Reklama miesiaca - Czerwiec - glosowanie
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Ekspert
-
- Loża WSR
Glosowanie rozpoczete. Sa wakacje wiec tym razem 14 dni (do 16.07)
TP wyleciala ze wzgledu na ilosc spotow w glosowaniu i moje powiazania kapitalowe znaczy sie rodzinne (mafia!mafia!
). Zeby nie bylo ze to jakis nepotyzm czy cus.
PS. Btw 70% to reklamy piwa. Osoby postronne mogly by nas wziac za jakis ochlapusow. Takze niech postronni spojrza na wczesniejsze glosowania.Tam tak nie alkoholizowalismy
TP wyleciala ze wzgledu na ilosc spotow w glosowaniu i moje powiazania kapitalowe znaczy sie rodzinne (mafia!mafia!

PS. Btw 70% to reklamy piwa. Osoby postronne mogly by nas wziac za jakis ochlapusow. Takze niech postronni spojrza na wczesniejsze glosowania.Tam tak nie alkoholizowalismy

-
- Loża WSR
To juz koncowka glosowania. Zwyciezca wydaje sie przesadzony ale sa jeszcze miejsca na podium 
Tak przy okazji co myslicie o reklamie Fortis Banku. Jak tych 2 ludzi intersu wciaga to spaghetti czy inny obiad/lancz. Reklama dosc obcesowo odwoluje sie do niski uczuc. Oferta to tez po prostu rewelacja jakby zaraz ktos mial wygrac na loterii. Wygrac to co mu sie pewnie nalezy i jakby ruszyl tylek to sam by sobie to zalatwil. W sumie mogliby powiedziec: Przeciez i tak wiemy ze jestes glabem, zadzwon
Ciekawy portret naszego smallbiznesu, ciekawa argumentacjs.

Tak przy okazji co myslicie o reklamie Fortis Banku. Jak tych 2 ludzi intersu wciaga to spaghetti czy inny obiad/lancz. Reklama dosc obcesowo odwoluje sie do niski uczuc. Oferta to tez po prostu rewelacja jakby zaraz ktos mial wygrac na loterii. Wygrac to co mu sie pewnie nalezy i jakby ruszyl tylek to sam by sobie to zalatwil. W sumie mogliby powiedziec: Przeciez i tak wiemy ze jestes glabem, zadzwon

-
- akademiareklamy.edu.pl
Żywca trzeba pochwalić za logotyp, a dokładnie jego znajomość - choć zasługą tej kampanii to z pewnością nie jest. Niewiele jeszcze firm może pochwalić się taką rozpoznawalnością fontu.
Mam tylko zastrzeżenia, do tego, że jedyną rzeczą, która przynosi nam chlubę jest piwsko.
Szkoda...
A Francuzi szczycą się M. Skłodowską, pukając się w czoło na wieść, że była Polką.
Smutne...
Mam tylko zastrzeżenia, do tego, że jedyną rzeczą, która przynosi nam chlubę jest piwsko.
Szkoda...
A Francuzi szczycą się M. Skłodowską, pukając się w czoło na wieść, że była Polką.
Smutne...
-
- Zawsze coś napisze
-
- akademiareklamy.edu.pl
zobaczymy co wyniknie z konfliktu pomiędzy wspomnianym browarem oa Wilkami w związku z podejrzeniem naruszenia praw autorskich.
Link do artykułu.
Dla mnie najważniesze jest to, że moralnie, to zwyczajna wiocha.
Niezależnie od tego, co stwierdzi sąd.
"Jak oświadczyła Monika Gawlińska, menadżer zespołu Wiliki i żona Roberta Gawlińskiego, chodzi o "oskarżenie z tytułu »nieuczciwej konkurencji«". Zespół zamierza wystąpić przeciwko jednemu z browarów, który bez zgody wykorzystał w celach promocyjnych slogan "Baśka nie miała fajnego biustu", który jednoznacznie kojarzy się z przebojem Wilków, pochodzącym z ich ostatniej płyty "4". <b>Wprawdzie wcześniej były prowadzone rozmowy odnośnie umieszczenia wspomnianego tekstu w reklamie, jednak nie doszło w tej kwestii do formalnego porozumienia."</b>
Link do artykułu.
Dla mnie najważniesze jest to, że moralnie, to zwyczajna wiocha.
Niezależnie od tego, co stwierdzi sąd.
"Jak oświadczyła Monika Gawlińska, menadżer zespołu Wiliki i żona Roberta Gawlińskiego, chodzi o "oskarżenie z tytułu »nieuczciwej konkurencji«". Zespół zamierza wystąpić przeciwko jednemu z browarów, który bez zgody wykorzystał w celach promocyjnych slogan "Baśka nie miała fajnego biustu", który jednoznacznie kojarzy się z przebojem Wilków, pochodzącym z ich ostatniej płyty "4". <b>Wprawdzie wcześniej były prowadzone rozmowy odnośnie umieszczenia wspomnianego tekstu w reklamie, jednak nie doszło w tej kwestii do formalnego porozumienia."</b>
-
- Loża WSR
No aw cos mi wspomial ale nie wiedzialem ze akcja ma taki zasieg
To jest tak jak mam prund to akurat mam zwarcie i co raz dzwonie po elektryka bo wywala w piwnicy a tam klodka. Albo akurat gniazdka brak bo wymieniam albo sa w innym kolorze. Poza tym komputer do kupy musze zebrac i podlaczyc Neo i spiac siec. A tak poza tym to spie na ziemi albo na kartonach jak jakis lump czy inny troglodyta. W ogole warunki na tych 'wczasach' sa super. Mediow nie ma w ogole. Jak juz sie okazuje ze moge wejsc do lazienki to jakis SZPEC odcina ciepla wode. Ciuchow tez znalezc nie moge. Jest super opalam sie w cieniu i ogolnie wygladam jak jaskinowiec. Ci co widzieli wiedza o czym mowie
Zalozenia sa takie ze na koniec tygodnia wszystko ma byc OK. Nie wiem tylko na koniec ktorego tygodnia
Co do nominacji i ankiety to ja do tego monopolu nie mam jak ktos za mnie zrobi lipiec to sie nie obraze nawet dzwieczny bede. Malo ostatnio reklam widuje glownie billbordy. Wyglada na sezon ogorkowy. No moze poza sieciami komorkowymi. Nowy Pop - fajnie, Heyah ze swoja strefa, a jeszcze za kilka tygodni ma ruszyc nowa marka Plusa - Sami Swoi ( wskrocie SS). Ciekawe gdzie sie ma zmiescic biedny Vodafone czy inna siec. A moze o to chodzi. Na dzis wystarczy. Jeszcze sie odezwe mam nadzieje. Jak mnie prad nie. Stop