Prace dyplomowe - ostatnia szansa

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 09 kwie (ndz) 2006, 12:26:22

Coś się napisze a wy od razu teorie dorabiacie! :x Nikt na żadnym komisariacie na razie nie siedzial, ale każdy może w każdym momencie jak się tylko funkcjonariuszowi nie spodoba! :twisted: A te 24 godziny to był przykład na ograniczanie praw obywatelskich i na łamanie zasad!

A Si nie wiem skąd Ty masz takie dane, ale ja od wieków i w życiu i w horoskopach czytam, że to Koziorożce są największymi kujonami i zawsze najlepszymi uczniami w klasie! I zawsze mają najlepsze oceny. I że są najbardziej obowiązkowe. I że bez odrobionych zajęć nie pojawią się w szkole. :P

I w mojej klasie przez całą podstawówkę najlepszymi w klasie bylam ja i moja koleżanka urodzona 4 dni później i rywalizowałyśmy między sobą o oceny!

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 09 kwie (ndz) 2006, 12:37:42

Wiesz Happy moze to dlatego ze Koziorozce i Raki to sa takie blizniaki... niejednojajowe :lol:

Mala rekapitulacja zebysmy jednak pamietali o sednie sprawy
wojtkowski pisze:I wcale nie chodzi o to, że ostatnia, żeby zdążyć obronić je w tym roku szkolnym, ale prawdopodobnie W OGÓLE ostatnia. Wiele wskazuje na to, że od przyszłego roku szkolnego nie będzie już pisania prac dyplomowych (i ich obron rzecz jasna). Zastąpi tę tradycyjną procedurę ZEWNĘTRZNY egzamin kuratoryjny. Tak, tak. Żeby otrzymać zawodowy tytuł Technika Organizacji Reklamy, trzeba będzie wykazać się wiedzą (w mniejszym stopniu, jak sądzę, umiejętnościami) z zakresu minimum programowego zarządzonego przez kuratorium.

Czy będzie to trudne? Może być. Egzaminy zewnętrzne są zawsze nieprzewidywalne, przy tym nie uwzględniają specyfiki różnych szkół kształcących w danym kierunku oraz programów autorskich (na takich w głównej mierze opiera się kształcenie w WSR). Dlatego wdrożymy w przyszłym roku specjalne spotkania dodatkowe przygotowujące Słuchaczy ówczesnego II roku do tego egzaminu, ale wszyscy, którzy nie będą już Słuchaczami szkoły, a będą trwać w zamiarze zdobycia dyplomu - będą mieli kłopot.

Wnioski? Piszcie prace dyplomowe TERAZ. Ta uwaga dotyczy przede wszystkim obecnych Słuchaczy II roku, ale też WSZYSTKICH ABSOLWENTÓW naszej szkoły, którzy nie obronili pracy. To NAPRAWDĘ OSTATNIA szansa. Natomiast uwaga ta nie dotyczy obecnych Słuchaczy I roku, którzy już nie będą mieli wyboru.

Przypominam najważniejsze daty kalendarium realizacji prac dyplomowych:

I termin - do 31 maja 2006 oddanie pracy - obrona w połowie czerwca 2006
II termin (płatny) - do 31 sierpnia 2006 oddanie pracy - obrona w połowie września 2006
III termin (wątpliwy, nie jest jasne czy szkoła bedzie miała prawo przeprowadzić jeszcze obrony marcowe, a jeśli już, to pewnie tylko dla Słuchaczy grup marcowych obecnie realizujących III semestr nauki) - do 28 lutego 2007 oddanie pracy - obrona w połowie marca 2007

Wszystkich Absolwentów zainteresowanych SZYBKĄ realizacją zaległej pracy dyplomowej proszę o kontakt przez Sekretariat WSR. Wszystkich moich (ostatnich w historii!) dyplomantów proszę o zintensyfikowanie prac. Wszystkich innych piszących prace dyplomowe (lub mających zamiar tego dokonać) proszę o pilny kontakt ze swoimi promotorami.
Kali pisze:Widzę pesymizm w waszych postach ludzie, a ja z ta petycją wale nie żartuję trzeba działać a nie siedzieć cicho i godzić się z tym tylko co ci dają. Po świętach będę zbierał podpisy(oczywiście jeśli dyrekcja się zgodzi, ale chyba nic nie będzie miała przeciw temu) mam nadzieję że dostanę poparcie od wszystkich :wink:
Kali pisze:No pewnie że do kuratorium :wink: Ja mogę się tym z chęcią zająć, zbieraniem podpisów i tak dalej, bo mi to się nie podoba. Bo naprawdę to był jeden z powodów dla których się do tej szkoły zapisałem, zakończenie szkoły podobnie jak na studiach. A nie temu co się uda ściągnąć lub ktoś mu pomoże postawią 5 a temu co mimo to że ma dużą więdzę ale nie dobrze mu idą wszelkie egzaminy ze względów stresowych 3 i dlatego podejrzewam jest tak na studiach i później jeszcze w sumie nic z tego nie mam oprócz papierka :? veto, strajk głodowy, strajk uliczny :!: :!: :!: :twisted: wyjdźmy na ulicę :twisted:

