w mordę nie ma tu opcji edytuj posta ??
[dopisek pesca: jest

dobra nieważne ,
"...

czyli co ze sam sobie mogę wybrać drinka czy będzie powiedzmy lista na stole i będą drinki wódka z colą lub cola z wódką ??
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
Kinflok, spadaj OK? Robię co chcę, więc mnie nie pouczaj.Kinfolk pisze:Jeżeli nie chcesz aby odpowiadać na Twój post bo "jest tylko Twoją opinią" to może zatrzymaj ta opinię dla siebie a nie publikuj na forum - miejscu, gdzie toczy się dyskusje. [...]
Poza tym ciut się mieszasz w wypowiedzi - raz piszesz, że przedstawiasz fakty a zaraz potem, że jest to wyłącznie prywatna opinia...
To nie są sprzeczne kwestie. Także spadaj albo powiedz mi że jestem frajerem w oczy. (Chyba że jesteś Dziewczyną to przepraszam za całokształt).Kinfolk pisze: Poza tym ciut się mieszasz w wypowiedzi - raz piszesz, że przedstawiasz fakty a zaraz potem, że jest to wyłącznie prywatna opinia...
Oczywiście, że puściły. W końcu jestem człowiekiem.Kinfolk pisze:Coś nerwy puściły?
Nie przypominam sobie, żebym kogoś nazywał frajerem... To już nawet nie brak umiejętności czytania ze zrozumieniem a normalna konfabulacja.
Widać impulsywność - trzy post z rzędu i w sumie o tym samym...
Dyskusja rzeczywiście nie jest warta kontynuacji - chyba, że w innym gronie,
Pozdrawiam Cię mimo wszystko
- w sensie, że za darmoKinfolk pisze:[...] Wydaje mi się, że to nie kwota stanowi problem a idea, że trzeba płacić - no bo się wszyscy przyzwyczaili, że powinni dostawać za frajer...
ds pisze:Poza tym, gdzie ja kogokolwiek obraziłem? (Wcześniej oczywiście). To Ty nazywasz ludzi frajerami, a to jest grypserka więzienna.
Przecież ROZUMIEM, że za darmo. Sprawdź mój poprzedni post. Chodzi tylko o to, że nie powinno się używać tego typu słów w jakiejkolwiek konstrukcji ponieważ z założenia są obraźliwe. Z racji ich pochodzenia.OSHka pisze:Chciałabym tylko zauważyć, że sie trochę nie zrozumieliście i chciałabym Wam to pokazać, bo robią się z tego coraz mniej miłe dla oka dyskusje.. Nie zapędzajcie się za daleko, bo to niczemu nie służy. Mam nadzieję, że te cytaty na coś się przydadzą
Źle zrozumieliście się w jednej kwestii:- w sensie, że za darmoKinfolk pisze:[...] Wydaje mi się, że to nie kwota stanowi problem a idea, że trzeba płacić - no bo się wszyscy przyzwyczaili, że powinni dostawać za frajer...ds pisze:Poza tym, gdzie ja kogokolwiek obraziłem? (Wcześniej oczywiście). To Ty nazywasz ludzi frajerami, a to jest grypserka więzienna.
E tam ostre wywołanie do tablicy. Po prostu moja opinia.wojtkowski pisze:Jestem co prawda w środku swojego urlopu, ale tak ostre wywołanie do tablicy powoduje, że muszę zabrac głos.
1. Nie bardzo rozumiem krytykę związaną z uruchomieniem dziennikarskich studiów licencjackich w WSR. Przecież to tylko DANIE MOŻLIWOŚCI osobom zainteresowanym (spośród Absolwentów), coś co w żaden sposób nie koliduje z naszym podstawowym "produktem", czyli nauką fotografii, filmu, grafiki czy strategii reklamy na poziomie policealnym (zawodowym) w WSR. Jeśli ktoś nie chce - nie musi korzystac. A przecież nikt na tym nic nie traci (w tym budynek, program, Słuchacze, Absolwenci...)
2. Wysokośc opłat za zjazd jest skalkulowana na przyzwoitym poziomie. Zjazd to nie jest pierwsza lepsza impreza - taka może kosztowac 20 czy 30 złotych. A Zjazd zdarza się raz na kilka (lub kilkanaście) lat i powinien miec godną oprawę. I odbywac się w odpowiednim miejscu. 65 złotych trzeba wydac np. wybierając się z osobą towarzyszącą do kina (jeśli chcesz kupic oprócz biletu colę i popcorn), ale też np. idąc na ligowy mecz piłkarski (najtańszy bilet na Legię kosztuje w tym sezonie 70 złotych), do teatru (dobre miejsce to około 40-50 złotych + program i kawa w przerwie) czy wreszcie na zwykłą popijawę (65 złotych kosztuje kilka piw w średniej knajpie lub 3-4 drinki w klubie). Nie przesadzajmy - jeśli ktoś NIE CHCE zdobyc się na taki wysiłek finansowy - nawet w niełatwej sytuacji materialnej - to naprawdę jestem... no, powiedzmy, zdziwiony. Przykro mi słyszec narzekania na "takie kwoty".
3. Pakiety pokrywają w cześci koszty poczęstunku, gadżetów, ewentualnie (w droższym pakiecie) także drinków. To nie jest opłata za wjazd. Szkoła na tym nie zarabia, przeciwnie - musi sporo dołożyc. Piszę to nie po to, żeby się żalic, bo WSR chętnie dofinansowuje takie inwestycje. Ale warto może malkontentom to uświadomic.
4. Gra w piłkarzyki czy w kręgle nie jest obowiązkowa. Ani najważniejsza. I znów - tylko dla chętnych przecież. Jeśli kogoś to nie bawi - nie musi korzystac. Krytykowanie tych pomysłów jest dziwne. . To tak, jakby wegetarianim krytykował, że serwuje się TAKŻE dania mięsne, a abstynent, że nie ograniczono się tylko do napojów bezalkoholowych.
5. Najprościej rzecz ujmując: Stowarzyszenie Absolwentów ma pomagac Absolwentom - w znalezieniu pracy, zdobywaniu zleceń, współpracy przy zadaniach zawodowych (i nie tylko), podnoszeniu kwalifikacji. Będzie działac przy WSR na zasadzie budowania sieci kontaktów wśród zaufanych, sprawdzonych i kompetentnych osób. Szkoła będzie to mocno wspierac i pomagac w realizacji ww. zadan. A przy okazji będzie sporo sposobności do spotkań towarzyskich, wspominkowych i zwyczajnie rozrywkowych...
PS. Pozdrowienia z wakacji, dokładniej - znad Morza Bałtyckiego, jeszcze dokładniej - z Ustki, a najdokładniej - ze stanowiska internetowego w City Bar przy latarni morskiej.