Od jakiegoś czasu / od konca sierpnia

/ pracuję jako konsultantka telefoniczna, na infoliniach, jako telemarketerka itp w dość znanej firmie w branży, co się zowie Call Center Poland. Muszę przyznać, że po miesiącu pracy zauważylam, jak bardzo zmienił się mój język wypowiedzi, jak dużo składniej skaładam zdania mowiąc, jak dużo łatwiej osiągnąć mi rozmową zamierzony cel i o ile bardziej świadomie kieruję rozmową używając niby oczywistych zwrotów. Czy są one tak oczywiste ze aż używane? oczywiście, że nie! Poniżej podaję Wam tzw "katechizm rozmówcy". Być może wielu z Was nie będzie miało częstej okazji wykorzystać go podczas rozmowy telefonicznej, jednak ja, osoba już doświadczona w tej płaszczyźnie gorąco polecam wykorzystanie poniższego katechizmu (świadomie! = z premedytacją, jednakże z grzecznością, uprzejmością i uśmiechem) podczas zwykłych, codziennych rozmów w domu (wykorzystac te zwroty prosząc o coś rodzica..

), urzędzie, sklepie, banku... gdziekolwiek. Być może teraz pomyśleliście, że to głupie, jednak ja radzę spróbować i potem podzielić się swoimi odkryciami i doświadczeniem! To zaledwie te klika zwrotów zapewni Wam powodzenie w wielu trudnych rozmowach. Zachęcam do świadomej zabawy językiem wypowiedzi
<b>KATECHIZM ROZMÓWCY</b>
• Dzięki temu
• pozwoli to na
• otrzyma Pan/i
• Zagwarantuje to
• Zapraszam serdecznie do...
• ułatwi
• Dla Pan/i wygody..
• Zaoszczędzi
• zapewni
• ja zapewniam, że..
• Wystarczy tylko, że