ktoś tu ma za dużo kasy...

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

DUNIO
Nowy(a)

Post autor: DUNIO » 16 wrz (czw) 2004, 23:12:41

dla mnie facet który klatę sobie depiluje i jeszcze w tv to pokazuje to istny pedał. nie nwidze gladać tych beznadziejnych programów nie mają na co kasy wydawać mogliby od czasu do czasu jakiś dobry film puścić . 8O

CASE
Ekspert
Ekspert

Post autor: CASE » 16 wrz (czw) 2004, 23:17:27

A skąd się biorą chętni do wystąpienia w tym czymś? Ja doskonale wiem, że kiedy przyciśnie poważny problem finansowy, człowiek podejmuje się różnych głupot. Myślicie że nie poszedłem na casting, kiedy dowiedziałem się, że za dzień zdjęciowy jest 500 zł netto? A takich dni potrzeba 5- 6? No cóż, może honor powinno się przedłożyc nad chęc zarobku, ale kiedy dyrekcja akademika straszy eksmisją i sądem... 2500 piechotą nie chodzi, no nie? No, ale mówię o sobie. Ale jeśli ktoś ma dosc pieniędzy na wszystkie swoje potrzeby, wtedy udział w takim programie jest... no właśnie, czym? Gdyby nie głęboko zakorzenione poczucie delikatności, powiedziałbym, że kurewstwem.

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 16 wrz (czw) 2004, 23:18:08

aw pisze:PS
przecież gdyby te programy nie miały oglądalnosci - niesłabnącej - nikt by ich nie produkowal i nie emitował!
Dokladnie - oni nie uwazaja ze maja za malo kasy. Gdyby tak bylo to puszczali by same niszowe rzeczy przyciagajace mala widownie a zatem i mala ilosc reklamodawcow. Wtedy budzet by kulal i znow trzeba byloby wracaj na rynek masowy. Wiec po co z niego schodzic skor trzeba bedzie wrocic jak chce sie trwac? Dlatego tez kazdego 'trupa' sie ozywi jezeli tylko dobrze sie 'sprzedawal'. Poprostu powstaja pozniej twory odswiezone po modyfikacjach i dostosowaniu do potrzeb rynku [np. trzymajac sie licencji jezeli nie jest to rzecz autorska]

Ato
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: Ato » 17 wrz (pt) 2004, 03:24:00

ciekawe jest to ze nawet taki polsat boi sie puszczac film niszowy o jakiejs normalnej godzinie co najwyzej raz w tygodniu, budzet by tak bardzo im od tego nie zmalal. pozatym jest multum dobrych filmow ktore by zainteresowaly nawet ta publicznosc o niskich wymaganiach co do tresci. wystarczy to odpowiednio zareklamowac. chyba kiedys na tvp1 byly filmy reklamowane jak najlepsze hity w kinie, i co ciekawe po obejrzeniu czegos takiego czlowiek naprawde byl zainteresowany filmem. no ale po co wydawac kase na specjaliste jak mozna sklecic kilka najlepszych kawalkow z filmu i juz jest jego reklama. a co by sie napewno film sprzedal to musi byc taki ktory odniosl sukces w kinie, a najlepiej jak byl z 5 razy w tv to ludzie go juz znaja i lubia, i to jest pewniak - po co ryzykowac. i co gorsza ludzie to OGLADAJA po raz 6 i 7 i.. wlasnie, tak jest poniewaz ludzie pracujacy w tv komercyjnej sa menagerami ktorzy maja osiagnac jeden cel max zyskow. a jako ze ciekawym kinem wogole sie nie interesuja to ida na pewniaka

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 17 wrz (pt) 2004, 03:45:57

Taa Polsat nawet jak juz pusci Monty Pythona to z jakims dziwnym tlumaczeniem; a tvp jakos nie kwapi sie z powtorkami chocby Latajacego Cyrku z tlumaczeniem Beksińskiego :(

aw
akademiareklamy.edu.pl
akademiareklamy.edu.pl

Post autor: aw » 17 wrz (pt) 2004, 06:35:18

cóż, jeśli sie zatrudnia - z cąlym szacunkiem dla pana Lisa Tygrysa - twarz TVN jako szefa programowego w telewizji, którą się przed chwilą chciało sprzedać i mówiło, że sie juz jej nie chce, to jaki może być finał?

ginka
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: ginka » 17 wrz (pt) 2004, 19:15:13

tylko czy taki ideał jest prawdziwy?

