Sztuki Walki

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
PeterM
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Sztuki Walki

Post autor: PeterM » 24 wrz (sob) 2005, 00:22:04

Hey taki nowy topic w ktorym zachecam do rozmow na temat sztuk walki napewno jest kilka osob w WSR ktore uczeszczaja albo uczeszczaly do jakiegos klubu, sekcji lub szkoly...

drwal
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: drwal » 27 wrz (wt) 2005, 01:42:40

swego czasu chodzilem dosc sporo do "shidokan-a"
bylo to takie MMA - laczylo w sobie kontaktowe karate z elementami thai boxingu, judo i bjj.

spotykalismy sie w takiej malej salce na Inflanckiej. Niestety w pewnym momencie zaczelo robic sie dosc kipawo gdyz zaczelo przychodzi baardzo duzo ludzi i ledwo sie miescilismy/

W sumie bylem troche zawiedziony gdyz przedewszystkim trenowalismy parter, a parteru bardzo nie lubie i unikam go jak ognia. Zapewne zaraz pojawi sie odpowiedz, ze "czasami sie przydaje" - ja mam do tego troche mieszane uczucia. a po drugie zawsze bylem d**a w parterze :)

PeterM
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: PeterM » 27 wrz (wt) 2005, 08:14:57

Co do parteru to większość ludzi ma mieszane uczucia...
Na ulicy ci sie raczej nie przyda chyba nikt nie specjalnie ma ochoty tarzac sie po glebie w kaluzy z jakims gosciem a nawet jesli ma to ok ale jak jest wiecej przeciwnikow niz ten jeden to po sprawie...
Jedna istotna kwestia nie podam fachowej liczby ale z moich doświadczen wynika że większość ludzi nie potrafi sie zachować w parterze

Wiciu
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Wiciu » 29 wrz (czw) 2005, 13:30:31

ostatnio ściągam i przegladam sobie dawne pojedynki UFC.
Te pierwsze turnieje to dopiero byly walki :D

drwal
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: drwal » 30 wrz (pt) 2005, 12:34:29

kojarzycie moze taka walke sprzed roku czy dwoch (dokladnie nie pamietam):

Tito Ortiz vs. Chuck Lidell ??

walka trwala (az !!! ) 2 rundy.Chuck wtedy pretendowal do tytulu. przez cala walke chlopaki bardzo sie asekurowali az wkoncu w drugiej rundzie po bledzie Tito, Chuck poprostu wgniotl owczesnego mistrza w ring.

Dla mnie to byl poprostu majstersztyk sam w sobie. Emocje do ostatnich sekund !

BateaU
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: BateaU » 30 wrz (pt) 2005, 19:00:30

Ze sztuk walki to podobaja mi się capoeira i kung fu wushu. Takie czytse naparzaneie bez sensu nigdy mi nie podchodziło za bardzo. Ogolnie wszystko co ma w sobie słowo sztuki jest godne zainteresowania moim zdaniem.
A i Drwal nie dziwie ci sie ze nie siedzi ci parter... :wink:

PeterM
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: PeterM » 08 paź (sob) 2005, 23:17:53

BateaU napewno zna dobre linki co do Capo i mam nadzieje że poda w przyszłości niedalekiej
A ja zachęcam do zapoznania sie z Kung-Fu Wu-Shu pierwsze link to szkoła w której sie uczyłem a drugi to najlepsza ekipa jak dla mnie w Polsce,

www.nam.waw.pl

www.wushu-team.prv.pl

BateaU
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: BateaU » 10 paź (pn) 2005, 00:50:08

A to moja grupa w której obecnie jestem 8) .

http://unicar-capoeira.pl/

Pozdr.

ODPOWIEDZ