wsr to lipa a nie szkoła
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Zadomowił(a) się
Gwarantuję Ci, że jak będzie przed czym to będziemy bronić WSR! A tutaj? To tak jakby powiedzieć w podstawówce: moja pani od matematyki jest "gópia" ale dlaczego to już nie umiemy powiedzieć... jeśli autor tematu powiedziałby o co mu chodzi jestem pewna, że szybko zostałby zasypany odpowiedziami... a tak? Chyba brakło odwagi do napisania o co come on...
Pozdrawiam wszystkich, którzy od lipy wolą wierzbę;)
Pozdrawiam wszystkich, którzy od lipy wolą wierzbę;)
-
- Czasami coś napisze
"Gwarantuję Ci, że jak będzie przed czym to będziemy bronić WSR! A tutaj? To tak jakby powiedzieć w podstawówce: moja pani od matematyki jest "gópia" ale dlaczego to już nie umiemy powiedzieć..."
Nie zgadzam się, ale nie potrzebuję tłumaczyć czemu. Ponieważ za bardzo odbiegamy od tematu. Dobra obrona jest zawsze dobra. Pozdrawiam serdecznie.
Nie zgadzam się, ale nie potrzebuję tłumaczyć czemu. Ponieważ za bardzo odbiegamy od tematu. Dobra obrona jest zawsze dobra. Pozdrawiam serdecznie.
-
- WSR Guru
-
- Zadomowił(a) się
Może tu rzeczywiście chodziło tylko o botanikę
To ja mówię, że WSR to... Jesion wyniosły? Bo bankowo nie Klon zwyczajny
http://mega.zielaj.webpark.pl/jesionwyniosly.htm

To ja mówię, że WSR to... Jesion wyniosły? Bo bankowo nie Klon zwyczajny

http://mega.zielaj.webpark.pl/jesionwyniosly.htm
-
- Początkujący(a)
Uważam, że wasz atak (obronny?) jest zbyt silny aby autor chciał kontynuować temat. Zarazem coraz bardziej utwierdzam się w założeniu, że WSR zmienia się ze szkoły 'dla wybranych' w szkołę 'maszynka do robienia pieniędzy'. Ile osób jest na pierwszym roku? 2x / 3x więcej niż rok temu? ile więcej metrów powierzchni użytkowej wygospodarowała szkoła na ten rok? 0 m ??. Duża część osób z drugiego roku sądzi podobnie i uważa, że PRZESADZACIE. WSR to firma, która powinna zarabiać na siebie i cieszę się, że co roku generuje większe przychody ale jakość spada i to w oszałamiającym tempie (w rok).
Jeśli chodzi o pasje itp. tak oczywiście na pewno będę wspominał miło kilku wykładowców i ich wykłady - ale większość wykładów jest:
1. nudna
2. nieprzydatna
3. prowadzona w skrajnie wyczerpujących warunkach
(zdaje sobie sprawę z materiału, który jest obowiązkowy i narzucony przez ministerstwo edukacji) ale.. ale... pkt. 3
Tak czy siak teraz szkoła WSR będzie polecana masochistą - za rok będzie więcej osób większy tłok mnij tlenu więcej kasy mniej jakości więcej reklamy mniej przydatności. Wiem, że WSR = spece od reklamy ale jeśli ktoś chce sobie zrobić maszynkę do generowania kasy to niech założy 100 000 000 stron w internecie i ciągnie miesięcznie tylko co 100 takich szkół AMEN.
Mam nadzieje, że ktoś z administracji przeczyta moje plumkanie i przekona nas, że liczą się jedynie słuchacze a to, że szkoła zarabia świadczy o jej sukcesie i o tym, że będzie się rozwijać (więcej sal więcej klimatyzacji)
PR można stracić nie tylko na stronie.
