Do wszystkich nowych :)

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

dis
Bywalec
Bywalec

Post autor: dis » 11 wrz (pn) 2006, 09:11:22

udzielałam się wiele razy w tematach, które mnie interesują, ale nie ma na nie popytu.

niektótrzy nie lubią po prostu forum (ogólnie, nie tylko tej szkoły, ale jakichkolwiek)...

Magdalena
Ekspert
Ekspert

Post autor: Magdalena » 11 wrz (pn) 2006, 09:19:14

no coz jesli chodzi o lubienie forow to bywa roznie...

ja np kiedys nie lubilam a pozniej polubilam :mrgreen: ale ostatnio nasze wsrforum przestaje mnie bawic bo nie ma zadnych konkretnych tematow...

oczywiscie ja zadnego nie wymysle :roll: 8) ale chetnie sie podlacze do jakiejs ciekawej i w miare mozliwosci nie wyjetej z kosmosu dyskusji

cheers

dis
Bywalec
Bywalec

Post autor: dis » 11 wrz (pn) 2006, 10:38:33

jest baaardzo dużo tematów, często starych, zapomnianych, bo nikt ich nie rozkręcił na dobre, ale reaktywacja się nie powiodła. w zeszłym roku bawiłam się w szukanie starych (dawno założonych), ciekawych tematów, po mnie był może jeden, dwa posty, czasem żaden i koniec, temat wygasł.

a może ludzie są leniwi i nawet pisanie na forum, to za dużo roboty?

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 11 wrz (pn) 2006, 15:17:56

Nie wiem czy to kwestia lenistwa, czasem zapewne wolny czas i dostęp do internetu też tu gra pewną role. Dodatkowo 'konktretne tematy' wymagają jakiegoś większego poświęcenia, czasem właśnie czasu a czasem zwyczajnie nazwijmy to zaangazowania intelektualnego.

W centrum zainteresowania większości - jak powszechnie przyjeło się zresztą uważać - leżą tematy "łatwe, miłe i przyjemne"; najlepiej takie w których nie można się narazić na wyrażną krytyke swoich treści czy też poglądów. Ja czasem pozwalam sobie grać role "adwokata diabła" by pomagać jakoś temat rozkręcać; bez względu na to że np. dla niektórych staje się swoistym "polemicznym ślepcem".

Miewałem już sam różne pomysły które po pewnym czasie porzucałem, z uwagi iż np. nie widziałem celowości by takowe przeprowadzać. Pisany chociażny kiedyś "Pamiętnik młodego Toma Cadila Ombre'Vivre" miał być swoistym wyznacznikiem dla celowości tworzenia projektu w którym to na treść, wydarzenia itd mieli mieć wpływ forumowicze. Jednak w sytuacji gdy temat posiada 2979 wyświetleń a w przynależnej mu ankiecie słownie nikt nie zabrał glosu. Sama ankieta pokazała iż tylko 5 osob postanowiło w niej wziąć udział, a tylko dwie wybralo opcje "Świetne, czekam na następne takie rzeczy".

jaguar
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: jaguar » 11 wrz (pn) 2006, 15:22:01

dis pisze: a może ludzie są leniwi i nawet pisanie na forum, to za dużo roboty?
nie ktorzy nie maja czasu jeszcze :P

moze i sa moze i nie :P ale widze ze chcac nie chcac prace domowa odrobilem :) hehe ale ciiicho bo sie jeszcze wyda:P

ogolnie rzecz ladnie ujmujac jest za duzy haos jak ktos ladnie zauwazyl wnerwiaja mnie loobowane tematy. jeden drugi trzeci ale po czemu takie same! :( w sprawie propozycji czemu nie ma w dziale hobby podtematu albo zadnego tematu w sprawie zwierzakow:) nie bede pisal ze mam swira na punkcie gadow i takich tam ale podejrzewa ze sa ludzie ktorzy tez maja jakies zwierzeta u siebie badz nie lubia jakis zwierzakow i tez chca o tym powiedziec:P

o bosze ale sie rozpisalem <szok>

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 11 wrz (pn) 2006, 15:38:12

Jaguar : polecam zatem odwiedzić świecący pustką temat Sympatycy gadów i egzotycznych zwierząt łaczcie się:] i być może go rozkręcić :)

jaguar
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: jaguar » 11 wrz (pn) 2006, 15:56:04

ten topic jest poswiecony zwierzakom egzotycznym. ale i tak dzieki :) no i tez niech ludziska ktorzy maja jakies inne zwierzaki niech sie wbijaja tam i pisza co maja! 8)

dF
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: dF » 11 wrz (pn) 2006, 16:01:43

