Co nas wnerwia na codzień?
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Ekspert
pamiętajcie że żaden szajbus nie ogląda nagrań z sześciu czy iluś kamer w tempie 1:1 i nie podsłuchuje wszystkiego o czym gada 150 osób w szkole na raz ...
nagrania z kamer są regularnie przeglądane na przyspieszonym tempie żeby zobaczy kto kogo przeleciał na kanapie ... ew wykorzystywane (choc jeszcze chyba nie było takiej potrzeby i oby jak najdłużej) przy konkretnych wykroczeniach / kradzieżach itp.
to jest wszystko dla bezpieczeństwa Waszego i szkoły i nikt nie będzie podsłuchiwał jak puszczacie bąki na korytarzu jak myślicie że jesteście sami ...
nagrania z kamer są regularnie przeglądane na przyspieszonym tempie żeby zobaczy kto kogo przeleciał na kanapie ... ew wykorzystywane (choc jeszcze chyba nie było takiej potrzeby i oby jak najdłużej) przy konkretnych wykroczeniach / kradzieżach itp.
to jest wszystko dla bezpieczeństwa Waszego i szkoły i nikt nie będzie podsłuchiwał jak puszczacie bąki na korytarzu jak myślicie że jesteście sami ...
-
- Ekspert
A coś taki pewny?
Może razem z mikrofonami, zainstalowali małego Azjatę w małym pokoiku z notesikiem i tylko notuje: "o, ten naruszył bułą na podłogę, -1 do stypendium", "ten źle mówi o A. Waczko, - 10 do stypendium", "Za to ten przegląda wciąż kserówki od Sławka, +5 do stypendium".
Ale tak na serio, to trochę się człowiek krępuje mając taką świadomość, że "wszystko co powie, może być użyte...". Swoją drogą może w końcu usłyszą jak pani Ch. prowadzi zajęcia jedząc pizzę na korytarzu i robiąc interesy przez telefon, a jak człowiek chce coś zrobić w tej sprawie, to nagle giną mu wszystkie zrobione prace na zaliczeniu.

Ale tak na serio, to trochę się człowiek krępuje mając taką świadomość, że "wszystko co powie, może być użyte...". Swoją drogą może w końcu usłyszą jak pani Ch. prowadzi zajęcia jedząc pizzę na korytarzu i robiąc interesy przez telefon, a jak człowiek chce coś zrobić w tej sprawie, to nagle giną mu wszystkie zrobione prace na zaliczeniu.

-
- Zadomowił(a) się
-
- Ekspert
troche przesadzasz ... a zresztą ... nawet jeśli?
jeśli bramka to tylko piiip ... 3 sekundy i jesteś o 90% mniej narażony na atak terrorystyczny ...
a to że buły widać kto pożera nad klawiaturą to widać i bez mikrofonów i bez azjaty i na przyspieszonym tempie ... po to jest BHP żeby sprzęt działał 5 lat a nie rok ...
poza tym ... "wszystko co powiesz ..." itd chodzi o specjalne sytuacje ... jeśli jesteś niewinny - to będzie tylko dowód twojej niewinnosci ... a jeśli chcesz popsioczyć na szkołę to rób to poza nią ...
co do kontroli nauczycieli - zgadzam sie
... i jestem przekonany że własnie głównie po to był zainstalowany podgląd ... a nie po to żeby Cie szpiegować 
jeśli bramka to tylko piiip ... 3 sekundy i jesteś o 90% mniej narażony na atak terrorystyczny ...
a to że buły widać kto pożera nad klawiaturą to widać i bez mikrofonów i bez azjaty i na przyspieszonym tempie ... po to jest BHP żeby sprzęt działał 5 lat a nie rok ...
poza tym ... "wszystko co powiesz ..." itd chodzi o specjalne sytuacje ... jeśli jesteś niewinny - to będzie tylko dowód twojej niewinnosci ... a jeśli chcesz popsioczyć na szkołę to rób to poza nią ...
co do kontroli nauczycieli - zgadzam sie

-
- Ekspert
Słyszałeś kiedyś o ironii mr. Spacja Wielokropek?troche przesadzasz ... a zresztą ... nawet jeśli?

-
- Ekspert
Tfu, nie chodziło o forum, a o psioczenie w szkole. (sorry, edycja postu nadal nie działa czyli forum nadal ssie muł na dnie) Swoją droga istnieje coś jak wolność wypowiedzi, więc trzeba się liczyć, że można usłyszeć i opinie negatywne o tym i o tym na korytarzu, czy w sali. Nikt nie będzie specjalnie wychodził "na balkon", by przeklnąć pod nosem.
-
- Ekspert
-
- Loża WSR
WSR Reality Show
Hehe jeśli mam być szczery to jak dla mnie to jest stary tekst "to wszystko wyłącznie dla bezpieczeństwa"Paziu pisze:to jest wszystko dla bezpieczeństwa Waszego i szkoły i nikt nie będzie podsłuchiwał jak puszczacie bąki na korytarzu jak myślicie że jesteście sami ...