Jeśli chodzi o pasje itp. tak oczywiście na pewno będę wspominał miło kilku wykładowców i ich wykłady - ale większość wykładów jest:
1. nudna
2. nieprzydatna
3. prowadzona w skrajnie wyczerpujących warunkach
(zdaje sobie sprawę z materiału, który jest obowiązkowy i narzucony przez ministerstwo edukacji) ale.. ale... pkt. 3
Tak czy siak teraz szkoła WSR będzie polecana masochistą - za rok będzie więcej osób większy tłok mnij tlenu więcej kasy mniej jakości więcej reklamy mniej przydatności. Wiem, że WSR = spece od reklamy ale jeśli ktoś chce sobie zrobić maszynkę do generowania kasy to niech założy 100 000 000 stron w internecie i ciągnie miesięcznie tylko co 100 takich szkół AMEN.
Mam nadzieje, że ktoś z administracji przeczyta moje plumkanie i przekona nas, że liczą się jedynie słuchacze a to, że szkoła zarabia świadczy o jej sukcesie i o tym, że będzie się rozwijać (więcej sal więcej klimatyzacji)
PR można stracić nie tylko na stronie.
-
- Początkujący(a)
Ocena WSR sadze, dosc merytoryczna
Powiem tak:
Chyba moge sie obiektywnie wyrazic na temat szkoly.
Co do poziomu prowadzonych zajec: generalnie wiekszosc wykaldowcow są to ludzie, ktorzy maja pojecie o tym co robia. Zazwyczaj pracuja w swojej branzy.
Zdarzaja sie wybitni wykladowcy -tzw najwyzsza polka- p. Ewa Smal, Rafał Maciąg, Jarek Faliński.
bardzo wysoki prezentuja: Prezes -czyli Artur Waczko- zwłaszcza te wyklady z jego dziedziny - tj. pracy na planie przede wszystkim tzw operatorki,
Sławek Wojtkowski - wysoki poziom merytoryczny tresci, spora wiedza o reklamie prasowej, prowadzi bardzo dynamicznie zajecia,
Paweł Białek- dosc urozmaicone zajecia, zaangazowanie, super klimat na zajeciach.
Zdarzały sie niestety tzw. nieporozumienia wykladowcy. Pozostane bez nazwisk. Jak kogos bedzie interesowalo ( zwlaszcza zarzad) to sie podziele szczegolami- aczkolwiek niechetnie.
Mocną stroną szkoly sa imprezy towarzyszace- plenery, seminaria, itp. niestety z braku czasu rzadko udawalo mi sie w nich uczestniczyc. Obsługa sekretariatu -mila. kompetentna.
Problemem w tej Szkole jest brak sprzetu (dzialajacego) dla ludzi z mojej specjalizacji -tj TV. Choc ostatnio zostaly kupione kamery- dla mnie niestety trcohe za pozno.
Podsumowujac jest to jedna z najlepszych szkol tego typu na rynku. Trafiaja do tej szkoly bardzo kreatywni, tworczy ludzie. Nie zawsze odpowiedzilani za swoje slowo- ale rozumiem to -artysta moze byc nieco rozsztrzepany.
Atmosfera w szkole jest niesamowita.
Podsumowujac: sa pewne niedociagniecia, zwiazane chyba z brakami kadrowymi, sytuacja na rynku- ciecie kosztow, by funkcjonowac na rynku.
Chyba moge sie obiektywnie wyrazic na temat szkoly.
Co do poziomu prowadzonych zajec: generalnie wiekszosc wykaldowcow są to ludzie, ktorzy maja pojecie o tym co robia. Zazwyczaj pracuja w swojej branzy.
Zdarzaja sie wybitni wykladowcy -tzw najwyzsza polka- p. Ewa Smal, Rafał Maciąg, Jarek Faliński.
bardzo wysoki prezentuja: Prezes -czyli Artur Waczko- zwłaszcza te wyklady z jego dziedziny - tj. pracy na planie przede wszystkim tzw operatorki,
Sławek Wojtkowski - wysoki poziom merytoryczny tresci, spora wiedza o reklamie prasowej, prowadzi bardzo dynamicznie zajecia,
Paweł Białek- dosc urozmaicone zajecia, zaangazowanie, super klimat na zajeciach.
Zdarzały sie niestety tzw. nieporozumienia wykladowcy. Pozostane bez nazwisk. Jak kogos bedzie interesowalo ( zwlaszcza zarzad) to sie podziele szczegolami- aczkolwiek niechetnie.
