Semestr letni 2005/2006

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
Havoc
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Havoc » 11 sie (pt) 2006, 16:34:12

zgadzam sie, dlatego ja tez juz od 5 lat nie mieszkam z rodzicami :D
Fakt katem czasami czlowiek ma takie dni ze ma wszystko w (*cenzura*)
i wolalby zeby ktos za niego wszystko zrobil. Ale starosc nie radosc im wiecej na karku karbow wyrytych przez lata tym wiecej spraw ^^

Edit by mod: Havoc maupko to jest miejsce publiczne! ^^ tu się o dupach nie pisze :P

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 11 sie (pt) 2006, 16:42:06

no właśnie to co napisał Hav i proszę mi nie chrzanić głupot bo jakoś nie słyszałem żeby ktoś z chodzących teraz do WSR jakąś zawrotną karierę robił :lol: a same zasady szkoły nie są czymś wielkim wymagającym dużego wysiłku i wiele czasu, wiem z doświadczenia i mimo to całkiem nieźle sobie radzę w szkole i o wszystkim wiem :roll: ,a reszta poprostu robi sobie zlewke a nie nie ma czasu . Także teraz to ja nie wiem co ma piernik do wiatraka.

Have gdzie tam, Happy tego mnie nauczyło bycie w klasie zbiorczej w liceum przez 4 lata gdzie naoglądałem się wystarczająco żeby wyciągnąć porządne wnioski, naprawdę dużo mnie to nauczyło.

A jednak drugiemu coś do tego bo i ja później wysłuchuje narzekań, że ktoś przez to nie może normalnie pracować, bo ktoś inny czegoś nie dopilnował lub nie słuchał. Po drugie ja mam ochotę na zajęciach się uczyć a nie słuchać non stop gadających osób lub oglądać ich oddalające się plecy kilka razy wciągu półtorej godziny. Także nie rozumiem dlaczego bronisz tych olewaczy.

Havoc
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Havoc » 11 sie (pt) 2006, 16:51:09

fakt wczesnie jak w liceum, ale dobrze :D Niektorzy do tej pory takich wnioskow nei wyciagneli. Nie wstydze sie tego napisac. Co najmniej 1/3 ludzi z ktorymi chodzilem opieprzala sie rowno a w WSRze byla tylko z 2 powodow bo sie nie dostali na studia albo (o zgrozo!!) ze bylo poprostu blisko :P
Ja do WSRu chcialem pojsc jkak malo kto. Przeciez dla WSR rzucilem studia ;( [teraz wlasnei tam wracam, podanie pozytywnei rozpatrzyl dziekan] Zeby tylko zrobic sobie specjalizacje konkretna, zreszta co tam papier, ja tu bylem po to zeby wyniesc wiedzy jak najwiecej i mysle ze mi sie udalo :D Dzieki temu mam juz propozycje pracy :) I zrobie wszystko zeby wykorzystac tam cala wiedze i smykalke jaka nabralem w WSR ^^. Ale jak patrzylem na niektorych to az zal za tylek sciskal ze komus rodzice daja wogule forse na szkole w ktorej dzieciak lazil 5 przez 10 (lub jak to mowil ex marszalek sejmu J. Oleksy "6 na 9").
Tyle mojego 8)

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 11 sie (pt) 2006, 18:16:47

No dobrze a teraz może jakieś propozycje co powninno się znaleźć w takim Niezbędniku... Z czym (ze zrozumieniem czego w zasadach funkcjonowania nauki i systemu zajęć obowiązkowych i dodatkowych) mieliście największe problemy? Nie wstydzić się! Pisać mi tu. Żeby pomóc młodszym kolegom i koleżankom... :idea: Naprawdę mocno liczę na Waszą pomoc!

Wy tu nie macie pomysłów a ja już mam 4 strony ciurkiem zapisane...

Martha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Martha » 11 sie (pt) 2006, 18:26:38

No oczywiscie powinny sie znalezc obowiazkowe zajecia poza semestrami, czyli w okresie wakacyjnym :D bo wiem z autopsji ze moze to umknac uwadze 8)
no i oczywiscie wszelkie daty, typu - ile mamy czasu na zaliczenie praktyk, do kiedy skladamy indeksy, kiedy zaczyna i konczy sie sesja itp itd..

no i jeszcze jedna taka mala informacja...: ze marcowych dolacza sie do pazdziernikowych w sensie takim, ze na wszelkich ogloszeniach, komunikatach itp jak jest: Sluchacze II roku blablabla, to nie dotyczy to tych sluchaczy po I roku,ale tez tych marcowych mimo ze sa po semestrze....mnie to osobiscie zmylilo nie raz 8)

to tyle poki co :D

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 17 sie (czw) 2006, 10:45:40

Mam takie nietypowe pytanie czy grupa TVI (osoby z grup październikowych) zapomniała, że w szkole po I semestrze nauki zalicza się takie dwa przedmioty jak techniki sprzedaży i warsztaty internetowe??? Bo chyba nie ma żadnej osoby, która by je miała zaliczone. I co ja teraz mam z Wami zrobić?!?! Wiecie, że jak to jeszcze kogoś dwa jedyne warunki to przechodzi warunkowo, ale jak już trzeci...

