Bookcrossing/Podaj ksiażkę

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 06 lis (czw) 2003, 10:53:41

Skoro tak she to kiedys sie tam spotkamy :)

A co do piosenki to jak mowi mefju wymiekam. W polowie piosenek o milosci pojawiaja sie te 3 slowa. Sadzac z poetyki tego fragmentu spiewa to raczej kobieta. Mnie to wyglada na jakis oldies taki evergreen. Teksty piosenek to nie moja dzialka. W poprzeniej pracy to sie pod tym wzgledem uzupelnialismy z kumplem. Sluchalismy radia ja mowilem kto to spiewa i jaki jest tytul, a kolega robil karaoke. Musialbym posluchac. Pogadaj z ludzmi z radiowezla. Niech Taurus lub vilku puszcza to z dedykacja ;)

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 06 lis (czw) 2003, 11:01:33

Co do samej akcji Podaj ksiazke. Jak juz pisalem, mam plakat i naklejki. Wczoraj jednak nie dane bylo mi dostarczyc tego do szkoly. Wola Bosska. Wszystko wskazuje na to ze zrobie to w sobote.
Chyba ze bede zalatwial interesy na Lanciego. Swoja droga to ciekawe ze wydzial architektury ma dwie rozne godziny przyjec. Pewnie jawne i tajne. Tylko nikt nie wie ktore sa ktore :)

she
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: she » 06 lis (czw) 2003, 13:02:17

sinar pisze:Skoro tak she to kiedys sie tam spotkamy :)
byc moze...

sinar pisze:A co do piosenki (...) Sadzac z poetyki tego fragmentu spiewa to raczej kobieta. Mnie to wyglada na jakis oldies taki evergreen.
no coz... podwojne pudlo. :)
prawidlowa odpowiedz: 'don't cry'.

sinar pisze:Pogadaj z ludzmi z radiowezla. Niech Taurus lub vilku puszcza to z dedykacja ;)
obawiam sie, ze sam bedziesz musial z nimi pogadac. niech ci puszcza. moze byc z dedykacja ode mnie. :wink:

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 06 lis (czw) 2003, 15:41:16

she pisze:
sinar pisze:Skoro tak she to kiedys sie tam spotkamy :)
byc moze...
Jesli to prawda co mowia o mowie politykow i kobiet, to cieszy mnie taka odpowiedz. Pozostaje w nadziei ;)

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 08 lis (sob) 2003, 12:23:22

A jak ktos lubi cos lzejszego (ciezszego?) to niech sobie tu wejdzie http://partnercrossing.xx.pl/ Moze uda sie zmienic na lepszy model :D

she
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: she » 08 lis (sob) 2003, 13:38:36

sinar pisze:Jesli to prawda co mowia o mowie politykow i kobiet, to cieszy mnie taka odpowiedz.
a co takiego mowia? 8O

she
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: she » 08 lis (sob) 2003, 13:39:46

troche za pozno sie o tym dowiedzialam...

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 08 lis (sob) 2003, 18:57:24

she pisze:
sinar pisze:Jesli to prawda co mowia o mowie politykow i kobiet, to cieszy mnie taka odpowiedz.
a co takiego mowia? 8O
Nie udawaj ze nie wiesz. Dla przypomienia

Kiedy polityk mowi tak to znaczy moze
kiedy mowi moze to znaczy nie
a kiedy mowi nie to znaczy ze nie jest politykiem

Z kobietami podobno jest odwrotnie

Kiedy kobieta mowi nie to znaczy moze
kiedy mowi moze to znaczy tak
a kiedy mowi tak to znaczy ze nie jest kobieta

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 08 lis (sob) 2003, 18:59:32

she pisze:
troche za pozno sie o tym dowiedzialam...
You never know ... :)

she
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: she » 08 lis (sob) 2003, 19:10:59

sinar pisze:Nie udawaj ze nie wiesz.
nie udawalam. naprawde.

