Jaka kamera ???

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
Martha
Ekspert
Ekspert

Jaka kamera ???

Post autor: Martha » 20 cze (wt) 2006, 11:26:55

Mam pytanko do wszystkich ktorzy w mniejszym lub w wiekszym stopniu znaja sie na kamerkach...
Mam zamiar na dniach kupic sobie kamere, troche mnie przypililo i dlatego do konca tygodnia musze sie zdecydowac jaką...
no i tu jest problem :D bo nie znam sie zupelnie na parametrach jakie powinna miec, cobym nie musiala za kilka miesiecy kupowac nastepnej, bo bedzie juz za slaba...
no i wlasnie
nie wiem czy powinnam kupic na mini DV czy na plytke DVD, bo podobno nie wszedzie bede mogla ją odtworzyc....
i czy jak kupie w systemie NTSC to rzeczywiscie bede miala problem z obrobka i odtworzeniem i w rachube wchodzi tylko PAL...
no i ogolnie to nie wiem, na jakie paraketry powinnam najbardziej zwracac uwage i jakie jest to podstawowe minimum, bo nie wiem do czego sie odnosic.....
dzieki za wszelkie wskazowki :)

CASE
Ekspert
Ekspert

Post autor: CASE » 21 cze (śr) 2006, 00:30:58

Dziewczyno, przejrzyj to forum dokładniej, ten temat był poruszany już tysiąc razy......
A krótko mówiąc: DVD jest wygodniejsze w obsłudze, ale (tak przykładowo) za 2000 zł na Mini DV kupisz dobrą jakościowo kamerę z przyzwoitą matrycą, a DVD chałowe, w dodatku bez np. wejścia DV czy USB. Mini DV jest mniej wygodne, ale ma dużo lepszą relację cena/jakość. A, i Sony polecam. Z wielu względów. Choćby istnienia serwisu w Polsce.

CASE
Ekspert
Ekspert

Post autor: CASE » 21 cze (śr) 2006, 00:53:50

A tu FAQ dotyczące aparatów, bo to pewnie też zaraz wypłynie. Nie wiem, na ile to wartościowe tudzież aktualne, ale może komuś się przyda.
http://www.szkolareklamy.pl/ftopicp-63906.html

Martha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Martha » 21 cze (śr) 2006, 12:21:16

zeby przejrzec to forum i znalezc co potrzeba, to potrzeba nielada cierpliwosci i czasu :D
ale dzieki za info....

Martha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Martha » 21 cze (śr) 2006, 12:34:58

to jeszcze jedno pytanko...
a co z kamerami HDD, bo o tych nie znalazlam nic na forum...
a zastanawiam sie onkretnie nad modelem Sony DCR-SR100...

ODPOWIEDZ