Mocną stroną szkoly sa imprezy towarzyszace- plenery, seminaria, itp. niestety z braku czasu rzadko udawalo mi sie w nich uczestniczyc. Obsługa sekretariatu -mila. kompetentna.
Problemem w tej Szkole jest brak sprzetu (dzialajacego) dla ludzi z mojej specjalizacji -tj TV. Choc ostatnio zostaly kupione kamery- dla mnie niestety trcohe za pozno.
Podsumowujac jest to jedna z najlepszych szkol tego typu na rynku. Trafiaja do tej szkoly bardzo kreatywni, tworczy ludzie. Nie zawsze odpowiedzilani za swoje slowo- ale rozumiem to -artysta moze byc nieco rozsztrzepany.
Atmosfera w szkole jest niesamowita.
Podsumowujac: sa pewne niedociagniecia, zwiazane chyba z brakami kadrowymi, sytuacja na rynku- ciecie kosztow, by funkcjonowac na rynku.
-
- Bywalec
dlateog jestem za tym, zeby zamiast gratyfikacji pienieznych, przeznaczyc to na sprzet... co z tego, ze ktos mniej zaplaci wpisowego, cyz miesiac gratis etc etc etc... jak nie bedzie mial na czym pracowac?Podsumowujac: sa pewne niedociagniecia, zwiazane chyba z brakami kadrowymi, sytuacja na rynku- ciecie kosztow, by funkcjonowac na rynku.
Szkoła by mogla kiedys zakupic jedna-dwie klimatyzacje. W globalnych wydatkach to nie bedzie az taki duzy uszczerbek.
Fakt faktem, klimat szkoly jest genialny

A co do wykladowcow, to szkoda tylko, ze Sławek jest tak zabiegany i ma tyle na głowie, czasem są kwestie (głownie SR) ktore mozna tylko poruszyc poza wykladami, a nie ma kiedy (prawie).
Ogolnie mowiac, szkola nie jest idealna, kazda ma swoje wzloty i upadki. O WSR moge powiedziec, ze jest to cos, czego szukalem, co mi daje satysfakcje, ale jednak z czasem... u niektorych sie to zmienia.
Plusow i minusow mozna by bylo wymieniac w nieskonczonosc, ale po co? Jak mozna cos zdzialac, zeby bylo lepiej niz jest.
wiec zamiast narzekac, wykorzystajcie swoj potencjalTrafiaja do tej szkoly bardzo kreatywni, tworczy ludzie.
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
O zajętości i dyspozycyjności wojtkowskiego
Jestem trochę zajęty, ale bez przesady. Na spotkanie i rzeczową rozmowę zawsze znajdę czas. Jeżeli czujesz/czujecie taką potrzebę - szczególnie SRowiacy - jestem do dyspozycji. Jeśli coś jeszcze da się załatwić ważnego (lub mniej ważnego) przed wakacjami - załatwmy to. A conajmniej postaram się w tym pomóc.halski pisze:A co do wykladowcow, to szkoda tylko, ze Sławek jest tak zabiegany i ma tyle na głowie, czasem są kwestie (głownie SR) ktore mozna tylko poruszyc poza wykladami, a nie ma kiedy (prawie).
-
- Loża WSR
Re: O zajętości i dyspozycyjności wojtkowskiego
dobrze, zapamietam, anuż sie przydawojtkowski pisze:Jestem trochę zajęty, ale bez przesady. Na spotkanie i rzeczową rozmowę zawsze znajdę czas. Jeżeli czujesz/czujecie taką potrzebę - szczególnie SRowiacy - jestem do dyspozycji. Jeśli coś jeszcze da się załatwić ważnego (lub mniej ważnego) przed wakacjami - załatwmy to. A conajmniej postaram się w tym pomóc.halski pisze:A co do wykladowcow, to szkoda tylko, ze Sławek jest tak zabiegany i ma tyle na głowie, czasem są kwestie (głownie SR) ktore mozna tylko poruszyc poza wykladami, a nie ma kiedy (prawie).