Sympatycy gadów i egzotycznych zwierząt łaczcie się:]

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
Kali
WSR Guru
WSR Guru

Sympatycy gadów i egzotycznych zwierząt łaczcie się:]

Post autor: Kali » 23 wrz (pt) 2005, 23:40:10

Ktoś ma może lub miał w domu jakieś terrarium a w nim przemiłe stworzonko, podziel się swoimi spostrzeżeniami zachęć do hodowania tego gatunku 8)

Ja mam dwa Gekony Lamparcie Eublepharis Macularius samiczka odmiana barwna standard samiec highyellow. Są to przemiłe zwierzątka idealne dla początkującego terrarysty. Łatwe w oswojeniu(same wchodzą na rękę), nie wymagające żadnych specjalnych warunków klimatycznych. No i łatwo się je rozmnaża. Jakie pytania śmiało :wink:

jaguar
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: jaguar » 11 wrz (pn) 2006, 15:52:49

:) jak fajnie :)

no wiec ja mam w domku swoim teraz tylko E.C. maurusa :) mlodego ok 70 cm. i ptasznika kedziezawego :). jeszcze jakis miesiac temu mialem w domu pituophisa cetnifera sayi :) sliczna latwa nazwa i tez sliczny okaz jednak bylem zmuszony go sprzedac. zdjecia pita:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

zachecam do wrzucania zdjec albo linkow

ile zajmujesz sie terrarystyka?? gekoniki przemile zwierzatka potwierdzam:D chociaz moj Pieknis tez wchodzi mi na reke czy szyje :) miales jakies przeboja zwiazku z hodowla??

zyrafa
Ekspert
Ekspert

Post autor: zyrafa » 11 wrz (pn) 2006, 16:13:52

Nie lubię stworzeń, które żywią się gryzoniami :[ ja tam kocham szczurki i nie dałabym skrzywdzić żadnego z nich. Wasze gady to raczej do roślinożernych nie należą, co?

jaguar
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: jaguar » 11 wrz (pn) 2006, 17:11:41

moje gadziki raczej nie naleza :) hehe jednak sa urocze:). ze szczurkami to sie zgodze fajne zwierzatka madre przedewszystkim :) ale moj boasek lubi "przytulac" gryzonie. szczurkow jeszcze nie je pociesze Ciebie:)
a o gekony pytaj kolege napewno odpowie. mi sie wydaje ze gekony jedza swierszcze i takie tam. ale moge sie mylic bo gekonow nie hoduje.

ODPOWIEDZ