Martha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Martha » 03 maja (śr) 2006, 14:33:00

Kali pisze:Widzę pesymizm w waszych postach ludzie, a ja z ta petycją wale nie żartuję trzeba działać a nie siedzieć cicho i godzić się z tym tylko co ci dają. Po świętach będę zbierał podpisy(oczywiście jeśli dyrekcja się zgodzi, ale chyba nic nie będzie miała przeciw temu) mam nadzieję że dostanę poparcie od wszystkich :wink:
Kali pisze:Ja mogę się tym z chęcią zająć, zbieraniem podpisów i tak dalej, bo mi to się nie podoba. Bo naprawdę to był jeden z powodów dla których się do tej szkoły zapisałem, zakończenie szkoły podobnie jak na studiach.
i co z tą petycja ??

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 04 maja (czw) 2006, 14:11:34

Po weekendzie mam nadzieję że przy pomocy Sławka uda mi się napisać takową i będę zbierał podpisy :wink:

Martha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Martha » 19 wrz (wt) 2006, 19:13:44

wojtkowski pisze:Wiele wskazuje na to, że od przyszłego roku szkolnego nie będzie już pisania prac dyplomowych (i ich obron rzecz jasna). Zastąpi tę tradycyjną procedurę ZEWNĘTRZNY egzamin kuratoryjny. Tak, tak. Żeby otrzymać zawodowy tytuł Technika Organizacji Reklamy, trzeba będzie wykazać się wiedzą (w mniejszym stopniu, jak sądzę, umiejętnościami) z zakresu minimum programowego zarządzonego przez kuratorium.
I jak z tym egzaminem przed kuratorium, bo cos ucichlo....
a na stronie szkoly jest tylko , ze Sluchacz otrzymuje po 2 latach tytul zawodowy technika, ale jaką drogą juz nie znalazlam :(

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Jeszcze chwila cierpliwości

Post autor: s_wojtkowski » 25 wrz (pn) 2006, 09:35:57

Szczegóły na temat egzaminu zawodowego (czyli podstawy otrzymania dyplomu i tytułu Technika organizacji reklamy) przekażemy wszystkim Słuchaczom II roku na specjalnych spotkaniach 2 lub 3 października (grupy dzienne) i 7 lub 8 października (grupy zaoczne).

Martha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Martha » 03 paź (wt) 2006, 19:44:36

tak mi teraz wpadla do glowy pewna mysl.... :idea:
skoro egzamin jest odgorny, to oczywiscie termin tez , no i logicznie wychodzi, ze pewnie jest to jakos czerwiec-lipiec a moze i pozniej...
to taka mala watpliwosc i duzo wieksza obawa apropos marcowych (czyli mnie miedzy innymi 8)) ....
z dzisiejszego spotkania wiem ,ze w przyszlym semestrze bedzie cos w rodzaju seminarium dyplomowego/egzaminowego , czyli od razu na wstepie "marcowi" sa w tyle....
bo wiedze z seminarium wykorzystaja dopiero za ponad rok,a nie jak pazdziernikowi czy wrzesniowi po kilku (ok.4) miesiacach...
no i tak sie zastanawiam, czy moj tok rozumowania jest dobry, czy wyolbrzymilam za bardzo......

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 03 paź (wt) 2006, 19:49:56

Pomogłabym, ale nie wiem. Nie mam żadnych informacji. Ale wydaje mi się, że jakoś terminy są przewidziane dwa. Jak przeczytam te 50 stron to pomogę. No Tobie to na pewno! :idea:

Martha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Martha » 03 paź (wt) 2006, 19:54:35

Nie to zebym sie niepokoila :idea: - nie chcialam po prostu zeby mi mysl uciekla, to napisalam :D

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 03 paź (wt) 2006, 19:57:43

Właśnie tu się dowiaduję, że są dwa razy w roku, ale jak przeczytam to ci powiem. :idea:

Martha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Martha » 03 paź (wt) 2006, 19:58:38

oki, dzieki bardzo :)

ODPOWIEDZ