Wspomnień czar:)

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 07 lip (pt) 2006, 09:32:46

No ja mam kanal na ktorym filmy Disneya leca 24h. Wonderful :D Nie ma to jak sobie obejrzec Krola Lwa (jedynke oczywiscie)

Smerfow to sie troche na ogladalem przy bracie. Do dzis ma archiwalne nagrania na video ze Smerfami, Wuzlami, Fraglesami i dziennikiem telewizyjny z lat 80-tych :lol:

Magdalena pisze:a jaki jest wasz ulubiony film z dzieciństwa?? (...) "Star Wars (IV V VI)"
Z dziecinstwa mowisz? Dobre dobre :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
"Neverending Story"
A ktora czesc? Bo ja pamietam ze jak kiedys w ferie probowalem kupic bilet na jedynke (innych nie widzialem) to kolejka byla od Domu Sztuki po Kope Cwila. No moze ciut krotsza

Magdalena
Ekspert
Ekspert

Post autor: Magdalena » 07 lip (pt) 2006, 09:35:40

sinar pisze: Smerfow to sie troche na ogladalem przy bracie. Do dzis ma archiwalne nagrania na video ze Smerfami, Wuzlami, Fraglesami i dziennikiem telewizyjny z lat 80-tych :lol:
Magdalena pisze:"Star Wars (IV V VI)"
Z dziecinstwa mowisz? Dobre dobre :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
"Neverending Story"
A ktora czesc? Bo ja pamietam ze jak kiedys w ferie probowalem kupic bilet na jedynke (innych nie widzialem) to kolejka byla od Domu Sztuki po Kope Cwila. No moze ciut krotsza
a no Wuzle tez byly...teraz pamietam!! mialam ich naklejki na drzwiach :D

Star Wars jak najbardziej z dziecinstwa (mam starszego brata :P )

a "Neverending Story" to raczej czesc I :roll:

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 07 lip (pt) 2006, 10:04:35

I brat niczym Yoda snul opowiesci i karmil nimi mlodego Jedi Dalene :D

No jesli dobrze pamietam to ostatni 6. epizod czyli Powrot Jedi byl w kinach ponad 20 lat temu. A pierwszy to tak ze 30 lat temu. Moj ojciec byl wtedy mniej wiecej w wieku Seize'a i mnie mimo ze juz wtedy chodzilem do kina nie zabral. To ile Twoj brat moze miec lat? No chyba ze te Star Warsy widzialas na video czyli gdzies tak w latach 90-tych. Chyba ze tak :)

Magdalena
Ekspert
Ekspert

Post autor: Magdalena » 07 lip (pt) 2006, 10:05:54

sinar pisze:I brat niczym Yoda snul opowiesci i karmil mlodego Jedi Dalene :D

No jesli dobrze pamietam to ostatni 6. epizod czyli Powrot Jedi byl w kinach ponad 20 lat temu. A pierwszy to tak ze 30 lat temu. Moj ojciec byl wtedy mniej wiecej w wieku Seize'a i mnie mimo ze juz wtedy chodzilem do kina nie zabral. To ile Twoj brat moze miec lat? No chyba ze te Star Warsy widzialas na video czyli gdzies tak w latach 90-tych. Chyba ze tak :)
tiiaa mloda Jedi Dalena :lol: ...na video a jakze...ma 31lat :)

xerowka
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: xerowka » 07 lip (pt) 2006, 10:10:09

A przypomniało mi się, no dobra siostra Mi podpowiedziała, że oglądałyśy w nocy Koszmar z ulicy Wiązów 8)

Magdalena
Ekspert
Ekspert

Post autor: Magdalena » 07 lip (pt) 2006, 10:13:45

a no wieczorami to sie dzialo...podgladalam (co bylo mi zabronione) Miasteczko Twinpix - a pozniej balam sie jak cholera i nie moglam sama do lazienki chodzic...i byl taki film...co to chyba Jack Nickolson gral jakies wilkolaka błeee 8O wtedy o nawet minuty sama nie moglam byc :roll: :D

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 07 lip (pt) 2006, 10:16:22

też "Neverending Story" no i "Wojownicze żółwie ninja" fabularny jak byłem mały byłem ich fanem :lol: i były też takie w tv francuskie filmy fantasy baśniowie już nie pamiętam jak się nazywały. No i będąc w 3 klasie podstawówki zapoczątkowałem filmy dla dorosłych wtedy był chyba jak pamiętam od 21 lat "Gorączka". Miałem ogólnie szczęście bo ojciec prowadził galerię w Domu Sztuki i miałem darmowe kino. Także to sprawiło że zostałem kinomaniakiem :roll: ale później pojawiły się multipleksy i kino siadło :x

