Zapomniane cuda

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
kczmrk
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Zapomniane cuda

Post autor: kczmrk » 07 wrz (czw) 2006, 22:32:51

Codziennie na świecie się pojawia bardzo dużo nowych zespołów, albumów, teledysków że o innych dziełach kultury nie wspomne, liczby te są naprawde kosmiczne i nie jest raczej możliwe żeby ogarnąć jako jednostka taki ogrom.

Zamiast tego zbiera się gdzieś w Centrum Sterowania Wszechświatem grupa ludzi którzy decydują że ten oto Kalwi&Remi będzie hitem i zostaje on przedstawiony szerokiej publice.

Tak jak McDonald's tak i to co na vivie czy innym takim "ogólnodostępnym źródle" trąci myszką zazwyczaj, ale masom ludzkim to wystarczy i, mało tego, są bardzo zadowoleni.

A w bocznej uliczce zazwyczaj stoi zakurzony mleczny bar w którym za mniejszą zapłatą się dostaje o niebo lepsze rzeczy... Tylko że kto by się zapuszczał w jakieś dzikie rejony... Przeca wystarczy zamówić zestaw McAlternatywny z plakatem Kurta Kombajna i jesteśmy fajni, prawda? ;>

Jeśli jednak ktoś by uważał że tak nie jest, że "bary mleczne" rox to niech pokaże\da namiar gdzie się można kulturalnie nakarmić. W gre wchodzą zacne teledyski, raczej w Wizorze nie emitowane i zespoły zapomniane, w radiu bzdet nie puszczane.

Ja zaczne, żeby zaświecić przykładem:

Kod: Zaznacz cały

http://www.sendspace.com/file/4ao5du

Jest to utwór wydany w 1980 roku przez grupe Crawling Chaos, zwie się Sex Machine i powinien być IMO hitem, natomiast przeszedł bez żadnego echa... Dla wszystkich fanów punkrocka, rocka, electro i generalnie dobrej muzyki. Jakość z anusa, ale innej chyba nie ma.

Naturalnie ta mp3 jest tylko w celach dydaktycznych zamieszczona więc trza ją skasować po 24 godzinach ;]

kczmrk
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: kczmrk » 09 wrz (sob) 2006, 13:03:13

-Harr harr, kapitanie!!1sziftoneone, czyżbyśmy trafili do Mc'landu?

Naprawde nie macie nic a nic do polecenia? ;>

kczmrk
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

70'

Post autor: kczmrk » 10 wrz (ndz) 2006, 00:44:37

Jeszcze dwa takie koledze właśnie wrzucałem i pomyślałem że i wam dam, potem statek porzucam bo taki troche widmo.

Perła ze wschodu i muzyka której ponoć słuchał sam Ravi Shankar ---> Obrazek no i w zasadzie mu się nie dziwie, oto i Vasant Rai z utworem Spring Wind:

http://www.sendspace.com/file/6wiegd

A teraz tak bardziej europejsko, jeśli się pytam kogoś co mu się kojarzy z latami 70tymi jeśli chodzi o muzyke to słysze standardową wyliczanke średnio-kiepskiej klasy zespołów muzycznych [tak, zespół The Doors też się zalicza, ale jako mocno średni] która była wówczas na szczycie list przebojów... A o takim Embryo kto słyszał? Pytanie retoryczne, ale jak ktoś nie słyszał to ma szanse nadrobić:

http://www.sendspace.com/file/dh62cy

kczmrk
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: kczmrk » 10 wrz (ndz) 2006, 00:47:50

Zastanawia mnie jeszcze czemu powiedziałem o Ravim w czasie przeszłym o.O ale edycji nie ma więc tzw. ćul z tym.

ODPOWIEDZ