Semestr letni 2005/2006

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
Martha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Martha » 11 sie (pt) 2006, 13:34:44

Kali pisze:[...]wprowadzić ostrzejsze przepisy rygorystyczne takie jak na prawdziwych szkołach wyższych gdzie sie nie chrzanią z takimi osobami, i to dopiero nauczy je odpowiedzialności w życiu.
tyle ze to nie jest szkola wyzsza....
A w "prawdziwej szkole wyzszej", w wiekszosci, nie wchodzi sie do dziekanatu-sekretariatu i nie zalatwia spraw "na luzie" a jak w typowym urzedzie i nie przesiaduje sie wiecej w sekretariacie niz na korytarzu.
.... to nie wiem po co te glupie uwagi o dojrzalosci psychicznej, bo nie wiem co ma piernik do wiatraka....

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 11 sie (pt) 2006, 13:36:48

Po prostu to juz bylaby inna szkola. Podobna do wielu wielu innych.

Co oczywiscie nie znaczy ze nie ma byc jakis zasad

Martha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Martha » 11 sie (pt) 2006, 13:39:07

sinar pisze:Po prostu to juz bylaby inna szkola. Podobna do wielu wielu innych.

Co oczywiscie nie znaczy ze nie ma byc jakis zasad
no oczywiscie z tym sie zgadzam....

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 11 sie (pt) 2006, 13:54:49

To co mam wprowadzić zakaz przesiadywania u nas? Może powinniśmy być bardziej oschli? :P Gdzie te czasy kiedy te dwie panie się mnie bały? :roll:

Martha a Ty zdaje się miałaś dziś dzwonić? Już możesz bo jest... :idea:

Martha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Martha » 11 sie (pt) 2006, 13:58:01

Happy pisze:Martha a Ty zdaje się miałaś dziś dzwonić? Już możesz bo jest... :idea:
Przyjade w przyszlym tygodniu i zloze podanie o przystapienie do warsztatow we wrzesniu, jak dam rade we wrzesniu to postaram sie byc, jak nie to zostanie mi warunek .Trudno.

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 11 sie (pt) 2006, 15:07:27

bo jakbyś chciała wiedzieć nie dbanie o swoje sprawy jest dziecinnością. Takie np. że pod koniec roku okazuje się że ktoś ma za mało przedmiotów np. wogóle nie wiedział o tym że w pierwszym semestrze trzeba mieć 2 przedmioty informatyczne, trzeba się zapisać na jakiś angielski lub to właśnie że aż tyle osób nie złożyło indeksów mimo że byli proszeni o to kilkanaście razy. Albo takie osoby które przyszły nie wiem po co i na zajęcia przychodzą pogadać albo po to żeby sobie zapalić kilka razy. O czym to świadczy no powiedz??

Martha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Martha » 11 sie (pt) 2006, 16:06:56

Kali pisze:bo jakbyś chciała wiedzieć nie dbanie o swoje sprawy jest dziecinnością. Takie np. że pod koniec roku okazuje się że ktoś ma za mało przedmiotów np. wogóle nie wiedział o tym że w pierwszym semestrze trzeba mieć 2 przedmioty informatyczne, trzeba się zapisać na jakiś angielski lub to właśnie że aż tyle osób nie złożyło indeksów mimo że byli proszeni o to kilkanaście razy. Albo takie osoby które przyszły nie wiem po co i na zajęcia przychodzą pogadać albo po to żeby sobie zapalić kilka razy. O czym to świadczy no powiedz??
napewno nie o braku dojrzalosci psychicznej....
niektorzy ludzie maja o wiele wiecej na glowie niz tylko pstrykniecie kilku fotek...bez urazy oczywiscie. Ja nie znam Ciebie, Ty nie znasz mnie - nie bede sie wiecej na ten temat wypowiadac.
A nie dbanie o swoje sprawy nie sa dziecinnoscia. Kazdy za siebie odpowiada i placi za swoje bledy. Przeciez to ze ktos nie wiedzial, ze np angielski jest obowiazkowy - nie zrobil klopotu szkole a tylko samemu sobie. To nie wiem po co te dziecinne uwagi....
Dla mnie Twoje wypowiedzi sa bardzo jasne i klarowne, ale nie bede pisac o czym swiadcza...

