delegacja imperialistow

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

fdkasjf
Nowy(a)

Post autor: fdkasjf » 28 lip (czw) 2005, 18:28:59

Happy pisze:Jak kupujesz bilet na wystwę na Mózg to płacisz 20 złotych za bilet, ale masz gratis taras widokowy na XXX piętrze! Wyczes!
Swietna mysl. Pytanie tylko, czy ta wystawa jest faktycznie taka fajna, jak opowiadaja? :)

Ato
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: Ato » 28 lip (czw) 2005, 18:36:35

kaz im znalesc i sfotografowac wszystkie krowki w wawie i juz jest zajecie na caly dzien :lol: , pokaz prage polnoc noca,

Ato
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: Ato » 28 lip (czw) 2005, 18:41:16

opisz dokladniej tych amerykanow, co o nich wiesz? moze lubia militaria i zainteresuja sie muzeum na powislu - poogladaja czolgi, samolociki z IIW.

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 28 lip (czw) 2005, 18:42:47

No byłam na niej, aż taka strasznie super nie jest, ale jak sie wciągniesz w te rózne doświadczenia i symulacje to okazuje się że ponad 4 godziny minęły.... Ja w sumie polecam, najfajniejsze te symulacje przy kompach, ale wiesz co kto lubi! Ja psycholog to mózg mnie kręci! :lol:

fdkasjf
Nowy(a)

Post autor: fdkasjf » 28 lip (czw) 2005, 20:00:29

4 godziny w muzeum?? :)
nic o nich nie wiem. tylko tyle, ze to chlopak i dziewczyna.

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 29 lip (pt) 2005, 09:31:48

No jak wciąga to i 4 godziny można spędzić w muzeum! Zwłaszcza jak nie tylko się chodzi i ogląda eksponaty, ale jeszcze można porobić sobie jakieś doświadczenia.... Na wystawie najbardziej podobało nam się doświadczenie, w którym musisz tak intensywnie o czymś złym lub dobrym pomysleć, że zapalają się diody! Im silniejsze twoje wyobrażenie tym więcej diód się zapala! Podchodziłyśmy do niego kilka razy, ale pierwszy raz jest chyba najlepszy! Tylko trzeba mocno myśleć!

No a jak w końcu spędziliście ten wieczór?
Napisz coś.... Bo ciekawi jesteśmy! 8)

aw
akademiareklamy.edu.pl
akademiareklamy.edu.pl

reklama Warszawy

Post autor: aw » 29 lip (pt) 2005, 13:45:56

Warszawska starówka nie jest może tak interesująca jak Kraków ze swoim zadęciem ale tez jest warta uwagi, szczególnie jesli wcześniej pokaże się zdjęcia jak wyglądała po bombardowaniach, wystawa w Pałacu Ujazdowskim - Centrum Sztuki Współczesnej lub w Zachęcie to też może być niezła gratka - wszystko zależy od tego kim sa owi osobnicy; wizyta na Jarmarku Europa może byc niezłym undergroundem; można tez wybrac się z nimi na koło - bazar staroci; Wilanów, Łazienki, Ogród Saski - to standardy.

fdkasjf
Nowy(a)

Post autor: fdkasjf » 30 lip (sob) 2005, 11:50:23

glupia sprawa...:/
2 h przed umowionym spotkaniem dostalem telefon, ze pochorowali sie. najprawdopodobniej zjedli cos, co spowodowalo spore problemy zoladkowe.
w kazdym razie dziekuje wszystkim za podpowiedzi, na pewno jeszcze kiedys sie przydadza. poza tym happy przekonala mnie do wystawy w pekinie, na ktora niebawem sie wybiore.

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 30 lip (sob) 2005, 12:02:26

To jeszcze, żeby dorzucić na zachętę powiem, że jest też fajne ćwiczonko na to jak odczytujemy niewerbalne wypowiedzi ludzi.... Masz na komputerze (już na XXX piętrze) ćwiczenie gdzie pokazywane są nieme scenki z różnych sytuacji codziennych (tzw. życiowych). I na podstawie niewerbalnej mowy ciała masz potem kilka pytań i sprawdzasz czy pozostałe osoby, które oglądały te scenki myślały tak samo.... Jest to bardzo fajne, ale jako psycholog społeczny mam tam kilka kwestii, z którymi się nie zgadzam (a przynajmniej nie do końca i uważam, że jest inaczej).... Ale to już całkiem inna historia! Ale jest mimo to godne polecenia dla sprawdzenia swoich umiejętności odczytywania mowy ciała!
Na górze jest fotel, na którym uczymy się panować nad swoim bólem....

A na dole są dwa ćwiczenia na ekspozycję bodźców 1. na słuchowe - masz wysyłane dwa całkowicie odmienne dźwięki jednocześnie do jednego i drugiego ucha i musisz określić, który to dźwięk i do którego ucha był eksponowany; i 2. na spostrzeganie - ale tu szczegółów o co chodzi nie zdradzę, gdyż ćwiczenie to straci sens..... (ogólnikowo bada jakie masz preferencje w spostrzeganiu)

Z życzeniami wielu miłych doznań.....
A tylko warto naprawdę iść tam wypoczętym, gdyż aby mieć dobrą zabawę i dobrze wykonać te ćwiczenia potrzebne jest uruchomienie wielu zmysłów i zasobów poznawczych..... A zmęczenie znacząco obniża naszą percepcję!
Pamiętajcie, żeby się zrelaksować na fotelu na dole! Zrobić masaż! Ale albo gra albo masuje! Jak opuścicie wystawę na parterze i wjedziecie na górę to już nie można się cofnąć!

Pamiętaj, że to już ostatnie dni tej wystawy!!

Hmm.... Czy aby organizatorzy nie powinni mi zapłacić za reklamę wystawy?? :wink:

ODPOWIEDZ