reklama

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
Gość

reklama

Post autor: Gość » 21 sty (sob) 2006, 16:28:29

"Dokonaj analizy języka reklam i wyjaśnij jaki świat one kreuja", to temat mojej pracy maturalnej z j. polskiego ( prezentacja)( dostałam za nią 95%). Dysponuje planem ramowym.
Teraz jestem na filologii polkiej, specjalizacja: promocja, reklama i reprezentacja firmy. Nie przypuszczałam, że kiedyś pójde na ten kierunek. Jednak zajęcia z językoznawstwa w przypadku mojej specjalizacji są bardzo przydatne ( widze to już po 1 roku). Wracając do meritum...dysponuje całym opracowaniem tego tematu...jednak zachęcam maturzystów, czy innych zainteresowanych, do wiekszego wysiłku! :wink: Z mojego planu ramowego na serio wszystko jest już klarowne, ale trzeba trochę zagłębić się w szczegóły. Dla ambitniejszych polecam świetne książki: ,,Psychologiczne mechanizmy reklamy" Dariusz Doliński, czy ,, Jezyk na sprzedaż" Jerzego Bralczyka. Poza tym warto przeczytać rady EKSPERTA( Endy'ego*). Reklama jest szerokim tematem, dlatego trzeba wyznaczyć jakąś cezure. Najlepiej nie pisać od razu o wszystkim...To Samobój!!. Jeśli temat jest ogólny spróbuj sam wyznaczyć granice i opracować to co być może bardziej Cię zaintrygowało. :D ZACHĘCAM DO POCZYTANIA PARU KSIĄŻEK..zobaczycie to Was zaciekawi..a kto wie moze wasze przyszłe studia będą związane wlaśniez reklamą?![/b]

Gość

Post autor: Gość » 21 sty (sob) 2006, 16:29:45

Jeszcze jedna ważna informacja..heh jajulka@tlen.pl :D

ODPOWIEDZ