Warsztat obowiązkowy?

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
Lemon
Nowy(a)

Warsztat obowiązkowy?

Post autor: Lemon » 11 sie (pt) 2006, 15:43:22

Witam!!

Właśnie przede mną klasa maturalna, ale już powoli myślę o studiach. Zawsze interesował mnie "reklaming" (czy istnieje taki wyraz? ;) ), ale jakoś tak amatorsko. Myślałem o studiach właśnie takich jak SR. Przeglądałem listę przedmiotów - są takie jak grafika/animacja komuterowa, gdzieś zobaczyłem też fotografię (czy może pochodne fotografii)... I zastanawiam się czy trzeba mieć już jakieś zdolności konkretne w fotografowaniu i grafice komp (oraz podobnych przedmiotach), żeby się dostać albo żeby sobie dobrze radzić na studiach? Czy może szkoła uczy tych rzeczy od podstaw?

Czy ludzie, którzy idą na studia mają/muszą mieć już jakiś w miarę rozwinięty warsztat fotograficzny? Czy muszę znać się bardzo dobrze na grafice komputerowej lub animacji?
Jakie jeszcze trzeba posiadać umiejętności, których się nie nabywa w liceum, żeby dostać się na WSR?

PRoszę o pomoc, czyli odpowiedź :)

Pozdrawiam

Havoc
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Havoc » 11 sie (pt) 2006, 15:51:25

Zacznijmy od tego że ta szkoła to nie studia :D
No to chyba na tyle ode mnie :mrgreen:

Pozdrawiam

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 11 sie (pt) 2006, 15:53:46

WSR nie jest studiami to szkołą policelaną. Która główny nacisk kładzie na zajęcia praktyczne. Smykałka zawsze się przyda i łatwiej będzie chwytać, ale jest też mnóstwo osób, które zaczynają od całkowitych podstaw i nie mają bladego pojęcia o tym. A co do wyboru specjalizacji to najlepiej żebyś się zgłosił na dni otwarte i pogadał z prowadzącymi i oni pomogą Ci wybrać to w czym się najlepiej odnajdziesz!

Magdusia
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Magdusia » 30 sie (śr) 2006, 13:36:57

i co Lemon- zapsisałas się? :)

ODPOWIEDZ