Coś ta Polska zacofana.

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
IndridCold
Nowy(a)

Coś ta Polska zacofana.

Post autor: IndridCold » 19 lip (wt) 2005, 10:57:08

Co z tą Polską?:) Rynek gier jest dziś największm na świecie, i przynosi miliardowe dochody. 75% światowego rynku gier opanowały konsole. Dużo ponad 200 mln ludzi ma PlayStation (2 lub PSX) Nie wspominając o innych sprzętach Nintendo, Segi czy Microsoftu (np. grubo ponad 600mln przenośnych konsolek, np.Gameboy) Jak powiedział ktoś z Microsoftu: "w krajach 3 świata i w polsce nie będziemy reklamować naszej konsoli ". Damn:( Nie ma kasy! Oto odpowiedź! Mama woli synkowi dać na komputer 3 razy tyle kasy bo to do nauki itd. (Jasne:) Oj nie! Gdzie ja mieszkam. I taki chłopek wyrasta potem na gościa który mówi że konsola to badziew itp. Ha! "Jak się czegoś nie ma, to się po tym jedzie" No bo po co mi willa z basenem? Woda zimna, mokro, można się poślizgnąć i wpaść, a i pies czasem kupe do wody zrobi i kto to posprząta?

Prawda wygląda tak że na kompie też można pograć ale to tylko nędzna zajawka tego co czeka nas w prawdziwych "dużych" produkcjach np. z PS2. Ciekawi mnie tylko kiedy dojdziemy do normalnego poziomu w tym przypadku. Na szczęście z roku na rok jest coraz lepiej. Byłem nawet na turnieju Tekkena 5 na PlayStation2. Rewelka! 37 letni typ(jeden z najlepszych graczy w polsce) wymiatał wszystkich jak leci:)Ale nagród jak w np. Angli, w postaci 5tyś funtów i 40cal. TV plazmowego nie było.Ble:( Ale za to, dla mistrza polski jest wyjazd do L.A. :)

Sam mam wypas kompa, PlayStation2 i pare starszych konsol. I doświadczam na moim PS2 nieprawdopodobnych wrażeń. Nie równającym się z niczym innym jeśli chodzi o elektroniczną rozrywkę. Zdarzają się też dzieła sztuki których nie uświadczysz na PC ani nawet w kinie. PASJA. PROFESJONALIZM. PLAYSTATION2.

Marqoni
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Re: Coś ta Polska zacofana.

Post autor: Marqoni » 19 lip (wt) 2005, 12:00:36

IndridCold pisze:Co z tą Polską?:) Rynek gier jest dziś największm na świecie, i przynosi miliardowe dochody.
Siła nabywcza w CAŁEJ POLSCE na orginalne gry (pececiane) jest mniej więcej porównywalna z zakupami w jednym średniej wielkości mieście w Stanach. Z tym rynkiem to bym nie przesadzał, wiele się słyszy o bankructwach i zaprzestanych projektach.
IndridCold pisze:Mama woli synkowi dać na komputer 3 razy tyle kasy bo to do nauki itd. (Jasne:) Oj nie! Gdzie ja mieszkam. I taki chłopek wyrasta potem na gościa który mówi że konsola to badziew itp. Ha!
A może mógłyś podać jakieś racjonalne argumenty za konsolą? To co napisałeś jakoś mnie nie przekonuje.

IndridCold
Nowy(a)

Post autor: IndridCold » 21 lip (czw) 2005, 14:21:30

Argumenty? Coż, konsola jest stworzona wyłacznie do gier. Pc nie. Zreszta aby dobrze pograć na pc trza co jakiś czas coś do niego kupować (szybszą karte, ram, proc, itd) a to jak by nie patrzeć nie opłaca się wogóle. Do konsoli nie dokupujesz nic. Jest zrobiona z takim zapasem mocy aby przez 5 lat swej egzystencji pociągnąć wszystko co się na nią ukaże. Skok jakościowy między pierwszymi grami na ps2 a tymi teraz jest bardzo duży. Archtektura wewnętrzna konsol jest cholernie wyżyłowana pod gry i tylko gry. To co ma w sobie PlayStation 3 (które ukaże się za jakiś rok), jest nieprawdopodobne. Kompa o takiej mocy nie kupisz przez ładnych pare lat. A gdy już go kupisz zapłacisz jak za 5 konsol.
Argumenty? Jest jeden który ludzie znać powinni wszędzie(nie tylko w najlepiej rozwiniętych krajach), i jest on najważniejszy. KONSOLE SĄ DO GIER.
Mistrzowie z Sony nie robią gier na pc. Cholernie dużo genialnych firm nawet nie patrzy na rynek gier pc. To Ci ludzie robią dzieła sztuki. I nie wydaje mi się bym mógł to opisać słowami. Trzeba zagrać i kropka. Pytaj jeszcze o co dusza zapragnie. Nie mam dostępu do netu ale w miare możliwości postaram się odpowiadać. Pozdrawiam. Kłaniam się.

ODPOWIEDZ