Moze nie popadajmy w przesademesje pisze:... jeżeli uraziłem waszą dume i'm sorry
a tak napisze coś bo akurat wpadłem i znalazłem
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
Ato
- Zawsze coś napisze

ej, no. ja tu liczylem na jaks dyskusje. przeciez nigdzie nie napisalem ze sie na cos obrazam i tak samo oczekiwalbym z drugiej strony. temat dla mnie jest dosyc ciekawy wiec skoro sa tu fani phh to z checia bym porozmawial o tym. a styl mojego pisania moze sie wydawac ostry. ale zawsze jest to moje subiektywne zdanie i nie mowie ze nikt nie jest w stanie sprawic abym je zmienil, i dlatego licze na jakies ciekawe argumenty.mesje pisze:...jeżeli uraziłem waszą dume i'm sorry...
-
mesje
- Czasami coś napisze

ależ przepraszam
Panie Ato możemy podyskutować , uważam że takie opinie są najlepsze bowiem można z nich wiele wynieść latynoska muzyka też nalezy do tych które, mi wpadają w ucho jednak nie mam zbyt duzo utworów wynika to z faktu że w większości tych ściągniętych po odsłuchaniu zaczyna się robic pewien zgryz na twarzy bowiem okazują się nie tymi których szukałem
-
Ato
- Zawsze coś napisze

Re: ależ przepraszam
zalezy czego szukasz, czy latynoamerykanskich czy europejskich,mesje pisze:..bowiem okazują się nie tymi których szukałem..
czy np. brazylijskich samb (nowoczesnych, folkowych), czy salsy, czy folku meksykanskiego itd., czy ogolnie "czegos" (zawsze moge rzucic kilkoma tytulami)
-
mesje
- Czasami coś napisze

to trudne pytanie
to trudne pytanie .....hmmmm coś co ma w sobie to coś rytm, da się tańczyć co żyje własnym życiem odbiega od schematów, wpada w ucho jest tym czymś czego szukam 
-
mesje
- Czasami coś napisze

nie widziałem ale jak nagrałeś chętnie obejrzę drogi panie seize, jeżeli zechce pan użyczyć mi kopiiseize pisze:A tak moze z inej beczki lecz jednak dalej w temacie rozwazan: Czy ktos z was ogladal rozdanie nagrod Nike? Co sadzicie na temat faktu iz cala ta telewizyjna 'gale' zakonczyl jakby wystep WSZ?
-
Ato
- Zawsze coś napisze

Re: to trudne pytanie
to na poczatek dwie pioseneczki:
sambowa "mas que nada" (wersja np. jorge bena)
salsowa "Hector Lavoe y Willie Colon - Calle Luna, Calle Sol"
sambowa "mas que nada" (wersja np. jorge bena)
salsowa "Hector Lavoe y Willie Colon - Calle Luna, Calle Sol"
-
petero
- Początkujący(a)

Jesli komus sie spodobal ten kawalek to proponuje obejrzenie teledysku
http://umc.pl/video/Duzep_Igs_djSpox_As ... erbaty.mpg
badz tutaj:
http://www.umc.pl/index.php?section=media
Jak dla mnie fajnie zrealizowany, milo go sie oglada, calosc pasuje do tekstu.
badz tutaj:
Jak dla mnie fajnie zrealizowany, milo go sie oglada, calosc pasuje do tekstu.
-
silnatfardakredka
- Nowy(a)
hip haope to sie wie....
..dobra hiohop jest jaki jest przechodzi -przechodzil i bedzie przechodzil metamorfozy i tak jak kazda inna muza ma sfoje wady i zalety no nie -prosteeee....
-
Ato
- Zawsze coś napisze

to rzuce kilkoma haslami nie tylko szybkie, moze cos ci sie spodobamesje pisze:Ato a cos jescze bardziej żywszego....................te są fajne ale ja szukamczegośc jeszcze bardziej
klimaty kubanskie:
afro cuban all stars, buena vista social club (np. candela, chan chan, celia cruz (np. El negro bembón, Reina Rumba, Johon Carpenter's Vampires),
Marcos Loya - Yo Te Quiero, joe arroyo - moliendo cafe,
Machito -Tin tin deo, tito puente - oye como va,
tito puente - Four beat mambo
klimaty brazylijskie:
olodum (Es tiempo de amar, Batucada, Bahia Sertanejo Pagode Forro, Samba Reggae, Berimbau),
Daniela Mercury (Alegria Agora, Batuque, cada vez que te veo)
Axé Bahia 2001 - Vem de Ré pra Mim,
Batucada - Brasil 96, fiesta 2001 - Magdalena, marcos - valle batucada,
wilson simonal - Nao Vem Que Nao Tem, Jorge Ben - Oba La Vem Ela,
Art popular & jorge ben jor - agamamou (acústico mtv),
Cidade Deus soundtrack - Morte Ze Pequeno
no i oczywiscie jest z bardziej europejskich manu chao, i jest jeszcze reggae (np. marley), dance hall (np. sean paul), Ragga itd.