Nie widze problemu, forum albo sie lubi albo nie, kazde rzadzi się podobnymi prawami, czy jest kameralne na kilka użytkowników czy wielki ul na kilka tysięcy os. piszących po kilkadziesiąt postów rocznie. Wszędzie jest promowanie tematów "osobistych", kontrowersyjnych i typu codziennego, wiadomo że tematy "dzisiaj jadłem na śniadanie" lub "Kaśka ma wąsy" będą rosły jak brzuchy piwoszy.

Jednak to przesada że tu ciężko się odnaleźć. Trochę na początku trzeba pogłówkować ale znajdzie się odpowiednie miejsce na temat. Tylko czasem pustka wieje. :> Zatem czytać pisać nie jęczeć.

jaguar
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: jaguar » 11 wrz (pn) 2006, 17:18:14

nie przesada! wiec nie wszedzie sa promowane tematy osobiste. bo sa fora o scislej tematyce. spotykasz ludzi ktorzy interesuja sie jednym tematem maja bzika na jednym punkcie to odrazu inna jest rozmowa. a jak piszesz o dupie maryni to zazwyczaj mozesz znalesc takiego posta pozniej w smietniku . gdzie jest miejsce tego typu tematow.

dF
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: dF » 11 wrz (pn) 2006, 18:23:20

Ale to nie jest forum tematyczne. Wiec posty o dupie maryni sa i eda tolerowane.

Mi tam to nie przeszkadza. Zresztą na każdym zznanym mi forum jest dział luźny, i jest tam najwięcej postów. Nie licząc takich które są jednym wielkim działem offtopowym :>.

Kinfolk
Ekspert
Ekspert

Post autor: Kinfolk » 12 wrz (wt) 2006, 10:00:10

Pisanie offtopów w dziale offtopowym to jak... hmm.. uprawianie sportu - oglądanie meczu, lizanie cukru przez szybę, przebieganie na zielonym świetle itp.

Ciekawe offtopy są dopiero wtedy, gdy wynikają z zupełnie innej dyskusji - tzw "system dygresyjny"

jaguar
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: jaguar » 15 wrz (pt) 2006, 19:01:06

ale zauwaz ze moderatorzy wtedy kochaja takie posty usuwac :)

kiti
Ekspert
Ekspert

Post autor: kiti » 09 paź (pn) 2006, 17:27:53

A ja w sumie też nowa.... i myśle nad tematem oj myśle i to bardzo a jak już wymyśle to... normalnie - BęDZIE NOWY TEMAT :idea: :idea: :idea:

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Głębia mojej powyższej wypowiedzi jest niesamowita - ale mam nadzieje, że tu nie tylko na poważnie :D :D :D :D :D :D :D

gosienka2005
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: gosienka2005 » 09 paź (pn) 2006, 23:10:09

Z takim podejsciem kiti to masz szansę dokonać tego co mnie się niestety nie udało... jeżeli tak sie rozkrecisz na tym forum a przyszłoby Ci do głowy zapisać się do WSRu to na bank już będziesz wtedy ekspertem a być może i WSR GURU :P

już masz więcej postów jak coniektórzy słuchacze :D

CASE
Ekspert
Ekspert

Post autor: CASE » 09 paź (pn) 2006, 23:44:54

Martha pisze:Nie mozesz znalezc - znaczy sie ze balagan, ze czy nie ma...??
A obejrzyj to forum i sama sobie odpowiedz.....

ODPOWIEDZ