Latajaca Agencja Reklamowa Czarnego Humoru
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Loża WSR
To tylko zart, nawet malo profesjonalny :)
cel kampanii
- handlowy
podniesc sprzedaz smierci o -1,53% na przestrzeni nastepnych 99 lat
- promocyjny
oswojenie ludzi z marka. Przekonanie ze smierc nie jest zla( Smierc to Twoj kumpel) oraz ze jest to nowy poczatek
produkt
-istota
przejscie z materii w energie
- użytecznosc
swiety spokoj
konkurencja / substyty
Substytutow jest wiele smierc tylko jedna. Wsrod substytutow mozemy wyroznic: Zycie, dziewczyna, milosc, seks, cud narodzin, dziecko, maszyna, ktora robi piii, piwo, wygrana w totka, stado koszykarek, krajobrazy takie ze sie nikomu nie snilo, orgazm, choroba, trwale inwalidztwo
- marka
lub swietego Piotra
- cecha wyróżniająca
zapiera dech w piersiach
- stosowana strategia promocyjna
sprobuj co ci szkodzi
- handlowy
podniesc sprzedaz smierci o -1,53% na przestrzeni nastepnych 99 lat
- promocyjny
oswojenie ludzi z marka. Przekonanie ze smierc nie jest zla( Smierc to Twoj kumpel) oraz ze jest to nowy poczatek
produkt
-istota
przejscie z materii w energie
- użytecznosc
swiety spokoj
konkurencja / substyty
Substytutow jest wiele smierc tylko jedna. Wsrod substytutow mozemy wyroznic: Zycie, dziewczyna, milosc, seks, cud narodzin, dziecko, maszyna, ktora robi piii, piwo, wygrana w totka, stado koszykarek, krajobrazy takie ze sie nikomu nie snilo, orgazm, choroba, trwale inwalidztwo
- marka
lub swietego Piotra
- cecha wyróżniająca
zapiera dech w piersiach
- stosowana strategia promocyjna
sprobuj co ci szkodzi
-
- Loża WSR
Hmm jak tak sie zastanawiam to nie wiem czy Smierc ma substytuty... poprostu inne produkty staly sie w oczach TG bardziej trendy... To wszystko to raczej nie ubtytuty; konkurencja to natomiast faktycznie jest duza - coz dobra reklama robi wiele i potem tak to juz jest ze choc dysonans pozakupowy przy innych jest czesty: dzieweczyna, odchodzi, wygrana z Totka najpierw opodatkuja a pozniej ukradna itd. Dodatkowy wplyw negatywny na konsumpcje Smierci ma fakt iz ma dosc monolpolistyczna pozycje. A z plusow - duza liczba dealerow i przedstawicieli, siec globalna i szeroka gama stylistycznych elementow tego samego produktu dzieki czemu kazdy znajdzie cos dla siebie.
-
- Loża WSR
-
- Loża WSR
To ze czlowiek juz ...skonczyl - bo pol litra jest dobre na dwoch jezeli jeden nie pije - to swoja droga
A to ze, przedmiot reklamowany cieszy sie moim 'zainteresowaniem' to drugie
hehe
Kilka dodatkow:
Grupa docelowa: 17-35 lat
Dzialania wspierajace swiadomosc marki: poprzez uczestnictwo w impreach typu Castle Party itp. promowanie stylu zycia w ktorym Smierc nie jest straszna (oswajanie z nia), kreowanie mody na Smierc przez min. artykuly w prasie [... lub czasopismach;)],
Dzialania bezposrednio wplywajace na popyt: dotarcie do srodowisk opiniotworczych TG, wysylka katalogow promocyjno-informujacych; aktywne wspieranie produkcji reklam tunczyka w puszcze
itd. itp.
PS: jak ja bym chcial dorwac kopie swojej pracy zaliczeniowej z Filozofii o Fin de siecle i postawach dekadenckich
)
Pozdrawiam

Kilka dodatkow:
Grupa docelowa: 17-35 lat
Dzialania wspierajace swiadomosc marki: poprzez uczestnictwo w impreach typu Castle Party itp. promowanie stylu zycia w ktorym Smierc nie jest straszna (oswajanie z nia), kreowanie mody na Smierc przez min. artykuly w prasie [... lub czasopismach;)],
Dzialania bezposrednio wplywajace na popyt: dotarcie do srodowisk opiniotworczych TG, wysylka katalogow promocyjno-informujacych; aktywne wspieranie produkcji reklam tunczyka w puszcze
itd. itp.
PS: jak ja bym chcial dorwac kopie swojej pracy zaliczeniowej z Filozofii o Fin de siecle i postawach dekadenckich

