Namnozylo sie ostatnio konkursow plebiscytow na marke czy markowy produkt. Mamy Superbrands, mlodziezowa jego odnoge czyli Coolbrands, Rzeczpospolita ma swoj Ranking marek, jest tez Studencki produkt roku czy Supermarka itd. Zastanawialem sie czy mozna by sprobowac wybadac jakie sa te nasze WSRska marki. Jakie marki lubimy i za co. No i czy jestesmy im wierni albo bezpieczniej lojalni wobec nich

Zreszta co to w ogole znaczy?
Sam sie zastanawialem ostatnio czy jest cos takiego co moglbym nazwac moja marka i trudno bylo mi cos takiego wskazac. Oczywiscie moglbym wymienic produkty tego typu jak Star Trek, WSR, Hattrick (manager pilkarski), Ursynow, SJ3, Monty Python. Ale jesli chodzi o marki w takim tradycyjnym potocznym znaczeniu produktu to trudno bylo mi go znalezc. Coz moze takie czasy...
Jedyne co przychodzi mi do glowy to Nivea i ewentualnie Tymbark. Nivea pewnie za historie (pamietam ze byla obecna w domu od dziecka) ale tez wspolczesne linie kosmetykow ktore uzywam (dezodoranty, szampony, zele pod prysznic itd stop koniec reklamy

). Tymbark za wspaniale soki w tym moje ulubione jablkowo-mietowy i Life. A przede wszystkim za optymistyczne przeslanie pod kapslami (ktore teraz niektorzy probuja kopiowac). Hehe do tej pory przetrwala jedna buteleczka z kapslem z wystawy Zlotych Orlow od Scholz & Friendsow
A jak jest z Wami? Macie jakies swoje ulubione marki? No w razie co zeby odswiezyc pamiec wrzuce liste propozycji z Superbrands ale wolalbym zeby propozycje wyszly spontanicznie od Was

Prawde mowiac moich marek nie zauwazylem w albumie ktory kupilem w Empiku. Coz najsilniejsze wcale nie znaczy (subiektywnie) najlepsze