Co nas wnerwia na codzień?

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
Paziu
Ekspert
Ekspert

Post autor: Paziu » 08 sie (pt) 2008, 12:03:55

pamiętajcie że żaden szajbus nie ogląda nagrań z sześciu czy iluś kamer w tempie 1:1 i nie podsłuchuje wszystkiego o czym gada 150 osób w szkole na raz ...

nagrania z kamer są regularnie przeglądane na przyspieszonym tempie żeby zobaczy kto kogo przeleciał na kanapie ... ew wykorzystywane (choc jeszcze chyba nie było takiej potrzeby i oby jak najdłużej) przy konkretnych wykroczeniach / kradzieżach itp.

to jest wszystko dla bezpieczeństwa Waszego i szkoły i nikt nie będzie podsłuchiwał jak puszczacie bąki na korytarzu jak myślicie że jesteście sami ...

Artur0
Ekspert
Ekspert

Post autor: Artur0 » 08 sie (pt) 2008, 12:39:15

A coś taki pewny? :P Może razem z mikrofonami, zainstalowali małego Azjatę w małym pokoiku z notesikiem i tylko notuje: "o, ten naruszył bułą na podłogę, -1 do stypendium", "ten źle mówi o A. Waczko, - 10 do stypendium", "Za to ten przegląda wciąż kserówki od Sławka, +5 do stypendium". :lol:

Ale tak na serio, to trochę się człowiek krępuje mając taką świadomość, że "wszystko co powie, może być użyte...". Swoją drogą może w końcu usłyszą jak pani Ch. prowadzi zajęcia jedząc pizzę na korytarzu i robiąc interesy przez telefon, a jak człowiek chce coś zrobić w tej sprawie, to nagle giną mu wszystkie zrobione prace na zaliczeniu. :evil:

Artur0
Ekspert
Ekspert

Post autor: Artur0 » 08 sie (pt) 2008, 12:55:53

A za rok rozumiem, że bramki przy wejściach do sal jak na lotniskach? :roll:

lamp.art
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: lamp.art » 08 sie (pt) 2008, 14:40:27

Artur0 pisze:A za rok rozumiem, że bramki przy wejściach do sal jak na lotniskach? :roll:
.... i maszyna, która robi 'piiiiing' :D

megejra
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: megejra » 08 sie (pt) 2008, 15:54:41

Artur0 pisze:A za rok rozumiem, że bramki przy wejściach do sal jak na lotniskach? :roll:
...zapłaciłeś - wchodzisz,
zalegasz - to przeskakujesz, ale i tak Cię wyłapią;) , w takim wypadku pozostają "wykłady" w alternatywnym :)

Paziu
Ekspert
Ekspert

Post autor: Paziu » 08 sie (pt) 2008, 16:16:45

troche przesadzasz ... a zresztą ... nawet jeśli?

jeśli bramka to tylko piiip ... 3 sekundy i jesteś o 90% mniej narażony na atak terrorystyczny ...

a to że buły widać kto pożera nad klawiaturą to widać i bez mikrofonów i bez azjaty i na przyspieszonym tempie ... po to jest BHP żeby sprzęt działał 5 lat a nie rok ...

poza tym ... "wszystko co powiesz ..." itd chodzi o specjalne sytuacje ... jeśli jesteś niewinny - to będzie tylko dowód twojej niewinnosci ... a jeśli chcesz popsioczyć na szkołę to rób to poza nią ...

co do kontroli nauczycieli - zgadzam sie :P ... i jestem przekonany że własnie głównie po to był zainstalowany podgląd ... a nie po to żeby Cie szpiegować :P

Artur0
Ekspert
Ekspert

Post autor: Artur0 » 08 sie (pt) 2008, 21:30:40

troche przesadzasz ... a zresztą ... nawet jeśli?

jeśli bramka to tylko piiip ... 3 sekundy i jesteś o 90% mniej narażony na atak terrorystyczny ...

a to że buły widać kto pożera nad klawiaturą to widać i bez mikrofonów i bez azjaty i na przyspieszonym tempie ... po to jest BHP żeby sprzęt działał 5 lat a nie rok ...

poza tym ... "wszystko co powiesz ..." itd chodzi o specjalne sytuacje ... jeśli jesteś niewinny - to będzie tylko dowód twojej niewinnosci ... a jeśli chcesz popsioczyć na szkołę to rób to poza nią ...
Słyszałeś kiedyś o ironii mr. Spacja Wielokropek? :roll: A forum, to tylko, by móc dobrze pisać o szkole? Boże uchowaj, by nikt nie psioczył! (szczególnie w bieżącym temacie) O losie, dziwnych ludzi czasem mi każesz czytać.

Artur0
Ekspert
Ekspert

Post autor: Artur0 » 08 sie (pt) 2008, 21:37:21

Tfu, nie chodziło o forum, a o psioczenie w szkole. (sorry, edycja postu nadal nie działa czyli forum nadal ssie muł na dnie) Swoją droga istnieje coś jak wolność wypowiedzi, więc trzeba się liczyć, że można usłyszeć i opinie negatywne o tym i o tym na korytarzu, czy w sali. Nikt nie będzie specjalnie wychodził "na balkon", by przeklnąć pod nosem.

