czy to prawda?

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
olesia
Nowy(a)

czy to prawda?

Post autor: olesia » 15 sie (pn) 2005, 00:31:04

se normalnie mam kłeszczyna do wszystkich uczącychsie na wsr! jak sie ma reklama wsr do realiów? chodzi mi o port folio, pracę ..czy naprawdę jest łatwiej?

andy
Ekspert
Ekspert

praca w branży reklamowej

Post autor: andy » 15 sie (pn) 2005, 20:03:47

Zdecydowanie łatwiej, WSR jest rodzajem collegu, który działa na styku edukacji i biznesu reklamowego. W praktyce oznacza to, że nie tylko uczysz się rozumieć reklamę, sposobów jej funkcjonowania, terminologii niezbędnej w pracy w reklamie, ale przede wszystkim wiesz po pewnym czasie jak tworzyć skuteczne i atrakcyjne reklamy.

No i oczywiście im więcej pracujesz na zajęciach i warsztatach tym ciekawsze i lepsze masz portfolio.

Ato
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: Ato » 15 sie (pn) 2005, 20:46:58

w szkole mozesz sobie zrobic bardzo fajne portfolio pod warunkiem ze wezmiesz sie do roboty i nie bedzieszz liczyc tylko na 3 na zaliczenie. ja np. prace ze szkoly dolaczylem do swojego portfolio. a o prace jest latwiej jesli masz fajne portfolio. juz pomijajac to ze po skonczeniu szkoly wiem o wiele wiecej o reklamie niz wczesniej.

olesia
Nowy(a)

Post autor: olesia » 17 sie (śr) 2005, 00:00:16

chyba sie zdecyduje ! ale za pale lat jak bede studiowac cuś na uniwerku...
niwim tylko czy lepiej na zaoczne wsr czy dzienne? chcialabym sie czegos nauczyc, wyrobic to portfolio czy jaki grzyb i fokle no..... łale na zaocznym to chyba mniej mozna... :?: [/list][/list][/code][/quote]

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 17 sie (śr) 2005, 00:20:20

Jesli za pare lat albo na uniwerku to bedzie raczej zaocznie. Bo wtedy nie bedzie czasu. Nie wiem ile dokladnie masz lat ale sadze ze jak wiekszosc ludzi tutaj na dziennych konczysz wlasnie szkole srednia. I masz jeszcze przed soba 2 gora 3 lata luzu. Pozniej zaczyna sie praca, rodzina, pisanie licencjatow magisterek. Tak naprawde teraz jest jedyny dobry czas dla Ciebie by zajac sie reklama na powaznie a nie hobbystycznie. Za pare lat bedzie to dla Ciebie dodatek cos 2-rzednego bo zajmiesz sie innymi sprawami ktore z czasem stana sie wazniejsze bo zainwestujesz w nie sporo swojego czasu. Tak naprawde tylko teraz mozesz potraktowac reklame priorytetowo i cos zdzialac. W kazdym razie na pewno im pozniej tym trudniej bedzie Ci wystartowac na dziennych. Ot taka rada starszego kolegi :)

olesia
Nowy(a)

Post autor: olesia » 17 sie (śr) 2005, 01:00:27

łił moze to i prawda..ja tam jednak mam 19 i nie szykuje sie z rodzinką tak prędko! :wink:
chcialabym jednak zdobyc wykształcenie , przerobic sobie troche mózgownice !
reklama naprawde mnie interesuje i nie kcialabym tego gdzies zgubic :roll:
moze jestem zbyt duzą optymistką ale WIEM ZE KCEM I TYLE HIHI :P :P :P
dankeszun za wszystkie rady!!!!!! :D jeszcze malo wim o zyciu :wink:

ODPOWIEDZ