WSR na targach edukacyjnych Futurum

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

WSR na targach edukacyjnych Futurum

Post autor: s_wojtkowski » 22 lis (wt) 2005, 17:10:42

W najbliższy czwartek (24 listopada) rozpoczynają się I Krajowe Targi Edukacji i Kultury FUTURUM. Uczestniczy w nich jako wystawca Warszawska Szkoła Reklamy.

Spośród Słuchaczek WSR chciałbym wyłonić te dwie-trzy Panie, które chcą zdobyć praktykę w nawiązywaniu relacji z potencjalnymi klientami w "sytuacji targowej", tj. zostać hostessami opiekującymi się stoiskiem WSR.

Praca nie jest lekka. 8 godzin dziennie przez 3 dni (24, 25 i 26 listopada w godz. 10:00-18:00). Ale nagrodą za ten wysiłek są ciekawe doświadczenia i możliwość przyjrzenia się sporej imprezie wystawienniczej "od podszewki".

Wymagania: dobre chęci, udział w krótkim szkoleniu, punktualność, otwartość, piękny uśmiech i umięjetność łatwego nawiązywania kontaktów interpersonalnych. No i gotowość do pracy w ww. terminie.

Gwarantuję: zwolnienie ze wszystkich zajęć szkolnych odbywających się w WSR w czasie trwania targów; wpis do indeksu zaliczający przepracowane godziny jako praktyki zawodowe (nie zwalnia z odbycia obowiązkowych miesięcznych praktyk); jeden ciepły posiłek dziennie + napoje chłodzące.

Zgłoszenia: do godziny 17:00 do jutra (a więc tylko 24 godziny!). Tylko poprzez publikację posta w tym topicu. (Najchętniej na całe trzy dni, ale jeśli ktoś bardzo chce, a nie może poświęcić aż tyle czasu niech tez się wpisze.)

O targach

W dniach 24 - 26 listopada odbędą się I Krajowe Targi Edukacji i Kultury FUTURUM. Organizatorzy zapraszają na tą imprezę do nowopowstałego Centrum Targowego Murator EXPO, mieszczącego się w nowoczesnym kompleksie handlowo-rozrywkowym BLUE CITY, przy Alejach Jerozolimskich 179 w Warszawie.

FUTURUM to projekt skierowany głównie do młodzieży szkół ponadgimnazjalnych i maturzystów przygotowujących się do egzaminów, stojących przed wyborem drogi edukacji, zainteresowanych ofertami wyższych uczelni i szkół policealnych oraz obowiązującymi w nich zasadami rekrutacji i opłatami.

Targi FUTURUM to jednocześnie propozycja dla młodych ludzi zainteresowanych szeroko pojętą kulturą i sztuką, jako formą ciekawie i ambitnie spędzonego czasu wolnego i sposobem na odkrywanie w sobie dodatkowych zainteresowań, umiejętności i pasji.

Celem organizatorów targów FUTURUM jest umożliwienie młodzieży szkół ponadgimnazjalnych oraz maturzystom i ich opiekunom, zapoznania się z bogatą ofertą edukacyjną, którą znajdą w jednym czasie i miejscu.

Rynek edukacyjny stale uatrakcyjnia swoje oferty. Rodzą się tym samym zrozumiałe pytania i wątpliwości - jaki kierunek wybrać, która uczelnia będzie najlepsza, komu zaufać, na kogo postawić?

Na I Krajowych Targach Edukacji i Kultury FUTURUM znajdziecie wiele pożytecznych wskazówek na temat kierunków kształcenia i uczelni. Odbędą się interesujące spotkania ze specjalistami z rynku edukacji, doradcami oraz przedstawicielami ciekawych zawodów. Na targach poznacie skuteczne metody na szybszą i skuteczniejszą naukę, a także dowiecie się jak pokonać egzaminacyjny stres.

Organizatorzy połączyli tradycyjną formułę targów edukacyjnych z targami kultury. Przygotowano imprezy teatralne, literackie, muzyczne i artystyczne, które będą propozycją ciekawego spędzenia czasu, okazją do kontaktu z szeroko pojętą kulturą, a także szansą na chwilę relaksu i krótką przerwę w nauce do egzaminów. Nuda jest, jak wiadomo, zabójcza dla edukacji!