Pozdrawiam
-
- Loża WSR
Jak nieoficjalnie dowiadujemy w szkole maja rozpoczac nauke gwiazdy pierwszej jasnosci (m.in. Andrzej L, Renata B.) W ramach rewanzu szkola ma wymyslic slogan dla Samoobrony.
Mnie zainspirowalo piekne haslo naszego taboru miejskiego. Miejskie Zaklady Autobusowe rekrutuja pod haslem Mlodzi Zdolni Atrakcyjni. I faktycznie juz zauwazylem zmiany. Na linii 179 prowadza juz 2 panie.
Moze np. Starsi Pracowici Opaleni albo Doswiadczeni Uczciwi Wyczesani. Coz ciagle to nie To. Moze macie jakies propozycje?
Mnie zainspirowalo piekne haslo naszego taboru miejskiego. Miejskie Zaklady Autobusowe rekrutuja pod haslem Mlodzi Zdolni Atrakcyjni. I faktycznie juz zauwazylem zmiany. Na linii 179 prowadza juz 2 panie.
Moze np. Starsi Pracowici Opaleni albo Doswiadczeni Uczciwi Wyczesani. Coz ciagle to nie To. Moze macie jakies propozycje?
-
- WSR Guru
DO piaseczna widzialem wiecej niz tylko 2 panie poza tym bardzo to popularne takze na stacjach Orlenu, ktory kiedys byl tylko CPN'em ktory tetnil zyciem nocnym
Haslo: Mlodociani zagniewani lub Zwarci Mlodzi Wilcy jak kto woli
szybka jazda ciagnikiem lub wywozy na zlecenia, stawianie brony na sztorc lub jeszcze orka szybka z rana jak bita smietana

Haslo: Mlodociani zagniewani lub Zwarci Mlodzi Wilcy jak kto woli
szybka jazda ciagnikiem lub wywozy na zlecenia, stawianie brony na sztorc lub jeszcze orka szybka z rana jak bita smietana

-
- Loża WSR
Mlodzi Wilcy znaczy sie fullservice. No wlasnie bo Lepper poczebuje jeszcze jakies piosenki reklamowej. Poprzednia - Ten kraj jest nasz i wasz....okazala sie plagiatem jakiegos Czecha (Zdenek Smetana czy cus tak). Spiewal w Sopocie w 78 piosenke Ten chleb jest moj i twoj. Andrzej juz zapowiedzial ze piosenki uzywac nie bedzie. No a wiadomo ze obok krawata piesn/dzyngiel byl waznym skladnikiem korporate ajdentate SO.
-
- akademiareklamy.edu.pl
Cóż, przypomniała mi sie pewna kampania reklamowa, którą prowadziłem dla LOT-u w mieście Białystok przed 11-u laty. Okazja była nie lada, LOT wytropił, że najwięcej emigrantów z Polski zmierzających do rajskiego świata za oceanem wywodzi się właśnie z tamtego okręgu. W zasadzie po mieście nie można było się ruszyc żeby nie zasłyszeć charakterystycznego szelestu pospiesznie liczonej sałaty nadesłanej przez czujki wysłane za chlebem, ukrytej w proszku do prania. Postanowiono, nie tyle otworzyć tam lotnisko - o tym nie było mowy, istniało uzasadnione ryzyko, że wówczas nawet ci najbardziej zatwardziali by wyjechali - co biuro obsługi LOT, gdzie można było nabyć bilety i pomarzyć o lepszym świecie. Wyruszyłem busikiem wraz z grupą pięknych modelek - Boże, co to były za czasy - by nadzorować całą historię. Znałem już miasto całkiem nieźle, byłem tam wcześniej na negocjacjach z lokalnym Radiem Acadera i Radiem Białystok - siedzibę pierwszego tropiłem kilka godzin, stąd taka biegłość w topografii miasta. JUż w trakcie kampanii, na miejscu, w jakimś przygodnym sklepie, całkiem przypadkiem usłyszałem jak z miniaturowego głośniczka pod sufitem sączą się do mojego ucha słodkie dźwięki bloków reklamowych a wśró nich - reklama mojego klienta.
Oto co usłyszałem:
"... Polskie Linie Lotnicze serdecznie zapraszaja. BAM!, BAM!, BAM!, BUCH!, BUCH!, BUCH!, jeden trup, drugi trup, trzeci trup..."
Zdębiałem (pewnie to od piwa). Otóz rozgłośnia wyemitowała bezpośrednio po sobie, araczej skleiła ze sobą reklamę mojego klienta i reklamę jakiegoś spektaklu teatralnego. Mój telefon się rozdzwonił...
PS
Dziś jak obserwuję reklamę LOT-u - tą z kołyszącą się panią w chmurach, myslę, że wbrew krzykom sprzed 11 lat koncepcja wysadzania ludzi w powietrze jednak się chyba przyjęłą. Czuję się wyróżniony
.
Oto co usłyszałem:
"... Polskie Linie Lotnicze serdecznie zapraszaja. BAM!, BAM!, BAM!, BUCH!, BUCH!, BUCH!, jeden trup, drugi trup, trzeci trup..."
Zdębiałem (pewnie to od piwa). Otóz rozgłośnia wyemitowała bezpośrednio po sobie, araczej skleiła ze sobą reklamę mojego klienta i reklamę jakiegoś spektaklu teatralnego. Mój telefon się rozdzwonił...
PS
Dziś jak obserwuję reklamę LOT-u - tą z kołyszącą się panią w chmurach, myslę, że wbrew krzykom sprzed 11 lat koncepcja wysadzania ludzi w powietrze jednak się chyba przyjęłą. Czuję się wyróżniony