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 11 sie (pt) 2006, 16:12:53

No tak naprawdę to jak ktoś zapomni angielskiego to nie tylko jego problem, ale potem też poniekąd mój. Bo ja muszę go łapać, przypomniać i pamiętać, że ktoś ma warunki. A jak ja uwielbiam te indeksy bez warunków. Na szczęście z roku na rok jest ciut lepiej... :roll: :idea:

Martha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Martha » 11 sie (pt) 2006, 16:15:44

Happy pisze:No tak naprawdę to jak ktoś zapomni angielskiego to nie tylko jego problem, ale potem też poniekąd mój. Bo ja muszę go łapać, przypomniać i pamiętać, że ktoś ma warunki. A jak ja uwielbiam te indeksy bez warunków. Na szczęście z roku na rok jest ciut lepiej... :roll: :idea:
Bardziej pewnie chcesz niz musisz....
Raz by sie zapomnialo i mialo warunek, drugi raz juz "taki delikwent" bedzie pamietal :D:D
Ale to juz zalezy komu i na ile zalezy.

Havoc
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Havoc » 11 sie (pt) 2006, 16:17:48

Kurde nie poznaje Kalego :cry: On sie zrobil taki hmm normalny wreszcie Kali mordko moja jednak Happy Cie wytrenowala na prawdziwego powaznego faceta :D

Martha sluchaj sie Kalego ma racje, olewanie swoich spraw jest dziecinne, bo rodzice Ci w przyszlosci wszystkiego za Ciebien ei zalatwia. A zycie jest takei ze neiraz trzeba stawac na rzesach zeby tylko zdazyc cos zalatwic lub tez kupic sobie planner polecam i pochodzic na M. Robak "planowanie czasu" :P :D Mi wyszlo tylko na zdrowie :]
Tu uklony w strone Magdy, szkoda ze juz nie bede mial z nia zajec :( Mimo tego ze warczelismy czasami na siebie lubilismy sie o czym swiadczyly nasze powroty do domu wspolne z zajefajnymi dyskusjami :P Bez domyslow jechalismy poprostu meterkiem i tym samym tramem ^^ ja na Wole Ona na Bemowo :P Ehh rozmarzylem sie :P
Happy mozna do was czasem wpasc na zajecia jako wolny sluchacz :P ?

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 11 sie (pt) 2006, 16:19:28

No nie wiem czy tak chcę! :roll: Ale ktoś musi tego pilnować i ścigać, bo potem na koniec zdziwienie, że delikwent chce świadectwo a tu lipa brak jednego dodatkowego. I pretensje, że on nie wiem bo nikt mu nie powiedział! :idea: Mam jednak takie przypadki, które za grosz nie uczą się na błędach... I co semestr powtarzają te same błędy. Na szczęście są to pojedyncze przypadki... :idea:

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 11 sie (pt) 2006, 16:21:00

Havoc pisze:Happy mozna do was czasem wpasc na zajecia jako wolny sluchacz :P ?
Wolno jak tylko będziesz miły, uśmiechnięty i pozytywnie nastawiony do życia...

Havoc
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Havoc » 11 sie (pt) 2006, 16:21:07

no nie takie pojedyncze z tego co pamietam bo co pare osob to juz nie pojedyncze. To nie wielojednosc :P

Martha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Martha » 11 sie (pt) 2006, 16:26:41

Havoc pisze:[...]Martha sluchaj sie Kalego ma racje, olewanie swoich spraw jest dziecinne, bo rodzice Ci w przyszlosci wszystkiego za Ciebien ei zalatwia.[...]
Dziecinne, czy nie dziecinne - indywidualna sprawa kazdego.
Nie mieszkam z rodzicami juz od szesciu lat i sprawy zalatwiam sama, a nauczylam sie,ze jezeli samemu czegos nie zalatwisz to nikt Ci w tym nie pomoze. A jezeli ktos nie dba o swoje sprawy, to przeciez drugiemu nic do tego. Kazdy sam za siebie odpowiada i placi za swoje bledy....

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 11 sie (pt) 2006, 16:34:05

Havoc pisze:kupic sobie planner polecam i pochodzic na M. Robak "planowanie czasu" :P :D Mi wyszlo tylko na zdrowie :]
O tak juz nie ma zajecia z planowania czasu na ktorych gralismy w Cashflowa. Dzizas to brzmi prawie jak piosenka Ireny Santor - Juz nie ma dzikich plaz :)

ODPOWIEDZ