a teraz mam zagwozdke, bo zdarza mi sie uzywac wszystkich 3 odpowiedzi...
czy w zwiazku z tym oznacza to, ze nie jestem ani politykiem (co do tego, to nawet nie mam watpliwosci) ani kobieta?... 8O

she
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: she » 08 lis (sob) 2003, 19:17:33

she pisze:troche za pozno sie o tym dowiedzialam...
chodzilo mi o to, ze juz uwolnilam pare ciekawych egzemplarzy, ale po pierwsze bez stosownych nalepek, a po drugie nie pamietam juz, w ktorym miejscu... wiec przepadlo... :(

:twisted:

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 08 lis (sob) 2003, 19:52:03

she pisze:
she pisze:troche za pozno sie o tym dowiedzialam...
chodzilo mi o to, ze juz uwolnilam pare ciekawych egzemplarzy, ale po pierwsze bez stosownych nalepek, a po drugie nie pamietam juz, w ktorym miejscu... wiec przepadlo... :(
Nawet o niczym innym nie pomyslalem. Dobrze sie zrozumielismy.

You never know... znaczylo ze ten adres moze sie jeszcze przydac. Czego nie zycze. A moze jednak, bo wygladasz na zawiedziona ;)

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 08 lis (sob) 2003, 20:02:08

she pisze:a teraz mam zagwozdke, bo zdarza mi sie uzywac wszystkich 3 odpowiedzi...
czy w zwiazku z tym oznacza to, ze nie jestem ani politykiem (co do tego, to nawet nie mam watpliwosci) ani kobieta?... 8O
No she nie kwestionuje to Twojej biologicznej kobiecosci (co najwyzej plec mozgu ;) ) Chociaz z drugiej strony z poziomu komputera i internetu trudno to ocenic.

Nie komplikuj prostych spraw. W tym aforyzmie chodzilo o typowa kobiete. Widocznie jestes nietypowa :) Zyjemy w takim kraju, a nie na Marsie (lub Wenus) ze czasem nawet kobiecie zdarza sie powiedziec tak :)

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 08 lis (sob) 2003, 20:17:51

No a teraz moze skonczmy dysputy filozoficzne, bo oto

RUSZYLA STREFA WYMIANY KSIAZEK

Wlasnie wyslalem maila ze zgloszeniem naszej szkoly jako strefy. Plakat tez juz wisi. Niestety narazie troche malo widoczny (tablica ogloszen - wydarzenia kulturalne). Byc moze warto go przenies na drzwi wejsciowe. Moze w jakies inne miejsce (czytelnia?). Zostawiam to Waszej pomyslowosci i zachecam do dzialania. Bo teraz strefa jak i szkola to nasze dobro wspolne (zapachnialo troche PRL co :) ) To samo tyczy sie ksiazek. Jesli macie jakies ciekawe pozycje i chcecie podzielic sie nimi z innymi zapraszam do udzialu w akcji. Co do naklejek troche zostawilem na miejscu, kilka bede mial jeszcze jutro przy sobie. Walcie jak w dym czy raczej mgle jaka mielismy dzisiaj :)

PS. Czy mam opisac co bede mial jutro na sobie :D

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 25 lis (wt) 2003, 13:11:52

Akcja ruszyla. Zgloszenie, ktore wyslalem dotarlo do sztabu Podaj ksiazke 2 tygodnie temu. Nasza szkola jest juz oficialnie zarejestrowana jako strefa. Mozecie to zreszta sprawdzic na stronie gazeta.pl . Teraz pora by szkola sie zapelnila ksiazkami. Ja juz dwie puscilem w obieg, ale sam nie zdzierze. Potrzebuje Waszej pomocy. Poszukajcie jakis ciekawych ksiazek w domu. Bo jak narazie slysze ze wszystkim sie pomysl podoba, ale ksiazek nie widac. A moze sie myle. Czy ktos juz widzial albo wzial jakies ksiazki ze strefy? Pamietajcie ze to jak w zyciu, milosci, p2p i innych takich przypadkach - zeby cos dostac trzeba tez cos od siebie dac. Tylko wtedy akcja ma sens.

ODPOWIEDZ