Reklama
Reklamodawca: Mars Polska
Medium 1: Gala nr 48/2008 (z dn. 24/11/2008)
Format 1: ~A4
Zgłaszający 1: Katarzyna Ulinowska SG z I
Uzasadnienie 1: Ciekawy projekt. Drobna modelka kontrastuje z szeroką, obszerną suknią. Mistrzowskie, bo niezauważalne przejście materiału w czekoladę. A czekolada to zarazem jakby fala, która chce okryć słodyczą nasze podniebienie.
Medium 2: Glamour nr 12/2008
Format 2: ~A5
Zgłaszający 2: Zuzanna Miernik FOTO z I
Uzasadnienie 2: Głównym elementem przyciągającym wzrok w tej reklamie jest suknia - z pozoru zwykła, w dalszej części przeobraża się w rozlaną czekoladę - jedwabistą, aksamitną i delikatną - być może rozpływającą się w ustach... Grafika bardzo dobrze wykonana, poszczególne elementy harmonizują ze sobą i pozytywnie oddziałują na odbiorcę.
Medium 3: Fokus nr 12/2008
Format 3: ~A4
Zgłaszający 3: Olga Cytowska SG I
Uzasadnienie 3: Czekolada - kto jej nie lubi?

Czekoladowa suknia? Mnie przekonuje - poproszę jedną. Reklama podoba mi się pod względem kolorystycznym (jest mocno czekoladowa) i kompozycyjnym (zwraca uwagę na siebie i dobrze promuje produkt).
Medium 4: Elle nr 12/2008
Format 4: ~A4
Zgłaszający 4: Monika Pastuszak FOTO z I
Uzasadnienie 4: Reklama przedstawia dziewczynę ubraną w zwiewną suknię z mlecznej czekolady na jasnoszarym tle. Suknia z czekolady to coś wyjątkowego, niepowtarzalnego wręcz - istota rozmarzenia. To także pewnego rodzaju luksus. Modelka jest szczupła, co może świadczyć o niskiej kaloryczności batona - dla wielu kobiet to ważne, ponieważ dbają o linię. Kolor jasnobrązowy to kolor słodkiej, mlecznej czekolady. Slogan "Moja chwila. Moje Dove." podkreśla wyjątkowość momentu, w którym delektujemy się produktem. Reklama sympatyczna, oryginalny pomysł na przedstawienie prawdziwie czekoladowej konsystencji.
Medium 5: Gala nr 48/2008 (z dn. 24/11/2008)
Format 5: ~A4
Zgłaszający 5: Julia Jarkiewicz SG z I
Uzasadnienie 5: Ciekawe połączenie falującego materiału i rozpływającej się czekolady. Sposób, w jaki jest to przedstawione, nadaje ilustracji niezwykłej ekspresji.
Medium 6: Zwierciadło nr 12/2008
Format 6: ~A4
Zgłaszający 6: Agnieszka Stefaniszyn SG z I
Uzasadnienie 6: W fajny, nieszablonowy sposób zareklamowana czekolada. Pomysł ciekawy, szczególnie ta suknia w formie płynnej czekolady.
Komentarz sw: Rzeczywiście, mocno czekoladowa. Apetyczna. Szkoda, że jestem na diecie.