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: wit3k » 15 maja (ndz) 2005, 00:27:20

a ja tam lubie typową polską bibe
może to nie na czasie i nie poprawne ale fajnie jest. Spije sie człowiek troszeczke, potańczy, podrze morde...
ale zjeżdza sie cała rodzinka. Poznajesz nowch wujków i ciocie. Wszyscy się zrzuwają o jest okazjia do poplotkowania z tymi których rzadko się widzi.
Fajnie tak poprostu

Nicole_a
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: Nicole_a » 15 maja (ndz) 2005, 09:28:16

Ja prócz mojej najbliższej rodziny (rodzice + siostra)to znam może z 10 osób. Jakoś nigdy mnie do nich nie ciągnęło, nigdy nie wiem, kto jest czyim rodzeństwem itd. :roll:

zyrafa
Ekspert
Ekspert

Post autor: zyrafa » 15 maja (ndz) 2005, 10:50:16

każde jest OK. Ja tam lubię wesela w obojętnej formie, bo to nie o bibę chodzi, a o sam fakt zaślubin.

andy
Ekspert
Ekspert

wedding

Post autor: andy » 16 maja (pn) 2005, 10:05:36

Szkoda, że nikt nie chciałby wziąć udziału w weselu w stylu greckim, ale cieszy okrutnie przywiązanie do tradycji polskiej.

Pod koniec czerwca będę miał okazję w takim gigancie tradycyjnym, wiejskim polskim weselichu wziac udział.

I zrobić z tego fotoreportaż.

Wcześniej to samo stałoby się z małymi impresjami z klimatów greckich, ale Familia poprosiła, abym na razie materii nie upubliczniał. Powody są oczywiste, jak sądzę. Jednakowoż rozpędziwszy się bardzo wczoraj w wolnej chwili spróbuję coś takiego zredagować posługując się fotkami i nazwami "zastępczymi".

BTW: zapraszamy wszystkie tęgie pióra i fachowe aparaty do relacji z rozmaitych ciekawych klimatów weselnych. Może np. celtyckich? :mrgreen:

aw
akademiareklamy.edu.pl
akademiareklamy.edu.pl

celtycka muzyka

Post autor: aw » 18 maja (śr) 2005, 12:44:59

wybrałem celtyckie - kierowany ciekawoścą i muzycznymi preferencjami; generalnie wesela to kawał dobrego socjologicznego materiału badawczego; spotyka sie tam różne indywidualności i można być świadkiem interwencji nadprzyrodzonych mocy - że choćby wspomne zamianę wody w wino czy przydługi lot wójka Kazka ze stołu na parkiet połaczony z okrzykiem bojowym "maaaam cię!!!"

ODPOWIEDZ