Proszę osoby z grupy TVI [październikowej] o kontakt telefoniczny ze szkołą!!!

Martha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Martha » 17 sie (czw) 2006, 13:28:17

A wiadomo juz cos o terminach warsztatow ??

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 17 sie (czw) 2006, 13:58:44

Drodzy słuchacze!
Terminy technik sprzedaży oraz warsztatów internetowych zostaną opublikowane w najbliższych dniach w nowopowstałym topiku "Semestr zimowy 2006/2007" na Forum Ogólnym oraz na Forum Ogłoszenia dla Słuchaczy WSR w harmonogramach rozpoczęć roku.
Generalnie techniki i warsztaty rozpoczną się we środę 6 września!

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 17 sie (czw) 2006, 14:08:54

Martha pisze:No oczywiscie powinny sie znalezc obowiazkowe zajecia poza semestrami, czyli w okresie wakacyjnym :D bo wiem z autopsji ze moze to umknac uwadze 8)
no i oczywiscie wszelkie daty, typu - ile mamy czasu na zaliczenie praktyk, do kiedy skladamy indeksy, kiedy zaczyna i konczy sie sesja itp itd..
Takie rzeczy to tylko w Erze! :lol:
Jeśli chodzi o to kiedy składamy indeksy, kiedy zaczyna i kończy się sesja to znajdzie się to w Kalendarzu roku szkolnego oraz każorazowo na tablicach ogłoszeń i na Forum w topiku, który będzie sesji dotyczył.

Jeśli chodzi o praktyki to generalnie ja zaliczam je po czwartym semestrze nauki w momencie wystawiania świadectwa, ale podanie jeśli chcecie je przełożyć na inny termin niż obowiązujący (czyli czerwiec-wrzesień po drugim semestrze!) powinno się swoją drogą znaleźć w szkole! Grupy marcowo-lutowe zaliczają praktyki w wybranym przez siebie i ustalonym z Panem Wojtkowskim terminie! Uwaga: to tylko grupy dzienne!

Poza tym cały kalendarz znajdzie się w Niezbędniku, który każdy dostanie do ręki, będzie wywieszony na korytarzu oraz będzie w Niezbędniku Słuchacza na Froum Osłoszenia dla Słuchaczy WSR!

Sesja w szkole dziennej trwa w sumie dwa tygodnie. Pierwszy tydzień jest to sesja egzaminacyjna drugi zaś jest to sesja egzaminacyjna poprawkowa, żebyście zaliczyli to czego nie udało Wam się zaliczyć w pierwszym terminie. Te dwa terminy są bezpłatne dla wszystkich tych, którzy uczęszczali na zajęcia i zostali przez wykładowców dopuszczeni do egzaminów!

Dla grup dziennych techniki sprzedaży są nierozerwalnie związane z drugim przedmiotem, który nazywa się warsztaty internetowe (I). Co oznacza, że zalicza się je w tym samym terminie.

Od tego semestru nowością będzie, że warsztaty fotograficzne oraz warsztaty rysunkowe (te, które zaliczacie jako obowiązkowe) nie będą się liczyły jako przedmioty dodatkowe. A oznacza to, że oprócz nich musicie wybrać dwa inne przedmioty dodatkowe! Ale o tym jeszcze oddzielnie napiszę w drugim topiku! Czy to jest dla Was zrozumiałe?!?! :idea: Jeśli będziecie zaliczać po raz drugi któryś z tych warsztatów to będzie on już liczony jako dodatkowy!

Co jeszcze mogę dla Was zrobić? Żebyście to wszystko pojęli? :idea:

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 18 sie (pt) 2006, 00:47:11

nowością są tylko ostatnie wersy i są bardzo dobrze zrozumiałe tak jak wszystko co było już wcześniej 8)

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 18 sie (pt) 2006, 09:56:10

A reszta czy zrozumiała? Czy ktoś ma jeszcze jakieś wątpliwości? To pisać mi tu! A czy tę nowość wszyscy pojęli? :idea: Żeby nie było...

Magdusia
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Magdusia » 18 sie (pt) 2006, 10:02:21

ja pojęłam 8)

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 18 sie (pt) 2006, 10:07:54

Dobrze, że dwa największe kujony o najwyższych średnich pojęły to już wiem a inni??? :idea:

Martha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Martha » 18 sie (pt) 2006, 10:41:31

jasne i dla przecietniakow :D:D

zielonyszerszen
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: zielonyszerszen » 18 sie (pt) 2006, 10:46:19

nawet aj coś tam zrozumiałem czyli nie jest źle :lol:

ODPOWIEDZ