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 07 lip (pt) 2006, 10:18:52

Fredy'ego Krugera to ja też oglądałam (ach ten jego obłędny sweterek). Ja jako dziecko oglądałam też Lassie i pamiętam, że nawet miałam karę, że nie mogę oglądać filmu bo nie chciałam jeść w przedszkolu. Jak tylko wjeżdżało jedzenie to podobno rzucałam się na ziemię i wiłam z bólu. Mamę wezwano do przedszkola, no i nie mogłam oglądać Lassie dopóki nie zacznę jeść normalnie jak inne dzieci... :cry: Całe życie się było dobrą aktorką! :mrgreen:

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 07 lip (pt) 2006, 13:39:17

No zapewny wypowiem się tu o filmach etc. ale moze nie teraz - bo bym sie za bardzo rozpisal ;) Jedno musze powiedziec bo tu już padlo TWIN PEAKS to już po prostu moja prywatna klasyka którą kocham do dziś. Tyle ze to tak raczej bardziej chyba z młodości niż z dzieciństwa ;) Z dzieciństwa to Wuzzle jak najbardziej (kto by zapomniał Bąbla, Pysie, Niunka i innych) ale to tez tak juz z ktorej klasy szkoly podst. a tak to trzeba bylo by wymieniac Wilka i zająca, Pomysłowego Dobromira czy tez np. Mój ukochany ówcześnie Zaczarowany ołówek :)

Z dzieciństaw to pamietam np. fakt iż lecący w TV na przestrzeni czasu dwu krotnie film : "Goście z Galaktyki Arkana" zawsze nie dane mi było obejrzec i tak zostało do dziś. Choć z tego co pamietam to za drugim razem jak leciał to chyba kazano mi zakryć sie kołdrą czy coś na ten kształt (z racji iz bylo to na wyjezdzie i wszyscy byli w jednym pokoju wypoczynkowym a brat siedział i to ogladał) i nie podglądać - heh kto wie moze to wtedy rodziła się moja wyobrażnia do tworzenia w głowie jakiś całych obrazów tylko na podstawie jakiś strzępków - w tym wypadku strzępków kwestii dialogowych jakie dane mi było podsłuchac :mrgreen:

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 12 lip (śr) 2006, 17:41:51

Książki Niziurskiego, Nienackiego, Bahdaja i Chmielewskiej czytane nocami z zapartym tchem. :idea:

Wieńczysław Nieszczególny, Bogumił Kadryll, zapach waleriany i jaśminu... Marek Piegus, Pan Samochodzik, gołoborza, zamki, duchy... Och, to były super czasy! :!:
Szkoda, że już minęły... :cry:

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 12 lip (śr) 2006, 18:03:10

Happy pisze:Wieńczysław Nieszczególny, Bogumił Kadryll, zapach waleriany i jaśminu... Marek Piegus
O tak to jest to. Jedna z pierwszych ksiazek ktore przeczytalem tak gdzies w 1. klasie. Do dzis bardzo milo ja wspominam :D

Magdalena
Ekspert
Ekspert

Post autor: Magdalena » 12 lip (śr) 2006, 19:34:08

moje pierwsze najukochansze ksiazki to: (no coz) "Dzieci z Bullerbyn", "Mały Książę" i oczywiscie duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuzo Jana Brzechwy i Juliana Tuwima

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 12 lip (śr) 2006, 21:35:29

Ksiązki hmm co bylo pierwsze itp to w zyciu nie dam rady chyba sobie przypomniec ale z takich róznych co to pamiętam np :
- Ewa Szelburg-Zarembina - "Dary czterech wróżek" - Wydawnictwo Lubelskie 1983
- Krystyna Boglar - seria z Rafałem czyli np : "Rafał, czy u was straszy" - Młodzieżowa Agencja Wydawnicza 1984
- Barbara Lipska - Seria : Tydzień przygód w Afryce, czyli np : "Na ratunek plantacji / Saving the plantation" - książeczki dwujęzyczne o perypetiach spersonifikowanych zwierząt - Wydawnictwo Polonia 1988
- Stanisława Domagalska - "Coś" - Nasza Księgarnia 1988
... no i cała masa różnego rodzaju baśni, bajek i podań ludowych.

CASE
Ekspert
Ekspert

Post autor: CASE » 14 lip (pt) 2006, 00:30:14

Happy pisze:Książki Niziurskiego, Nienackiego, Bahdaja i Chmielewskiej czytane nocami z zapartym tchem. :idea:

Wieńczysław Nieszczególny, Bogumił Kadryll, zapach waleriany i jaśminu... Marek Piegus, Pan Samochodzik, gołoborza, zamki, duchy... Och, to były super czasy! :!:
Szkoda, że już minęły... :cry:
Widze, że literatura w pewnym wieku jest zawsze identyczna :P Dorzucam jeszcze Ożogowską :D

Mysha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Mysha » 15 lip (sob) 2006, 18:03:13

A ja będe wspominac.. WSR :'} i bendem tensknić.. Ueeee...

ODPOWIEDZ