O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
sinar
- Loża WSR

autor: sinar » 07 lip (pt) 2006, 09:32:46
No ja mam kanal na ktorym filmy Disneya leca 24h. Wonderful

Nie ma to jak sobie obejrzec Krola Lwa (jedynke oczywiscie)
Smerfow to sie troche na ogladalem przy bracie. Do dzis ma archiwalne nagrania na video ze Smerfami, Wuzlami, Fraglesami i dziennikiem telewizyjny z lat 80-tych
Magdalena pisze:a jaki jest wasz ulubiony film z dzieciństwa?? (...) "Star Wars (IV V VI)"
Z dziecinstwa mowisz? Dobre dobre
"Neverending Story"
A ktora czesc? Bo ja pamietam ze jak kiedys w ferie probowalem kupic bilet na jedynke (innych nie widzialem) to kolejka byla od Domu Sztuki po Kope Cwila. No moze ciut krotsza
-
Magdalena
- Ekspert

autor: Magdalena » 07 lip (pt) 2006, 09:35:40
sinar pisze:
Smerfow to sie troche na ogladalem przy bracie. Do dzis ma archiwalne nagrania na video ze Smerfami, Wuzlami, Fraglesami i dziennikiem telewizyjny z lat 80-tych
Magdalena pisze:"Star Wars (IV V VI)"
Z dziecinstwa mowisz? Dobre dobre
"Neverending Story"
A ktora czesc? Bo ja pamietam ze jak kiedys w ferie probowalem kupic bilet na jedynke (innych nie widzialem) to kolejka byla od Domu Sztuki po Kope Cwila. No moze ciut krotsza
a no Wuzle tez byly...teraz pamietam!! mialam ich naklejki na drzwiach
Star Wars jak najbardziej z dziecinstwa (mam starszego brata

)
a "Neverending Story" to raczej czesc I

-
sinar
- Loża WSR

autor: sinar » 07 lip (pt) 2006, 10:04:35
I brat niczym Yoda snul opowiesci i karmil nimi mlodego Jedi Dalene
No jesli dobrze pamietam to ostatni 6. epizod czyli Powrot Jedi byl w kinach ponad 20 lat temu. A pierwszy to tak ze 30 lat temu. Moj ojciec byl wtedy mniej wiecej w wieku Seize'a i mnie mimo ze juz wtedy chodzilem do kina nie zabral. To ile Twoj brat moze miec lat? No chyba ze te Star Warsy widzialas na video czyli gdzies tak w latach 90-tych. Chyba ze tak

-
Magdalena
- Ekspert

autor: Magdalena » 07 lip (pt) 2006, 10:05:54
sinar pisze:I brat niczym Yoda snul opowiesci i karmil mlodego Jedi Dalene
No jesli dobrze pamietam to ostatni 6. epizod czyli Powrot Jedi byl w kinach ponad 20 lat temu. A pierwszy to tak ze 30 lat temu. Moj ojciec byl wtedy mniej wiecej w wieku Seize'a i mnie mimo ze juz wtedy chodzilem do kina nie zabral. To ile Twoj brat moze miec lat? No chyba ze te Star Warsy widzialas na video czyli gdzies tak w latach 90-tych. Chyba ze tak

tiiaa mloda Jedi Dalena

...na video a jakze...ma 31lat

-
xerowka
- Zadomowił(a) się

autor: xerowka » 07 lip (pt) 2006, 10:10:09
A przypomniało mi się, no dobra siostra Mi podpowiedziała, że oglądałyśy w nocy Koszmar z ulicy Wiązów

-
Magdalena
- Ekspert

autor: Magdalena » 07 lip (pt) 2006, 10:13:45
a no wieczorami to sie dzialo...podgladalam (co bylo mi zabronione) Miasteczko Twinpix - a pozniej balam sie jak cholera i nie moglam sama do lazienki chodzic...i byl taki film...co to chyba Jack Nickolson gral jakies wilkolaka błeee 8O wtedy o nawet minuty sama nie moglam byc

-
Kali
- WSR Guru

też "Neverending Story" no i "Wojownicze żółwie ninja" fabularny jak byłem mały byłem ich fanem

i były też takie w tv francuskie filmy fantasy baśniowie już nie pamiętam jak się nazywały. No i będąc w 3 klasie podstawówki zapoczątkowałem filmy dla dorosłych wtedy był chyba jak pamiętam od 21 lat "Gorączka". Miałem ogólnie szczęście bo ojciec prowadził galerię w Domu Sztuki i miałem darmowe kino. Także to sprawiło że zostałem kinomaniakiem

ale później pojawiły się multipleksy i kino siadło

-
Happy
- Wyrocznia WSR

autor: Happy » 07 lip (pt) 2006, 10:18:52
Fredy'ego Krugera to ja też oglądałam (ach ten jego obłędny sweterek). Ja jako dziecko oglądałam też Lassie i pamiętam, że nawet miałam karę, że nie mogę oglądać filmu bo nie chciałam jeść w przedszkolu. Jak tylko wjeżdżało jedzenie to podobno rzucałam się na ziemię i wiłam z bólu. Mamę wezwano do przedszkola, no i nie mogłam oglądać Lassie dopóki nie zacznę jeść normalnie jak inne dzieci...

