Czemu Pani od rysunku się na nas wydziera?

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 16 sty (wt) 2007, 23:44:37

Śmiem twierdzić, że od tych spraw są ankiety które wypełniamy raz na pół roku. Mam nadzieję, że jeśli któraś z osób wypadnie szczególnie źle są podejmowane konsekwencje i następuje wymiana wykładowcy. Jeśli to prawda o czym mówisz, wyniki ankiety nie powinny zostawiać żadnych złudzeń. Tylko teraz czy są one picem na wodę, czy władze szkoły odpowiednio na nie reagują. Myśle że powinnaś w tej sprawie zgłośić się do władz i zapytać o ich wyniki. :wink:

annas55
Początkujący(a)
Początkujący(a)

no tak tak

Post autor: annas55 » 16 sty (wt) 2007, 23:53:40

wiem wiem...mam nadzieję, że władze spojrzą na te opinie...aczkolwiek nigdze nie było opcji :

krzyk i nerwy
przeszkadzanie w samodzielnej pracy ucznia..itd:)

Martha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Martha » 16 sty (wt) 2007, 23:54:27

A z drugiej strony...jezeli ktos na Ciebie "krzyczy" to czemu nie zareagujesz ???
najzwyczjniej wystarczy powiedziec, zeby ta Pani troszke wyluzowala....
problem solved....

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Re: no tak tak

Post autor: Kali » 16 sty (wt) 2007, 23:59:30

annas55 pisze:wiem wiem...mam nadzieję, że władze spojrzą na te opinie...aczkolwiek nigdze nie było opcji :

krzyk i nerwy
przeszkadzanie w samodzielnej pracy ucznia..itd:)
Myślę że rubryka "atmosfera na zajęciach" była odpowiednim miejscem do okazania swojego niezadowolenia w takim przypadku.

annas55
Początkujący(a)
Początkujący(a)

nie nie

Post autor: annas55 » 17 sty (śr) 2007, 00:00:30

no to była moja I propozycja....:)

może się wybierz na jedne zajęcia...:)....to porozmawiamy po nich:))

hmm...nie należę do mało przebojowych , ale zachownie tej pani szkuje mnie za każdym razem:)

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 17 sty (śr) 2007, 00:11:40

Jeśli to prawda to nie chciałbym się tam znaleźć. Z racji tego, że nie potrafię milczeć i nie zostawiłbym tego od tak sobie. :twisted: Ma to swoje minusy ale ma też plusy.
Dlatego tak jak napisałem ankieta zweryfikuje. 8)

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 17 sty (śr) 2007, 08:50:22

Kochani jeśli jest Wam źle, jeśli uważacie, że coś jest nie tak, jeżeli Was coś osobiście bardzo dotyka i jest Was z kilka osób to to co należy wtedy zrobić to jest ZŁOŻENIE PODANIA do Zarządu WSR! :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: Jeśli Zarząd tego nie wie to jak ma zareagować?!?! Jak do tej pory nie wpłynęła na tę Panią ŻADNA skarga! A Zarząd niekoniecznie ma czas na czytanie Forum... :roll: :idea:

Ja czytam, ale zawsze jak przekażę taką informację to słyszę to samo... "Niech napiszą podanie"! :idea:

annas55
Początkujący(a)
Początkujący(a)

zrobię tak

Post autor: annas55 » 17 sty (śr) 2007, 09:23:45

No ja rozumiem że zarząd ma inne sparwy niż czytanie forum....
aczkowliek no nie wiem...z racji tego że to tylko semestr...postanowiałam dzielnie wytrwac....na tym rysunku i UWAGA...

nie marudzić:)

poza tym, podobne ( niezbyt pozytywne) podejście ma wiele osób....niie słyszałam na zajeciach w mojej grupie...( a osób jest dosyć dużo) żey ktokolwiek sie miło wypowiedział na temat tej pani....

pewnie zrobię to i złożę...takie pismo, ale już po zakończeniu tego przedmiotu, moze wtedy inni zszkowani sie do mnie dołączą...

balum
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: balum » 19 sty (pt) 2007, 16:44:22

Jeszcze nie miałam zajęć z tą Panią, ale się wypowiem, bo faktycznie korytarze i sale "szumią" na ten temat, a tu jest on bagatelizowany. Już mi się nie chce iść. Zajęcia, na których stawiane są takie wymagania prowadzone są na uczelniach artystycznych (wiem, bo chodziłam) - średnich lub nawet wyższych i według mnie nie tędy droga, żeby ludziom, którzy ostatni raz rysowali na zajęciach w podstawówce, albo dziś samolociki swoim dzieciom, serwować od razu akty, hiperrealizm i zaliczenia z anatomii. Poza tym nie znam człowieka, który zawrzeszczany i przez to przekonany, że rysuje/maluje beznadziejnie kiedykolwiek zapałał chęcią do tworzenia. A w końcu jest to szkoła, która ma uczyć ludzi kreatywności i samodzielnego myślenia. Poza tym sztuka nie mieści się w sztywnych ramach ocen jedego czy drugiego wykladowcy. To co dla jednego jest beznadziejne, dla drugiego odkrywcze....