W życiu!! Nie wyobrażam sobie żeby mój facet depilował sobie nogi, a co dopiero klatkę schodową! Kolesie występujący swojego czasu w sextecie, byli plastikowymi lalami. Ich męskość przejawiała się w tym, że mieli szersze bary niż biodra. Do końca nawet nie wiem, co było w tych stringach wcinających im się w tyłki :x

ginka
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: ginka » 17 wrz (pt) 2004, 19:23:44

Jeśli chodzi o kino AMBITNIEJSZE (już nawet nie ambitne), to nie warto nawet patrzeć na progrm polsatu... Ja tam od razu włączam ale kino!
Ubolewam nad tym, ze nawet telewizja publiczna puszcza lepsze filmy dopiero po północy :( kiedyś był chociaż teatr telewizji (dla kompletnych leniów), dziś pozostał "rocky 6"...

burak
Nowy(a)

odp

Post autor: burak » 22 wrz (śr) 2004, 22:07:13

A niby Polsat (za sprawą Tomka Lisa) ma zmieniac wizerunek z wiejskiej stacji dla plebsu na telewizję dla młodych i ambitnych. A tu mi dają kolejny Bar dla debili. Super. Ale to jeszcze nic. Najlepsze programy Reality dopiero przed nami...

ginka
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: ginka » 23 wrz (czw) 2004, 20:16:13

jestem ciekawa, co jeszcze czeka nas w niedalekiej przyszłości... co do polsatu, to chyba nic im już nie pomoże! Swoimi seansami dla koneserów "Rambo" i "Szczęk" wystarczająco się pogrążyli...

Kesonex
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kesonex » 24 wrz (pt) 2004, 08:41:14

Tak wczoraj znowu kody zmienili i sloneczko zgaslo na mojej satce.... :evil:

senq
Ekspert
Ekspert

Re: odp

Post autor: senq » 24 wrz (pt) 2004, 10:09:53

burak pisze:....A tu mi dają kolejny Bar dla debili. Super...
Wczoraj wraz z moją połówką oglądalismy z "nudów"/"ciekawosci" Bar 9 VIP. I zrobiło mi sie dziwnie kiedy usłyszałem że z nimi jako gosc moze zamieszkac Hernyk Gołębiewski (dla nie wtajemniczonych Edi)...żal ścisnął moją dupe. Ale tłumacze to sobie kasą dla Ediego. Nic wiecej.

Dla mnie osobiscie najlepszy był Big Brother 1. A nawet nie zastanawiam sie co moze mnie czekać w tych reality szołach...smutne.

ginka
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: ginka » 24 wrz (pt) 2004, 16:20:49

Zastanawiam się w jakim celu Hernyk Gołębiewski ma wejść do Baru... :? Przecież to kompletnie nie pasuje do ramówki programu! wg twórców w owym reality show mają występować osoby młode, piękne (to pojęcie względne), ambitne, inteligntne (to ZDECYDOWANIE pojęcie względne) i aktywne!
Szanuję wybór filmowgo Ediego, ale mimo wszystko wolęGo oglądać na dużym ekranie...

Ato
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: Ato » 24 wrz (pt) 2004, 17:07:10

alez jak najbardziej pasuje do ramowki, maja byc tam nie osoby mlode ale wzbudzajace zainteresowanie, a lale i napakowani goscie najbardziej pasowali do zainteresowania grupy docelowej, lecz ile mozna pokazywac to samo?

ginka
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: ginka » 24 wrz (pt) 2004, 18:21:34

Ato pisze: lale i napakowani goscie najbardziej pasowali do zainteresowania grupy docelowej, lecz ile mozna pokazywac to samo?
No właśnie! Henryk Gołębiewski nie pasuje to plastikowych lal i nadmuchanych kolesi. Stąd moje zdziwienie :lol:

ODPOWIEDZ