Super McGówno!
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Czasami coś napisze
-
- Zaczyna działać
Nie chodzi o zachowanie w stosunku do klientow tylko o skale dzialania. Jesli McDonald's bylby mala siecia restauracji i dzialal w ten sam sposob to nikt by sie nie czepial. Ale to normalne. Im lepiej sie firma rozwija, tym bardziej musi dbac o swoj wizerunek i jakosc uslug, bo zawsze ktos chce dokopac...
-
- Zawsze coś napisze
tylko wlasnie oto chodzi, im wieksza firma, tym wieksza odpowiedzialnosc powinna brac za swoje czyny. tak jak przy innych najwiekszych firmach jak microsoft potrzebny byly regulacje prawne, tak samo jest z mc donalds.
dlaczego nie robi sie tego przy malych firmach? pewnie dlatego, ze z malymi potrafimy sobie poradzic we wlasnym zakresie. np. jesli brudna knajpka sie nam nie podoba, przestajemy do niej chodzic, donosimy do sanepidu - knajpke zamykaja.
dlaczego nie robi sie tego przy malych firmach? pewnie dlatego, ze z malymi potrafimy sobie poradzic we wlasnym zakresie. np. jesli brudna knajpka sie nam nie podoba, przestajemy do niej chodzic, donosimy do sanepidu - knajpke zamykaja.
-
- Początkujący(a)
myślę, że o tych małych raczej się nie mówi.. bo komu się chce zamykać jakąś knajpkę? natomiast mcdonald's.. co prawda nie wiem co ja - osobiście - mógłbym im zarzucić .... to, że każą płacić za łazienkę, bo wprowadzono takie przepisy? czy może to, że za każdym razem jest tam pełno ludzi i czasem trzeba stać w kolejce? 

-
- Zaczyna działać
No dobra. Wiele oso narzeka na przydrozne bary i zajazdy, ze sie tam struli niemilosiernie, a jeszcze o tym zeby ktos sanepid naslal nie slyszalem. Nikomu sie nie chce fatygowac. A szajs trzeba niszczyc w zarodku, a nie jak sie rozrosnie to niewyobrazalnych rozmiarow.
Anegdota mi sie przypomniala
Na drodze Gdansk-Warszawa jest taki zajazd Miłomłyn, w ktorym kiedys facet dostal z liscia od od kobiety za lada, bo ona jego frytki wydala komus innemu i oburzyla sie, gdy on jej raczyl zwrocic uwage, ze powinien dostac nowe....
Poki co w Mc Donalds nie bija
Dlaczego ludzie wpadaja na pomysly scigania uzytkownikow programow typu Kazaa, a nikt nie zainteresowal sie autorami tego programu. Czyzby sie nikt nie domyslal, ze bedzie to raj dla piratow?
A tak na marginesie, to na Coca Cole tez czas przyjdzie. Czy wiecie, ze jednym ze skladnikow jest kwas ortofosforowy bodajze, w ktorym zlotnicy trawią srebro? Smacznego!
Anegdota mi sie przypomniala

Na drodze Gdansk-Warszawa jest taki zajazd Miłomłyn, w ktorym kiedys facet dostal z liscia od od kobiety za lada, bo ona jego frytki wydala komus innemu i oburzyla sie, gdy on jej raczyl zwrocic uwage, ze powinien dostac nowe....

Dlaczego ludzie wpadaja na pomysly scigania uzytkownikow programow typu Kazaa, a nikt nie zainteresowal sie autorami tego programu. Czyzby sie nikt nie domyslal, ze bedzie to raj dla piratow?
A tak na marginesie, to na Coca Cole tez czas przyjdzie. Czy wiecie, ze jednym ze skladnikow jest kwas ortofosforowy bodajze, w ktorym zlotnicy trawią srebro? Smacznego!