Całe życie się było dobrą aktorką!

-
seize
- Loża WSR

autor: seize » 07 lip (pt) 2006, 13:39:17
No zapewny wypowiem się tu o filmach etc. ale moze nie teraz - bo bym sie za bardzo rozpisal

Jedno musze powiedziec bo tu już padlo
TWIN PEAKS to już po prostu moja prywatna klasyka którą kocham do dziś. Tyle ze to tak raczej bardziej chyba z młodości niż z dzieciństwa

Z dzieciństwa to Wuzzle jak najbardziej (kto by zapomniał Bąbla, Pysie, Niunka i innych) ale to tez tak juz z ktorej klasy szkoly podst. a tak to trzeba bylo by wymieniac Wilka i zająca, Pomysłowego Dobromira czy tez np. Mój ukochany ówcześnie Zaczarowany ołówek
Z dzieciństaw to pamietam np. fakt iż lecący w TV na przestrzeni czasu dwu krotnie film : "Goście z Galaktyki Arkana" zawsze nie dane mi było obejrzec i tak zostało do dziś. Choć z tego co pamietam to za drugim razem jak leciał to chyba kazano mi zakryć sie kołdrą czy coś na ten kształt (z racji iz bylo to na wyjezdzie i wszyscy byli w jednym pokoju wypoczynkowym a brat siedział i to ogladał) i nie podglądać - heh kto wie moze to wtedy rodziła się moja wyobrażnia do tworzenia w głowie jakiś całych obrazów tylko na podstawie jakiś strzępków - w tym wypadku strzępków kwestii dialogowych jakie dane mi było podsłuchac 
-
Happy
- Wyrocznia WSR

autor: Happy » 12 lip (śr) 2006, 17:41:51
Książki Niziurskiego, Nienackiego, Bahdaja i Chmielewskiej czytane nocami z zapartym tchem.
Wieńczysław Nieszczególny, Bogumił Kadryll, zapach waleriany i jaśminu... Marek Piegus, Pan Samochodzik, gołoborza, zamki, duchy... Och, to były super czasy!
Szkoda, że już minęły...

-
sinar
- Loża WSR

autor: sinar » 12 lip (śr) 2006, 18:03:10
Happy pisze:Wieńczysław Nieszczególny, Bogumił Kadryll, zapach waleriany i jaśminu... Marek Piegus
O tak to jest to. Jedna z pierwszych ksiazek ktore przeczytalem tak gdzies w 1. klasie. Do dzis bardzo milo ja wspominam

-
Magdalena
- Ekspert

autor: Magdalena » 12 lip (śr) 2006, 19:34:08
moje pierwsze najukochansze ksiazki to: (no coz) "Dzieci z Bullerbyn", "Mały Książę" i oczywiscie duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuzo Jana Brzechwy i Juliana Tuwima
-
seize
- Loża WSR

autor: seize » 12 lip (śr) 2006, 21:35:29
Ksiązki hmm co bylo pierwsze itp to w zyciu nie dam rady chyba sobie przypomniec ale z takich róznych co to pamiętam np :
- Ewa Szelburg-Zarembina - "Dary czterech wróżek" - Wydawnictwo Lubelskie 1983
- Krystyna Boglar - seria z Rafałem czyli np : "Rafał, czy u was straszy" - Młodzieżowa Agencja Wydawnicza 1984
- Barbara Lipska - Seria : Tydzień przygód w Afryce, czyli np : "Na ratunek plantacji / Saving the plantation" - książeczki dwujęzyczne o perypetiach spersonifikowanych zwierząt - Wydawnictwo Polonia 1988
- Stanisława Domagalska - "Coś" - Nasza Księgarnia 1988
... no i cała masa różnego rodzaju baśni, bajek i podań ludowych.
-
CASE
- Ekspert

Happy pisze:Książki Niziurskiego, Nienackiego, Bahdaja i Chmielewskiej czytane nocami z zapartym tchem.
Wieńczysław Nieszczególny, Bogumił Kadryll, zapach waleriany i jaśminu... Marek Piegus, Pan Samochodzik, gołoborza, zamki, duchy... Och, to były super czasy!
Szkoda, że już minęły...

Widze, że literatura w pewnym wieku jest zawsze identyczna

Dorzucam jeszcze Ożogowską

-
Mysha
- Ekspert

autor: Mysha » 15 lip (sob) 2006, 18:03:13
A ja będe wspominac.. WSR :'} i bendem tensknić.. Ueeee...