Martusia B
Ekspert
Ekspert

Post autor: Martusia B » 09 sie (sob) 2008, 00:14:05

ostatnie samotne wieczory :(

seize
Loża WSR
Loża WSR

WSR Reality Show

Post autor: seize » 09 sie (sob) 2008, 00:30:18

Paziu pisze:to jest wszystko dla bezpieczeństwa Waszego i szkoły i nikt nie będzie podsłuchiwał jak puszczacie bąki na korytarzu jak myślicie że jesteście sami ...
Hehe jeśli mam być szczery to jak dla mnie to jest stary tekst "to wszystko wyłącznie dla bezpieczeństwa" :lol:

Przy kradzieży i masie wykroczeń ważne jest to co widać, a to co ktoś mówi - czy to w murach szkoły czy nie to już jego prywatny zakres wręcz. Dlatego też twoje zdanie :
Paziu pisze:(...) a jeśli chcesz popsioczyć na szkołę to rób to poza nią ...
jest dla mnie co najmniej śmieszne jeśli wręcz nie żałosne. Jak ktoś chodzi do szkoły, płaci itd to jego pełnym prawem jest i w niej i poza nią mówić co myśli; a to czy będzie krytykował tego czy innego członka szefostwa, kadry itd to już jego sprawa i element jego podstawowych praw jakim jest wolność wypowiedzi, posiadania zdania oraz opinii.

Ps: Tak przy okazji, ty Paziu teraz, że tak zapytam pracujesz w szkole czy też może PR to dla własnych celów i zdobycie +10 na ich konto ? :twisted: :D

Paziu
Ekspert
Ekspert

Post autor: Paziu » 09 sie (sob) 2008, 00:57:57

spoko arturo ... jest swoboda wypowiedzi więc jest i swoboda dyskusji :P

co do wielokropka ... piszę tak jak mówię :P ... przecinki nie oddają mojego akcentu ... no i nie mówię z dużej litery :)

seiza: co to znaczy "stary tekst <<to wszystko...>>"? czy nie jest faktem że trudniej wynieść rzutnik ze szkoły jeśli jest monitoring?
mówisz jak zwolennik teorii spiskowej ... "dopóki mi nie udowodnicie że mi to pomoże - to znaczy że mi to nie pomoże!"

jasne ma sie prawo wypowiadać opinie i w szkole ... ale miałem na myśli takie wypowiedzi, których lepiej żeby nie było na taśmie, bo taki był argument artura ...

zdaje mi sie że mam poprostu taki dyngs w głowie który nie przepuści okazji do agresywnie brzmiącej polemiki :P

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 09 sie (sob) 2008, 01:14:45

Pazia: a czy ja mowie o monitoringu czy o kwestiach fonii ? :twisted: Zwolennik teorii spiskowej? To chyba raczej jakiś hipotetyczny ktoś kto chce wszystko wiedzieć i wszystko słyszeć może prędzej mieć coś z Johna Nasha jak już :)
jasne ma sie prawo wypowiadać opinie i w szkole ... ale miałem na myśli takie wypowiedzi, których lepiej żeby nie było na taśmie, bo taki był argument artura ...
Cóż jak dla mnie mówiłeś o psioczeniu na szkołę a wyrażenie niezadowolenia jest rzeczą naturalną w sytuacjach wołających subiektywnie o pomstę do nieba. Toteż przyznam że nie wiem co kwalifikuje się do ów " wypowiedzi, których lepiej żeby nie było na taśmie" a które są zarówno psioczeniem.

Paziu
Ekspert
Ekspert

Post autor: Paziu » 09 sie (sob) 2008, 04:08:18

oj ... chodziło mi o to że nie powinieneś używać zwrotów w stylu "stary tekst o brzpieczeństwie", chyba że masz podejrzenie o to że monitoring / podsłuch / whatever został założony w celu innym niż podwyższenie bezpieczeństwa ;p ...

jako że nie widziałem Cie dłuższy czas w szkole / nie wiem czy masz takie podejrzenia pomyślałem że może hurtowo traktujesz takie sprawy - stąd porównanie do zwolennika teorii spiskowej jako faktu a nie do Nasha jako chorego psychicznie :P

psioczenie które nie powinno znaleźć się na taśmie = nieuzasadnione/bezpodstawne lub mocno przesadzone psioczenie ...

Kinfolk
Ekspert
Ekspert

Post autor: Kinfolk » 09 sie (sob) 2008, 22:23:15

Nawiązując do tematu - że jeden człowiek może milionom zgotować piekło...

Szczerzę życzę Panu Putinowi i wszystkim Rosjanom, którzy dopuścili tego psychopatę do władzy długiej śmierci w niewyobrażalnych męczarniach.

[/b]

zielonyszerszen
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: zielonyszerszen » 14 sie (czw) 2008, 09:42:28

wkurza mnie to że straszne miliony poszły na przygotowanie naszych sportowców na olimpiadę którzy na każdym kroku zaliczają wpadki zamiast na budowanie dla dzieci boisk i tym podobnym.
i jeszcze się tłumaczą że to ciepło że wilgotno że zupa była za słona :evil:

ODPOWIEDZ