Warszawska Szkoła Reklamy prezentuje świat... bez reklamy
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Warszawska Szkoła Reklamy prezentuje świat... bez reklamy
Szukam (pilnie) chętnych aktywnych do rozkręcenia happenigu "Warszawska Szkoła Reklamy prezentuje... świat bez reklam".
Rzecz będzie miała miejsce w najbliższą niedzielę 17/06 około południa podczas festynu Dni Ursynowa (na Ursynowie!). Będziemy mieli do dyspozycji gadżety z epoki PRL (saturator, jakiś samochów typu Syrena 105L lub Warszawa, mundury milicyjne, może ladą sklepu "pustehaki", może stolik z łyżkami na łańcuchach z Misia) oraz własną i poczucie humoru.
(Jako zapłata wpisy do indeksów w rubrykach praktyk dokonane przez wydawcę tygodnika Passa oraz... woda gazowana z sokiem.)
Zgłoszenia: tu i teraz! Spotkanie organizacyjne: 12/06 (wtorek), 12:00, siedziba WSR.
Rzecz będzie miała miejsce w najbliższą niedzielę 17/06 około południa podczas festynu Dni Ursynowa (na Ursynowie!). Będziemy mieli do dyspozycji gadżety z epoki PRL (saturator, jakiś samochów typu Syrena 105L lub Warszawa, mundury milicyjne, może ladą sklepu "pustehaki", może stolik z łyżkami na łańcuchach z Misia) oraz własną i poczucie humoru.
(Jako zapłata wpisy do indeksów w rubrykach praktyk dokonane przez wydawcę tygodnika Passa oraz... woda gazowana z sokiem.)
Zgłoszenia: tu i teraz! Spotkanie organizacyjne: 12/06 (wtorek), 12:00, siedziba WSR.
Ostatnio zmieniony 19 cze (wt) 2007, 15:54:56 przez s_wojtkowski, łącznie zmieniany 4 razy.
-
- Loża WSR
"Będziemy mieli do dyspozycji gadżety z epoki PRL (...) - przepraszam ale muszę to powiedzieć : tendencyjne. Zwłaszcza ze i w czasach komunizmu funkcjonowała reklama tyle ze w nieco innej i uproszczonej formie to raz, a dwa że jak dla mnie to ma tyle co piernik do wiatraka reklama <-> wygląd czasów PRL - wygląd tych czasów nie był taki z uwagi na brak takiej reklamy jaką mamy obecnie 
A czemu to pisze ? Bo po wcześniejszym zainteresowaniu tytułem i impulsem może jakiejś pomocy, chyba właśnie ta tendencyjność mnie odrzuciła. No cóż...

A czemu to pisze ? Bo po wcześniejszym zainteresowaniu tytułem i impulsem może jakiejś pomocy, chyba właśnie ta tendencyjność mnie odrzuciła. No cóż...

- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Zachęta do działań pozytywnych
Nie chce mi się robić polityki tam, gdzie jej nie trzeba robić, więc nie podejmuję polemik w tym tomacie, ale jedno napiszę: Dzięki Seize, bardzo mi pomogłeś, cieszę się, że zawsze mogę na Ciebie liczyć. (Byłbym zobowiązany, gdybyś nie umieszczał tu żadnych dodatkowych uwag, chyba, że chcesz się - choćby kontestująco - przyłączyć. Jeżeli chcesz porozmawiać o "reklamie" w PRL chetnie się włączę. Załóż temat.)

A teraz: kto jest chętny do zabawy, niech rozpatrzy swoje sprawy, niech zostawi próżne trudy i happening robi w przódy!

A teraz: kto jest chętny do zabawy, niech rozpatrzy swoje sprawy, niech zostawi próżne trudy i happening robi w przódy!
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Rozkręcamy happening
Rozkręcamy happening Warszawska Szkoła Reklamy przedstawia Świat... bez reklamy. Warszawa/Ursynów, Kopa Cwila, Dni Ursynowa, 17/06 (niedziela), w godz. 14:00-17:00.
Mamy spory namiot, mundury milicyjne, robotnicze kufajki, saturator, autobus marki Jelcz (tzw. ogórek), kilka samochodów z epoki PRL (dużego Fiata 125p możemy nawet spalić). Można dołączyc własne gadżety (może ktoś ma np. stary telewizor z epoki).
Dołączcie do nas. Zbiórka happeningowców-zadymiarzy w WSR w niedzielę 17/06 o godz. 13:00. Czuj duch!
Mamy spory namiot, mundury milicyjne, robotnicze kufajki, saturator, autobus marki Jelcz (tzw. ogórek), kilka samochodów z epoki PRL (dużego Fiata 125p możemy nawet spalić). Można dołączyc własne gadżety (może ktoś ma np. stary telewizor z epoki).
Dołączcie do nas. Zbiórka happeningowców-zadymiarzy w WSR w niedzielę 17/06 o godz. 13:00. Czuj duch!
-
- WSR Guru
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
O darowaniu i komu
Tak. Darowałem sobie i Wam. Idziemy na żywioł! No, prawie... Spotykamy się w niedzielę o 13:00. See you.gosienka2005 pisze:a to znaczy że darowałeś sobie Sławku spotkanie w sobotę ??
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Oto jak było!
Dziękuję Martynie, Justynie i Gosieńce (a także Klossowi i koleżeństwu Martyny) za udział w imprezie. Dziękuję też Mai Sieńskiej za projekt ulotki/plakatu oraz Piotrowi Grzywaczowi i Agnieszce Kociszewskiej za serwis fotograficzny. Zdjęcia zamieszczone poniżej (oprócz zdjęcia z ulotki) są autorstwa Piotra.
Jak było?

Zobaczcie sami!

Jak było?

Zobaczcie sami!

-
- Loża WSR