No To Bedzie Wojna :'>
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Zaczyna działać
Mi się również spodobał Illustratorek, choć nadal uważam, że Corel jest bardziej intuicyjny - w sumie samemu bez wiedzy można coś stworzyć - poza tym ma lepiej rozwiązaną edycję węzłów - w illustratorku może to być denerwujące nieco. Poza tym mimo wszystko są przeznaczone do nieco innych zadań.
Końcowy werdykt 1:0 dla illustratora, bo mile mnie zaskoczył - mimo pierwotnej niechęci:)
pozdr. Sebek
Końcowy werdykt 1:0 dla illustratora, bo mile mnie zaskoczył - mimo pierwotnej niechęci:)
pozdr. Sebek
-
- Czasami coś napisze
prawie wszyscy, ktorzy zawodowo pracuja w poligrafii itp. mowia, ze corel jest do dupy, a illustrator super fajny, bo jest pozbawiony zbednych bajerow, ktore nie dzialaja w praktyce itd. 
Osobiscie jestem przyzwyczajony do illustratora.
Wydaje mi sie, ze jak ktos jest dobrym grafikiem to poradzi sobie z kazdym softem
- komputer to tylko narzedzie artysty, co nie? 
Niektorym wydaje sie, ze jak juz posiądą "najlepszy" program to dopiero wtedy beda mogli zostac najelpszymi grafikami i beda mogli robic najlepsze rzeczy i bedzie super extra cool power mega hiper

Osobiscie jestem przyzwyczajony do illustratora.
Wydaje mi sie, ze jak ktos jest dobrym grafikiem to poradzi sobie z kazdym softem

Niektorym wydaje sie, ze jak juz posiądą "najlepszy" program to dopiero wtedy beda mogli zostac najelpszymi grafikami i beda mogli robic najlepsze rzeczy i bedzie super extra cool power mega hiper
-
- Nowy(a)
Ja jestem z Mysha
ILUSTRATOR
Pierwszego korela mialem ze 13 moze 14 lat temu od paru lat posluguje sie ilustratorem i Corel nawet nie ma polotu!!!!!!!!!!!!
Wiec mysle ze ta bitwa nie ma sensu bo mysle ze KAZDY kto zajmuje sie profesjonalnie grafika powie bez zastanowienia ze ILUSTRATOR JEST i BEDZIE THE BEST!!!!
Pozdrawiam:):)
ILUSTRATOR
Pierwszego korela mialem ze 13 moze 14 lat temu od paru lat posluguje sie ilustratorem i Corel nawet nie ma polotu!!!!!!!!!!!!
Wiec mysle ze ta bitwa nie ma sensu bo mysle ze KAZDY kto zajmuje sie profesjonalnie grafika powie bez zastanowienia ze ILUSTRATOR JEST i BEDZIE THE BEST!!!!
Pozdrawiam:):)
-
- Zadomowił(a) się
Ja również uważam, że Ilustrator jest programem lepszym, dokładniejszym i bardziej zaawansowanym jednakże zagłosowałam na, Corela ponieważ jestem do niego bardziej przyzwyczajona, jest on przyjaźniejszy dla użytkownika a co najważniejsze większość polskich firm posiada właśnie Corela i właśnie na nim żąda robienia projektów. Podstawową przyczyna takiego stanu rzeczy są koszty. Nie ma co się oszukiwać niewiele polskich firm stać na zakup Ilustratora za to Corel jest dostępny nawet dla zwykłego śmiertelnika, jeśli takowy się uprze aby go posiadać (oczywiście mówię tu o oryginalnym i licencjonowanym programie). W związku z tym mimo wszelkich zalet, jakie Ilustrator posiada wybieram Corela, bo zdaje sobie z prawe z tego, że to głównie z nim mam i będę miała styczność w pracy.