O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
Havoc
- Loża WSR

autor: Havoc » 19 maja (czw) 2005, 10:36:28
hihi prosze bardzo

Oficjalna mam nadzieje strona Luisa Royo
http://www.jormungand.de/
-
Kesonex
- WSR Guru

autor: Kesonex » 19 maja (czw) 2005, 10:53:49
-
aw
- akademiareklamy.edu.pl

teraz nie dziwę się, że ona ma taką minę - obróżka niczego sobie ale chyba niezbyt wygodna - feministki powinny wpaść w minorowy ton;
a już myślałem, że to PMS*
* angielski skrót od PreMenstrual Syndrome - zespół napięcia przedmiesiączkowego
Dla niewtajemniczonych:
jesli masz problem ze zrozumieniem irracjonalnych zachowań swojej partnerki to albo jesteś do luftu albo ona cierpi na PMS - powodujący nasilenie zaburzeń emocjonalnych i fizycznych pojawiających się przed miesiączką i ustępujących tuż po jej rozpoczęciu.
Czasami objawy te są tak nasilone, że uniemożliwiają normalne codzienne funkcjonowanie. Wśród najczęściej występujących objawów zespołu napięcia przedmiesiączkowego znajdują się bóle głowy, bóle podbrzusza, tkliwość piersi, wzdęcia, zmiany łaknienia, zmiany nastroju, apatia, niechęć do współżycia i wiele innych. U każdej kobiety mogą pojawiać się inne objawy o różnym nasileniu. U kobiet chorujących np. na cukrzycę lub astmę dolegliwości związane z napięciem przedmiesiączkowym mogą spowodować nasilenie choroby. Wszystkie te dolegliwości zmniejszają się wraz z rozpoczęciem krwawienia miesiączkowego a po jego ustaniu zanikają zupełnie. Zespół ten może pojawiać się u każdej kobiety niezależnie od wieku.
-
Havoc
- Loża WSR

autor: Havoc » 20 maja (pt) 2005, 16:27:42
AW mam male niedyskretne pytanie jestes po medycynie czy tez czytales Poradnik dla mlodego meza: "Jak uglaskac bestie"