zielonyszerszen
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: zielonyszerszen » 19 sty (pt) 2007, 17:24:04

nie miałem z tą Panią zajęć ale wiem że jest sympatyczną osobą chociaż trochę głośną i wymagającą.
jest niestety lub nie niestety osobą która by chciała przekazać Wam wiedzy jak najwięcej i dlatego też chce jak najwięcej od Was.
A co do aktów to tak jak wspomniała osoba wyżej nie będziecie mieli nigdzie indziej niż w szkole wyższej więc korzystajcie.

annas55
Początkujący(a)
Początkujący(a)

bez sensu zajęcia

Post autor: annas55 » 19 sty (pt) 2007, 18:06:55

Popieram Balum na całej płaszczyźnie...!!!!

Poza tym, ja jestem dorosła i jeszcze raz powtarzam....to nie ma być kara tylko przyjemność i nie mam ochoty aby ktoś na mnie krzyczał....

ja tez tej pani nie będe strofować ani przywracac do porządku bo byłoby to smieszne...OD TEGO SĄ WŁADZE SZKOŁY....

a co do aktu...to to nie jest wielką sztuką aby znaleźć w Warszawie zajęcia z aktu...nie przeceniajmy możwliości WSR...bo akżda lepsza uczelnia artystyczna ma takie zajęcia...

i tyle !!!

zielonyszerszen
Loża WSR
Loża WSR

Re: bez sensu zajęcia

Post autor: zielonyszerszen » 19 sty (pt) 2007, 18:13:06

annas55 pisze: nie przeceniajmy możwliości WSR...bo każda lepsza uczelnia artystyczna ma takie zajęcia...
no właśnie każda lepsza uczelnia artystyczna ....
a z tego co widzę jesteś w szkole reklamy, fotografii i filmu
i tyle

ps. jesteś na I semestrze a już masz tyle zastrzeżeń zastanawiam się jak Ty
przebrniesz przez następne 3 semestry.

annas55
Początkujący(a)
Początkujący(a)

kasa za akt !!!

Post autor: annas55 » 19 sty (pt) 2007, 18:23:01

no fakt....nawet nie wiedziałam gdzie się uczę....dziekuję za przypomnienie....

ja po prostu z czegoś co jest na poziomie nie robię Bóg wie czego..tylko traktuję jako normę...

nie wiedziałam tylko że w Gratisie dostanę również i bicz nad głową i rysowanie na czas...

ps. bardzo ciekawa jest też sprwa OPŁATY ZA AKT....były to zrzutki ( kierowane do Pani) raczej skromne bo po 10zł....ale powiem szczerze ze aby zlaiczyć akt TRZEBA BYŁO NA NAIEGO PRZYJŚĆ....
można było jeszcze nie zpałacić....przez co nie przyjść na akt i dostać pałę

ciekawe czy te metody też są morlane??????

czy to może suplementy do czesnego>>????? :roll:

annas55
Początkujący(a)
Początkujący(a)

brainstorm !!!

Post autor: annas55 » 19 sty (pt) 2007, 18:26:43

ps. jesteś na I semestrze a już masz tyle zastrzeżeń zastanawiam się jak Ty
przebrniesz przez następne 3 semestry.
[/quote]

Zastrzeżenia są norlmalne jeżeli sie komuś coś nie podoba...a to sie raczej nie równa to bezmózgowia i barku IQ....
tak mi sie wydaję...no bo bez tych rzeczy w każdej szkole trudno przebrnąć...

a jak 1 z uczniów na Reklamie Radiowej ( przy ocenach głosów lektoró) nie wie kto to jest Krystyna Loska i robi wielkie oczy, ze I raz słyszy takie nazwisko to hmm....

pewnie on przejdzie i przez 4....:))))

zielonyszerszen
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: zielonyszerszen » 19 sty (pt) 2007, 18:26:56

Aniu przyjdź jutro na ten rysunek zalicz go i zapomnij o tej Pani co krzyczy aż jej żyły wychodzą na wierzch.
a co pokaż jej, że nawet zwykła osoba nie mająca aż takiego dużego zaawansowania z rysunku jest w stanie go zaliczyć i już.
zrobisz to dla siebie.

ODPOWIEDZ