Na targach każdy znajdzie coś ciekawego dla siebie.
Sektor edukacji reprezentować będą:
- wydawnictwa edukacyjne,
- uczelnie wyższe,
- szkoły policealne,
- szkoły językowe,
- firmy edukacyjne i doradcze,
- producenci multimediów,
- producenci pomocy naukowych i map,
- media związane z edukacją.

Natomiast kulturę:
- wydawnictwa beletrystyczne,
- wydawnictwa artystyczne,
- instytucje i ośrodki kultury,
- szkoły artystyczne,
- teatry,
- zespoły muzyczne,
- organizatorzy imprez kulturalnych, festiwali, warsztatów,
- fundacje artystyczne,
- muzea i galerie,
- media związane z kulturą i sztuką.

Godziny otwarcia Targów:
- 24 Listopada 2005: 10.00 - 18.00
- 25 Listopada 2005: 10.00 - 18.00
- 26 Listopada 2005: 10.00 - 18.00
Ostatnio zmieniony 28 lis (pn) 2005, 17:23:28 przez s_wojtkowski, łącznie zmieniany 2 razy.

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 22 lis (wt) 2005, 17:25:06

to jest dyskryminacja :twisted: tak przecież nie można 8)

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Trochę seksizmu w tym jest, nie ma co kryć.

Post autor: s_wojtkowski » 22 lis (wt) 2005, 17:33:07

Kali pisze:to jest dyskryminacja :twisted: tak przecież nie można 8)
OK. Chętni mężczyźni też mogą się zgłosić - jako personel pomocniczy :wink: .

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 22 lis (wt) 2005, 17:38:51

a przypuśćmy, że w większości potencjalni klienci będą płci pięknej wtedy przydałby sie też jakiś meeeeen widzę tu błędy w strategii reklamowej :twisted: powinny być dwie dziewczyny i jakiś chłopak nigdy nie wiadomo jak będzie :wink: jakiś ładny :P :lol: powinnien się zgłosić metrowe chłopaki do dzieła 8)

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Nastoletnie dziewczyny wolą... dziewczyny!

Post autor: s_wojtkowski » 22 lis (wt) 2005, 17:51:26

Nie chcę się kłócić, ale...
Kali pisze:a przypuśćmy, że w większości potencjalni klienci będą płci pięknej wtedy przydałby sie też jakiś meeeeen widzę tu błędy w strategii reklamowej
Nastoletnia płeć piękna (podobnie jak płeć mniej piękna) w znakomitej większości łatwiej nawiązuje kontakty właśnie z innymi dziewczynami, a nie pięknymi meeenami. Choć oczywiście są wyjątki.
Kali pisze:powinny być dwie dziewczyny i jakiś chłopak nigdy nie wiadomo jak będzie :wink: jakiś ładny :P :lol: powinnien się zgłosić metrowe chłopaki do dzieła 8)
Tak byłoby dobrze. Na razie jednak nie ma nikogo.

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 22 lis (wt) 2005, 18:05:50

Kali mnie sie wydaje ze to Slawek moze tam robic za hosta :D Chcesz mu zrobic konkurencje? ;)

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 22 lis (wt) 2005, 18:25:18

me :lol: no za dużo czasu by mi to zajeło, a po za tym ja teraz się nie uśmiecham już do płci przeciwnej 8) ten punkt mojej autoprezentacji jest przeznaczony tylko dla jednej osoby która uwielbia mój uśmiech wobec czego ten wspaniały smile należy teraz do niej :roll: 8)

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 22 lis (wt) 2005, 19:32:52

Nieśmiało zgłaszam swoją kandydaturę! :mrgreen: Ale nie wiem czy spełniam wszystkie wymagania! :roll: tzn. otwartość, piękny uśmiech i umięjetność łatwego nawiązywania kontaktów interpersonalnych :lol:

Sutul Likrevo
Nowy(a)

