TV a czas wolny
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Początkujący(a)
TV a czas wolny
Jak czesto oglądacie TV? Czy jestem nienormalny będąc telewizyjnym abstynentem czy to zachowania czesto spotykane?
-
- Ekspert
teoria telewizji
Istotnie programowa, świadoma ucieczka od tv jest modna w rozmaitych kręgach np. niektórych intelektualistów amerykańskich. Taki mały snobizm w kraju, w którym "dla kontrastu" jest tzw. Klub Siedzącego Kartofla skupiający ludzi oglądających tv 17 godzin dziennie.
Tv jest ciągle najistotniejszą częścią współczesnej kultury popularnej i masowej. Nie jest dobrym pomysłem ignorowanie tego medium. Tak sądzę.
Warto natomiast oglądać tv świadomie. Poznawać jej mechanizmy itp. I mam nadzieję, że coś w rodzaju edukacji medialnej stanie się lekcją obowiązkową tak, jak nauka czytania i pisania.
Tv jest ciągle najistotniejszą częścią współczesnej kultury popularnej i masowej. Nie jest dobrym pomysłem ignorowanie tego medium. Tak sądzę.
Warto natomiast oglądać tv świadomie. Poznawać jej mechanizmy itp. I mam nadzieję, że coś w rodzaju edukacji medialnej stanie się lekcją obowiązkową tak, jak nauka czytania i pisania.
-
- Zawsze coś napisze
a ja lubie ogladac tv - discovery, planete, national geographic, euronews, tv5..
pozatym czasem cos dobrego trafi sie na innych, bo dobry film jest jak dobra ksiazka. mozna tez posluchac wywody kandydatow na prezydenta albo do rzadu. tylko w tv to jest mozliwe. bo przeciez nie o to chodzi co mowia, tylko jakie robia przy tym miny
pozatym czasem cos dobrego trafi sie na innych, bo dobry film jest jak dobra ksiazka. mozna tez posluchac wywody kandydatow na prezydenta albo do rzadu. tylko w tv to jest mozliwe. bo przeciez nie o to chodzi co mowia, tylko jakie robia przy tym miny