Koniec "Świata według Kiepskich"
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Ekspert
Koniec "Świata według Kiepskich"
Koniec "Świata według Kiepskich" - pod takim tytułem w jednym z serwisów informacyjnych poświęconym mediom i reklamie, wirtualnymmediom.pl pojawiła się notatka.
Czytamy w niej:
Jak wyjaśnia Polsat zakończenie emisji serialu przedstawiającego perypetie Ferdynanda Kiepskiego i jego rodziny, ma poprawić wizerunek stacji w grupach wielkomiejskich i lepiej wyedukowanych.
Mogę się mylić, ale mam wrażenie, że wielokrotnie słyszałem info, iż ten serial właśnie target oglądał ten serial, czyli podobno losy Kiepskich chętnie śledzili ludzie nieźle edukowani, z największych aglomeracji.
Prawda to? Czy fałsz?
Czytamy w niej:
Jak wyjaśnia Polsat zakończenie emisji serialu przedstawiającego perypetie Ferdynanda Kiepskiego i jego rodziny, ma poprawić wizerunek stacji w grupach wielkomiejskich i lepiej wyedukowanych.
Mogę się mylić, ale mam wrażenie, że wielokrotnie słyszałem info, iż ten serial właśnie target oglądał ten serial, czyli podobno losy Kiepskich chętnie śledzili ludzie nieźle edukowani, z największych aglomeracji.
Prawda to? Czy fałsz?
-
- Ekspert
media elektroniczne w Polsce
Właśnie, jeśli tak jest istotnie, to rzecznik prasowy / dział PR Polsatu chyba zanadto pośpieszył się z wyjaśnieniami.
Tym bardziej, że nawet gdyby było tak, jak czytamy w komunikacie Polsatu - rezygnacja z jednej telenoweli to raczej delikatna kosmetyka wizerunku, a nie próba znaczącej jego zmiany.
Tym bardziej, że nawet gdyby było tak, jak czytamy w komunikacie Polsatu - rezygnacja z jednej telenoweli to raczej delikatna kosmetyka wizerunku, a nie próba znaczącej jego zmiany.
-
- Loża WSR
-
- Loża WSR
Na poczatku bylo nawet fajnie ale pozniej pomysl byl juz zgrany do granic mozliwosci i dlatego tracil absurdem. No ja po Kiepskich rozpaczal nie bede. Nakrecili o kilkanascie odcinkow za duzo i tyle. Nawet fanom serialu juz sie lekko znudzil brak pomyslow scenarzystow. Szkoda za to ze po wakacjach ma zniknac z ramowki TVP1 program Mosza - Plus Minus. Niewiele jest dobrych programow ekonomicznych ktore przy okazji edukuja w sposob tak latwy lekki i przyjemny.