Przy kradzieży i masie wykroczeń ważne jest to co widać, a to co ktoś mówi - czy to w murach szkoły czy nie to już jego prywatny zakres wręcz. Dlatego też twoje zdanie :
jest dla mnie co najmniej śmieszne jeśli wręcz nie żałosne. Jak ktoś chodzi do szkoły, płaci itd to jego pełnym prawem jest i w niej i poza nią mówić co myśli; a to czy będzie krytykował tego czy innego członka szefostwa, kadry itd to już jego sprawa i element jego podstawowych praw jakim jest wolność wypowiedzi, posiadania zdania oraz opinii.Paziu pisze:(...) a jeśli chcesz popsioczyć na szkołę to rób to poza nią ...
Ps: Tak przy okazji, ty Paziu teraz, że tak zapytam pracujesz w szkole czy też może PR to dla własnych celów i zdobycie +10 na ich konto ?

-
- Ekspert
spoko arturo ... jest swoboda wypowiedzi więc jest i swoboda dyskusji 
co do wielokropka ... piszę tak jak mówię
... przecinki nie oddają mojego akcentu ... no i nie mówię z dużej litery 
seiza: co to znaczy "stary tekst <<to wszystko...>>"? czy nie jest faktem że trudniej wynieść rzutnik ze szkoły jeśli jest monitoring?
mówisz jak zwolennik teorii spiskowej ... "dopóki mi nie udowodnicie że mi to pomoże - to znaczy że mi to nie pomoże!"
jasne ma sie prawo wypowiadać opinie i w szkole ... ale miałem na myśli takie wypowiedzi, których lepiej żeby nie było na taśmie, bo taki był argument artura ...
zdaje mi sie że mam poprostu taki dyngs w głowie który nie przepuści okazji do agresywnie brzmiącej polemiki

co do wielokropka ... piszę tak jak mówię

seiza: co to znaczy "stary tekst <<to wszystko...>>"? czy nie jest faktem że trudniej wynieść rzutnik ze szkoły jeśli jest monitoring?
mówisz jak zwolennik teorii spiskowej ... "dopóki mi nie udowodnicie że mi to pomoże - to znaczy że mi to nie pomoże!"
jasne ma sie prawo wypowiadać opinie i w szkole ... ale miałem na myśli takie wypowiedzi, których lepiej żeby nie było na taśmie, bo taki był argument artura ...
zdaje mi sie że mam poprostu taki dyngs w głowie który nie przepuści okazji do agresywnie brzmiącej polemiki

-
- Loża WSR
Pazia: a czy ja mowie o monitoringu czy o kwestiach fonii ?
Zwolennik teorii spiskowej? To chyba raczej jakiś hipotetyczny ktoś kto chce wszystko wiedzieć i wszystko słyszeć może prędzej mieć coś z Johna Nasha jak już

Cóż jak dla mnie mówiłeś o psioczeniu na szkołę a wyrażenie niezadowolenia jest rzeczą naturalną w sytuacjach wołających subiektywnie o pomstę do nieba. Toteż przyznam że nie wiem co kwalifikuje się do ów " wypowiedzi, których lepiej żeby nie było na taśmie" a które są zarówno psioczeniem.jasne ma sie prawo wypowiadać opinie i w szkole ... ale miałem na myśli takie wypowiedzi, których lepiej żeby nie było na taśmie, bo taki był argument artura ...
-
- Ekspert
oj ... chodziło mi o to że nie powinieneś używać zwrotów w stylu "stary tekst o brzpieczeństwie", chyba że masz podejrzenie o to że monitoring / podsłuch / whatever został założony w celu innym niż podwyższenie bezpieczeństwa ;p ...
jako że nie widziałem Cie dłuższy czas w szkole / nie wiem czy masz takie podejrzenia pomyślałem że może hurtowo traktujesz takie sprawy - stąd porównanie do zwolennika teorii spiskowej jako faktu a nie do Nasha jako chorego psychicznie
psioczenie które nie powinno znaleźć się na taśmie = nieuzasadnione/bezpodstawne lub mocno przesadzone psioczenie ...
jako że nie widziałem Cie dłuższy czas w szkole / nie wiem czy masz takie podejrzenia pomyślałem że może hurtowo traktujesz takie sprawy - stąd porównanie do zwolennika teorii spiskowej jako faktu a nie do Nasha jako chorego psychicznie

psioczenie które nie powinno znaleźć się na taśmie = nieuzasadnione/bezpodstawne lub mocno przesadzone psioczenie ...
-
- Loża WSR