Reklama miesiaca - Sierpien 2005

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ

Wedlug mnie najlepsza reklama sierpnia to:

Dymiaca filizanke Jacobs (outdoor:)
1
8%
Durex easyon (TV)
8
67%
Heineken - Jennifer Aniston (TV)
2
17%
ING Nationale-Nederlanden - 'Co by bylo ...' (TV)
1
8%

Liczba głosów: 12

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Reklama miesiaca - Sierpien 2005

Post autor: sinar » 16 wrz (pt) 2005, 20:43:11

W Reklamie Sierpnia w rolach glownych wystepuja

outdoor: dymiaca filizanke Jacobs

Durex easyon -TV

Heineken z Jennifer Aniston

ING Nationale-Nederlanden - 'Co by bylo ...'

Spot banku BPH z Woloszanskim przechodzi na kolejny miesiac bo kampania zaczela sie na poczatku tego miesiaca.

Przy okazji. Kolejne 2 ankiety potraktuje jako maly test. Jezeli liczba glosujacych nie przekroczy 20 osob to najprawdopodobniej zawiesze ankiety lub przekaze ich organizacje komus innemu. Przy nizszej liczbie glosujacych troche sie to mija z celem bo trudno to uznac w ogole za jakies nawet quasi reprezentatywne badanie. Nie bede tez proponowal nowych reklam no chyba ze ktoras mi sie bedzie bardzo ale to bardzo podobac. W ostatnich miesiacach reklamy proponujemy praktycznie tylko ja z Seize. Drodzy forumowicze ja rozumiem ze podchodzicie do tego z pewna taka niesmialoscia ale zalecam troche wiecej smialosci :D Uff musialem to powiedziec. I tego sie bede trzymac (zobaczymy czy mam silna wole) :)

Oczywiscie jak zwykle w takim temacie czekam na propozycje reklam wrzesnia. Zapraszam tez do dyskusji o aktualnych reklamach nie tylko tych najlepszych

Btw zauwazylem ze wrocila Toyota ze swoja Pomylka :D

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 21 wrz (śr) 2005, 22:14:47

No i jednak sie zlamie. Ale dla takiej reklamowki warto. Nokia 8800 - Pobudza zmysly. Widze ja juz chyba 2. miesiac i podoba mi sie coraz bardziej. Wysmakowana muzyka i damsko-meskim dwuglos pobudzajacy wyobraznie kazdej z plci w zupelnie innym kierunku. Szkoda ze na stronie Nokii jest tylko angielski spot. Ogladajcie TVN24 :)

yoasia
Nowy(a)

Post autor: yoasia » 22 wrz (czw) 2005, 16:25:07

a mi się podoba reklama kredytu mieszkaniowego pko sa (z rodzinką przy stole i przepaloną żarówką) 8) oni naprawde nie mają większych problemów :lol:

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 02 paź (ndz) 2005, 12:09:18

No zwlaszcza ten klasyczny pisk dziewczynki.

Mi ostatnio podoba pare reklam

FIFA 2006 - Z Ronaldinho zmieniajacym koszulke Brazylii na Barcelone. Ciekawe humorystyczne spojrzenie na gre. Co by bylo gdyby to bylo naprawde

Lowicz - Dzem Dobry. Swietne haslo (przypomina troche Dzień dybry z Allo Allo) a i caly temat potraktowany z poczuciem humoru. Szczegolnie ta pani (twarz znana zreszta i z innych reklam) i te jej rytmy ruchy hulla. Za kazdym razem smieje sie do rozpuku jak to widze :D

Ciekawa rzecz to jeszcze ta kwestia: Chyba jakas nowa reklama. Czyzby nowy trend na szczerosc. Podobnie jest w reklamie Mbanku (Mnie sie nie pytaj ja tu tylko gram). Tak jakby mialo to wzmocnic wiarygodnosc przekazu. My wiemy ze ty wiesz wiec nie bedziemy ci tu sciemniac

Sezam Max - Ta propozycje dal juz wczesniej Seize. Woloszanski jest po prostu swietny. Niby znane gesty i mimika rodem z Sensacji XX wieku ale tez daje sie zauwazyc cos czego tam nie bylo. Usmiech ktory gdzies tam przebija nie tylko na twarzy ale i glosie. Tego w jego programach nie bylo :)

megi80
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: megi80 » 02 paź (ndz) 2005, 12:15:31

mi sie podobają reklamy plusa, co sa na drugim planie :)
no i oczywiscie heyah : "ale ja juz nie moge występowac"

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 02 paź (ndz) 2005, 12:36:51

Hehe no dobrze ze mi przypomnialas. Ja wiem ze Orange teraz stara sie budowac swiadomosc i wizerunek ale co tam podoba mi sie ta ich banalna slodka reklamowka z Love is the seventh wave Stinga w tle. Pozytywne przeslanie ktore dobrze nastraja ludzi do zycia i samych siebie zawsze mi sie podoba i bedzie podobac :D Ale nie da sie ukryc zupelne przeciwienstwo tych "demaskatorskich spotow" Mbanku i Lowicza. Tu zyjemy w swiecie pomaranczowej iluzji :lol:

ODPOWIEDZ