O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
Gość
autor: Gość » 12 maja (pt) 2006, 08:38:31
Witam. trochę póżno się do tego zabieram, al lepiej późno niż wcale

Generalnie mam juz konspekt pracy o persfazyjnym języku reklamy, wybrałam reklamę prasową do analizy, bo pracę muszę oprzeć na przykładach. Chciałabym jednak żeby ta prezentacja nie była tylko suchym omawianiem reklam..tzn. chciałabym pokazać jakiś chwyt reklamowy w trakcie mojej prezentacji. O co mi chodzi?? no nie wiem...przypuśćmy: wchodzę do sali z ananasem siada przy stole komiji i się gapię w ananasa=>to ma ich zaszokować, czyli zaineresować czyli to co reklama powinna zrobić w pierwszym kontakcie z klientem (według jednej z teorii). To taki abstrakcyjny pomysł i taki odbiegający od samego języka.... ale właśnie siedze i myślę i nic mi do głowy nie przychodzi. Co dwie głowy to nie jedna (a jak ich jeszcze więcej to jeszcze lepiej

) więc będę bardzo wdzięczna za wszelkie pomysły. (nawet takie z ananasami bo to może spłodzi w mojej głowie jakieś idee

)
CZekam zatem na odpowiedź
POZDRAWIAM SERDECZNIE
-
Mysha
- Ekspert

autor: Mysha » 14 maja (ndz) 2006, 11:40:54
ehmm.. jakiś czas temu głośno było o kolesiu który ogolił głowę i miał na niej wymalowane logo jakiejś firmy i robił za żywą reklamę

proponuję to samo hyhy