Post autor: Sutul Likrevo » 22 lis (wt) 2005, 22:29:57

O na hostessę to ja się nadaje! :D Jeszcze się nie zdarzyło by ktoś obcy prawidłowo określił moją płeć widząc mnie od tyłu :lol: Od przodu już gorzej, bo tak paskudną gębę może mieć tylko płeć brzydka :twisted:

megi80
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: megi80 » 23 lis (śr) 2005, 00:53:02

:twisted: ja bardzo chetnie sie zgłaszam :D no w koncu mam szeroki usmieszek no chyba ze sie nie nadaje :?
ale hostessa juz bylam to juz jakis plus :twisted:

GlamourGirl
Nowy(a)

Post autor: GlamourGirl » 23 lis (śr) 2005, 16:31:26

Ja mogę Sławku swoją skromną osobę Ci udostępnić w celach targowo-edukacyjnych:D (lecz jutro jedynie tj.w czwartek, bo mam drugą szkołę).Mam nadzieję,że moje personalia wystarczą Ci jako rekomendacja,i pozwolą Ci przypomnieć sobie, iż mam piekny i zachęcająco-kuszący uśmiech, i roztaczam urok osobisty,któremu zdecydowanie żaden potencjalny klient targów się nie oprze! :lol: żebyś nie szukał po nicku:Ewa Jaworska SR II :)

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Może ktoś jeszcze?

Post autor: s_wojtkowski » 23 lis (śr) 2005, 16:33:15

No, jeśli megi z nami, to któż przeciwko nam?!
Jeśli GlamourGirl w zespole, to któż się nam oprze?!
Sukces targowy mamy już w kieszeni!

Dziewczyny! Zbiórka jutro w szkole o 8:30. Jedziemy samochodem do Blue City urządzać stoisko. (Szkolenie po drodze :wink: )

PS. Ciągle czekam na kolejne zgłoszenia. Potrzebuję jeszcze 1-2 osoby.
Ostatnio zmieniony 23 lis (śr) 2005, 17:01:59 przez s_wojtkowski, łącznie zmieniany 1 raz.

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 23 lis (śr) 2005, 16:39:56

hehe Meggy :P oj będzie się działo :lol: stoisko WSR będzie wodzić na pokuszenie :twisted:

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Stoisko WSR rzeczywiście wodzi na pokuszenie!

Post autor: s_wojtkowski » 25 lis (pt) 2005, 15:49:52

Stoisko targowe WSR rzeczywiście wodzi na pokuszenie!
Przede wszystkim dzięki naszym pięknym hostessom, które okazały się też wspaniałymi dekoratorkami naszego boxu. Dziękuję Wam, Magdo (Leszczyńska), Alicjo (Domagalik) i Ewo (Jaworska). Na dzień jutrzejszy dowodzenie przejmuje Kasia (Kowalczykówna), której dziękuję z góry.

Ciekawie zapowiada się filmowa (grupa pod wezwaniem Adama Zięciny) i fotograficzna (Alice + KK) dokumentacja imprezy. Mam nadzieję, że będzie co oglądać i pokazać organizatorom.

PS. Targi nieźle zorganizowane. Zabudowa nowa, nie z demobilu. Ciekawa lokalizacja i zaplecze sanitarne na dobrym poziomie. Jest też gdzie i co zjeść. Przy tym 50 wystawców to sporo jak na targi bez tradycji (zorganizowano je po raz pierwszy). Natomiast frekwekwencja gości odwiedzających imprezę nie jest zadowalająca. Myślę, że to sprawa "oszczędnej" promocji. Może za rok będzie lepiej pod tym względem.

CASE
Ekspert
Ekspert

Post autor: CASE » 25 lis (pt) 2005, 16:36:23

Kali pisze:a przypuśćmy, że w większości potencjalni klienci będą płci pięknej wtedy przydałby sie też jakiś meeeeen widzę tu błędy w strategii reklamowej :twisted: powinny być dwie dziewczyny i jakiś chłopak nigdy nie wiadomo jak będzie :wink: jakiś ładny :P :lol: powinnien się zgłosić metrowe chłopaki do dzieła 8)
Tak, tylko skąd wziąć ładnych chłopaków? Ja i yarlan już skończyliśmy :lol:

ODPOWIEDZ