Bez sensu nic to nei zmieni wszyscy tylko obeicuja ale dziury to ja latam w firmie jezdzac na zastepstwa w saloonach a ulice jak byly tak sa dziurawe i robia sie nowe wiec....mam to poprostu gdzies

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
W innym poscie napisalem dlaczego Polska tak się nam "zalbanizowała" albo bierze przykład z rozmaitych republick bananowych.seize pisze:Ja powiem w ten sposob : 'inna Polske' pamietaja rowniez ludzie ktorzy pamietaja komunizm obecny w Naszym kraju, inny rodzaj problemow im wtedy towarzyszyl. Zreszta wielu ludzi teraz sie smieje gdy sie ich zapytac co sie zmienilo twierdzac : kiedys idac do sklepu z pieniedzmi ogladalo sie puste pólki i nie bylo co kupic, teraz natomiast pólki sie uginaja od towarów wszelkiej masci jednak piedziedzy nie ma nawet czesto na te rzeczy najbardziej potrzebne i teraz trzeba kombinowac nie jak zdobyc w sklepie kawalek miesza czy wymi4nic makulature na papier toaletowy tylko skad wziac pieniadze by przezyc jakkolwiek do nastepnego miesiaca.
Zgadza sie i dlatego zawsze bylem zwolennikiem zapoznawania sie z programen, kandydatami itd. Drzewiej kiedy to wiecej rzeczy mozna bylo w prosty sposob dostac w formie papierowej przynosilem to dodomu by kazdy mogl sie spokojnie zapoznac - bez wstepnej selekcji tych ulotke przyniose a tych nie.andy pisze:Demokracja Seize to takze odpowiedzialność za wybory.
'Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem"andy pisze: Jeżeli jestem ślepy na dokonania SLD czy, nie dostrzegam koszmarnej skazy na krystalicznie "czystym" wizerunku Cimoszewicza to powinienen zastanowić się, czy istotnie dojrzałem do tzw. odpowiedzialności społecznej i obywatelskiej.
andy pisze: Jasne, nie ma demokracji bez wolności. Swięta prawda. Ale nie ma też demokracji, kiedy rozum śpi (dalszą część cytatu pewnie znasz).
Tia ...andy pisze:Wirtualna Polska za PAP poinformowała dziś o poparciu Kwaśniewskiego dla Tuska
Cieszę sięseize pisze:'Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem"andy pisze: Jeżeli jestem ślepy na dokonania SLD czy, nie dostrzegam koszmarnej skazy na krystalicznie "czystym" wizerunku Cimoszewicza to powinienen zastanowić się, czy istotnie dojrzałem do tzw. odpowiedzialności społecznej i obywatelskiej.Nir zarzucaj mi tu Andy - w sposob poprawny politycznie - braku dojrzalosci i odpowiedzialnosci. Nie jestem slepy z natury
Tak wystarczy wlasnie okreslic to tak jak to okreslilem : swoista 'poprawnoscia polityczna' wypowiedziandy pisze:Cieszę sięPrzy czym, czy zauważyłeś (byłeś), że napisałem w pierwszej osobie (liczby pojedynczej)? [...] To taki dość prosty zabieg językowy, chyba nie wymaga specjalnych wyjaśnień.
No to zes mi prezent dal w tej chwili wlasnieandy pisze:Co do reszty pozwól, że nie odniosę się.Dlaczego? Bowiem nie mam pojęcia o czym mówisz, a skoro tak to nawet gdybym się bardzo chciał odnieść to nie mam po prostu jak tego zrobić
Oj juz tak nie podbudowywuj mojego egoandy pisze:8O